ISCIR – RSVTI Videle

iscir videle rsvti videle
iscir videle rsvti videle

ISCIR Videle obliga toti operatorii economici care detin, inchiriaza sau instaleaza echipamente folosite in spatii de joaca la verificari periodice RSVTI Videle pentru siguranta utilizatorilor. Contactati-ne acum pentru o oferta rapida ISCIR Videle – RSVTI Videle.

Ghid pentru echipamente sigure ISCIR Videle

Balansoarele, toboganele si echipamentele de catarat au probleme de siguranta diferite. Si unele tipuri de echipamente nu sunt sigure pentru locul de joaca, oricat de atenti ar fi copiii sau parintii acestora.

Siguranta leaganului

Leaganele sunt cea mai frecventa sursa de rani in copilarie datorita miscarii echipamentelor pe locurile de joaca. Dar cateva precautii simple pot ajuta copiii sa se balanseze in siguranta:

 • Leaganul ISCIR Videle trebuie sa fie dintr-un material moale, cum ar fi cauciuc sau plastic, nu din lemn sau metal.
 • Copiii ar trebui sa stea intotdeauna pe leagan, sa nu stea in picioare sau sa ingenuncheze. Ar trebui sa se tina strans cu ambele maini in timp ce se balanseaza, iar la final sa astepte ca leaganul se opreasca complet inainte de a cobori.
 • Copiii ar trebui sa pastreze o distanta sigura fata de ceilalti copii de pe leagan, avand grija sa nu alerge sau sa mearga in fata sau in spatele unui echipament ISCIR Videle in miscare.
 • Copiii nu pot urca cu mai multi copii pe leagan. Acesta este conceput pentru a tine in siguranta doar o singura persoana.

Siguranta balansoarului

Folosirea balansoarului necesita cooperare intre copii. In general, acestea nu sunt recomandate copiilor prescolari, cu exceptia cazului in care balansoarul are un dispozitiv cu arc pentru a preveni contactul brusc cu solul. Indiferent de design, ambele balansoare si carusele ar trebui abordate cu prudenta.

Pentru o oferta rapida SSM-PSI Teleorman, click AICI.

Alte sfaturi de siguranta de retinut:

 • Balansoarul este ca un leagan: un copil pe scaun. Un copil care este prea usor pentru un balansoar trebuie sa gaseasca un partener potrivit greutatii sale, sa nu adauge un alt copil pe partea lui de balansoar pentru a egala.
 • Copiii ar trebui sa stea intotdeauna unul in fata celuilalt fara sa se intoarca.
 • Invatati copiii sa tina ferm cu ambele maini in timp ce sunt pe balansoar, sa nu atinga pamantul sau sa impinga cu mainile si sa-si tina picioarele in lateral de balansoar.
 • Copiii trebuie sa stea departe de balansoar in timpul utilizarii. Nu trebuie sa stea sub un balansoar ridicat, sa stea nemiscat si sa se balanseze in mijloc sau sa incerce sa urce in timp ce acesta se misca.

Siguranta toboganului

 • Copiii ar trebui sa faca cate un pas si sa se tina de balustrada in timp ce urca scarile catre varful toboganului. Nu trebuie sa urce pe placa glisanta pentru a ajunge in varf.
 • Copiii trebuie intotdeauna sa se aseze cu picioarele mai intai, niciodata pe cap, pe spate sau pe stomac.
 • Un singur copil poate fi pe platforma glisanta pana ajunge jos, iar copiii nu pot aluneca intr-un grup.
 • Copiii trebuie sa verifice intotdeauna daca la finalul toboganului este liber inainte de a aluneca. Cand ajung in partea de jos, trebuie sa coboare imediat si sa se indeparteze de capatul toboganului, astfel incat ceilalti copii sa poata aluneca in siguranta.

Siguranta echipamentelor de catarat

Echipamentul de catarat vine intr-o varietate de forme si dimensiuni – inclusiv pereti de catarare, arcade si scari verticale si orizontale. Acest lucru este de obicei mai dificil pentru copii decat alte tipuri de echipamente de joaca.

Copii ar trebui sa stie cum sa coboare in siguranta daca nu isi pot finaliza urcarea. Cele mai mari rate de accidentare in locurile de joaca publice se arata cu echipamentele de catarat. Este periculos daca nu este proiectat sau utilizat corespunzator.

Echipamentul de catarat poate fi utilizat in conditii de siguranta atunci cand copiii sunt invatati sa foloseasca ambele maini si sa ramana in spatele persoanei din fata lor si sa acorde atentie picioarelor oscilante.

Cand copiii cad de pe gratii, ar trebui sa poata sari fara sa loveasca echipamentul in timp ce coboara. Amintiti-le copiilor sa-si indoaie genunchii si sa aterizeze pe ambele picioare.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.