SSM Balș

SSM BalșSSM Balș a evaluat activitatea în magazinele alimentare, care au potențialul de a prezenta o serie de pericole pentru clienții și angajații lor. Prezentăm câteva obstacole pe care magazinele alimentare trebuie să le depășească zilnic și sfaturi pentru a fi proactiv în abordarea problemelor.

Obiectivele SSM Balș pentru bunăstarea la locul de muncă

Există pericole grave în magazinele alimentare care trebuie luate în considerare. Operatorii de magazine alimentare pot să discute subiecte de siguranță cu inginerii SSM Balș pentru a proteja bunăstarea clienților și a angajaților deopotrivă.

Pericolele de obstrucție pot determina clienții și angajații să se împiedice. SSM Balș își propune câteva obiective de îndeplinit pentru securitatea și sănătatea angajaților:

  • Culoarele și trotuarele trebuie să fie libere pentru a preveni pericolele de împiedicare pentru clienți și angajați.
  • Paleții și diverse alte materiale de stocare ar trebui ținute departe de podeaua magazinului alimentar în timpul orelor normale de lucru pentru a evita crearea pericolelor de împiedicare.
  • Alte obstacole de care angajații trebuie să fie conștienți includ covorașe slăbite, orice produse care au căzut de pe rafturi și cablurile electrice expuse.

Angajații din supermarketuri sunt sfătuiți de SSM Balș să fie atenți la orice pericole care apar pe parcursul unei zile lucrătoare și să ia măsuri imediate pentru a preveni rănirea.
Manusi Spuma Nitril CT HR

SSM Balș efectuează evaluarea riscurilor

Specialiștii SSM Balș efectuează evaluarea riscurilor în magazinele alimentare care sunt supuse amenințării constante cu cărucioarele de cumpărături și alte echipamente rulante. Soluția eficientă se află în investiții proactive în soluții de protecție a activelor, cum ar fi barele de protecție, șine și apărătoare de colț, care vor prelungi durata de viață a infrastructurii companiei.

Pericolele mecanice evaluate pot apărea din cauza echipamentelor cu piese ascuțite sau în mișcare, cum ar fi stivuitoarele. Angajatul supermarketului însărcinat cu utilizarea oricărui tip de mașină trebuie să fie instruit corespunzător și să practice utilizarea în siguranță a echipamentului.

SSM Balș indică angajaților să poarte echipamentul de protecție adecvat atunci când folosesc echipamentul de lucru. Mașinile care sunt utilizate în mod regulat trebuie inspectate pentru deteriorări. În cazul în care apar probleme, conducerea trebuie informată imediat.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Balș

SSM Balș a constatat că alunecările, împiedicările și căderile sunt printre cele mai neglijate accidente care au loc în magazinele alimentare. La toate locurile de muncă, aceste tipuri de accidente au reprezentat mai mult decât numărul de zile de concediu medical obținute în urma contactului cu echipamentele.

Pericolele de alunecare pot apărea din cauza acumulării de apă pe podelele magazinelor alimentare. Conductele care prezintă scurgeri din unitățile frigorifice sau produsele vărsate pot crea un potențial pericol de alunecare. Menținerea curățeniei podelei în întregul magazin este vitală pentru bunăstarea angajaților și clienților săi.

Recomandarea SSM Balș este ca personalul magazinului alimentar să poarte întotdeauna pantofi anti-alunecare și să mențină un program zilnic de curățare pentru a preveni acumularea de murdărie și ulei pe podele. Angajații pot fi educați cu privire la practicile adecvate de curățare și la materialele corecte de utilizat în cazul unei scurgeri.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă, SSM Balș avertizează asupra pericolelor bacteriene atunci când echipamentele, inclusiv cuțitele, plăcile de tăiat și alte ustensile nu sunt întreținute corespunzător. Anumite departamente, cum ar fi secțiile de carne, necesită o atenție specială pentru a se asigura că bacteriile nu se răspândesc.

Aceste departamente sunt predispuse la creșterea bacteriilor și sunt monitorizate de către specialiștii SSM Balș cu atenție pentru contaminare încrucișată. În efortul de a menține igienizarea la locul de muncă, angajații ar trebui să exerseze să se spele pe mâini în mod regulat și să poarte îmbrăcăminte curată pentru a preveni răspândirea bacteriilor din exterior.

Clienții magazinelor alimentare caută mereu articole de pe rafturi, iar rafturile metalice pot avea uneori colțuri ascuțite și margini zimțate. Și articolele încălzite, cum ar fi puii la rotisor, sunt ținute pe suprafețe fierbinți. SSM Balș recomandă echiparea cu căptușeală de protecție a colțurilor rafturilor și orice suprafețe fierbinți trebuie să fie etichetate clar.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Pericolele unui magazin alimentar cu siguranță nu se opresc la clienți. Angajații sunt expuși amenințărilor precum stivuitoare, transpaleți și alte utilaje.

SSM Balș ajută angajatorii în proiectarea produselor menite să sporească siguranța angajaților și a clienților deopotrivă în magazinele alimentare, depozite, centre de distribuție și alte facilități.

Solicitați oferta SSM Balș pentru a evita penalizările cauzate de nerespectarea legislației SSM!