SSM Galati

 

SSM Galați
SSM Galați

SSM Galați

În orice mediu de lucru, condițiile reale de muncă conduc la accidentare sau  îmbolnăvire a lucrătorilor, de acea prin SSM Galați putem diminua efectul.  Instruirea lucrătorilor în domeniul Securității și Sănătății în Muncă  (SSM Galați), se efectuează la cerere la punctul de lucru al angajatorului, în timpul programului de lucru, cu sau fara aplicatii practice.

Acțiunea parametrilor microclimatului asupra organismului uman

La temperaturi majorate ale aerului vasele sangvine de pe suprafața pielii de dilată ți căldura din interiorul corpului se elimică în mediul înconjurător. La temperaturi reduse, vasele sangvine se contracarează și în mediul ambiant se elimină mai puțină energie termică.

Sarcina fundamentală a activităților de Securitate și Sănătate în Muncă (SSM GALATI), Județul Galați, este de a reduce la minimum probabilitatea accidentării sau îmbolnăvirii lucrătorilor și concomitent crearea confortului în activitatea de muncă.  

Dacă omul se găsește din timp îndelungat în condiții termice nefavorabile ( temperatura aerului depășește limitele admisibile ), poate avea lor supraîncâzirea corpului pentru care:

La temperaturi sporite:

  1. Supraîncăzirea corpului uman – starea ușoara, însoțită de dureri de cap. Temperatura corpului uman crețte până la 39 grade Celsius.

Starea grea – însoțită de aceleași simptome, temperatura corpului depășește 39 de grade Celsius. Dacă angajatorului care se găseste în stare de șoc termc prezinta un pericol foarte mare.

  • Boală de cârcei de mușchi care este rezultatul eliminării îndelungate a sărurilor din corpul uman prin transpirație.

Securitatea și Sănătatea în Muncă din Jutețul Galați (SSM Galați) resprezintă  acele tipuri de activități cu scopul de a preveni lucrătorii in orice domeniu de activitate la pericolele la care se expun în timpul sarcinii de muncă.

În condiții de temperaturi majorate, dacă ele n-au condus la dereglarea termoreglării, capacitatea de muncă scade. Starea psihologică se înrautățește, crește oboseala.

La temperaturi reduse:

  1. Îmbolnăvirea organelor respiratorii;
  2. Suprarăcire gravă, pierderea cunoștinței;
  3. Boli prifesionale de mușchi legate cu spasmele vaselor sangvine;

Umiditatea relativă majoră înrăutățește eliminarea căldurii prin evaporare. Duce la dereglarea termoreglării în cazul temperaturii majorate. La umiditate mare, temperaturile majorate omul le sesizează ca și cum ar fi încă mai mari.

Din punctul de vedere al lucrătorilor, SSM Galați presupune o sarcină obligatorie. Iar din punctul de vedere al angajatorului, o obligativitate legislativă. Cu scopul de a asigurarea cele mai bune condiții pentru o muncă înalt productivă. SSM Galați duce la ferirea lucrătorilor de incidente neplăcute, atât fizice cât si psihice in timpul sarcinii de muncă.Atentie!!!! Perioada în care se desfășoară  instruirea lucrătorilor în domeniul SSM Galați, este considerată timp de muncă.