ISCIR – RSVTI Urziceni

iscir - rsvti
iscir – rsvti

Podul rulant este un echipament supus autorizarii ISCIR Urziceni care va permite sa ridicati si sa mutati cu precizie materialele grele dintr-o locatie in alta. Nu exista o abordare unica pentru a defini o macara, deoarece fiecare macara este atent proiectata pentru un anumit scop pentru a satisface nevoile de manipulare a materialelor unei companii.

Podul rulant supus autorizarii ISCIR Urziceni si verificarii RSVTI Urziceni

Macaralele pot fi proiectate si construite in toate tipurile de configuratii si diferite componente pot fi schimbate sau proiectate pentru a-si imbunatati capacitatea si performanta. Unele dintre cele mai populare motive pentru utilizarea unui po d rulant includ:

 • Incarcarea sau descarcarea materialelor dintr-un camion;
 • Deplasarea materialelor in jurul unei instalatii, mult mai eficient decat un motor de remorcare sau forta de munca;
 • Turnarea sau tragerea matritelor in si din masinile de stantat dintr-o fabrica;
 • Alimentarea materiei prime intr-o masina intr-o fabrica;
 • Piese in miscare sau piese pe o linie de asamblare intr-un mod controlat;
 • Manevrarea containerelor intr-un santier naval sau o santier feroviar;

De asemenea, pentru ca angajatii dumneavoastra sa fie in siguranta la locul de munca, nu se va circula sub nicio forma pe sub podul rulant si se va realiza un acces pietonal care sa nu interfereze cu linia de transport.

In plus, de fiecare data cand se incepe functionarea podului rulant, aceasta trebuie semnalizata sonor pentru ca angajatii sa fie anuntati de posibilele pericole si riscuri si pentru a le preveni.

Pentru o oferta SSM Urziceni personalizata care include documentatie si instruire conform legii pentru angajatii dumneavoastra, contactati-ne ACUM!

Pe langa faptul ca utilizarea acestui echipament supus autorizarii ISCIR Urziceni simplifica procesul de transportare sau incarcare / descarcare a marfii, exista doua motive principale pentru care o companie ar dori sa instaleze un pod rulant sau o serie de poduri rulante, la sediul sau:

 1. Eficienta

Podurile rulante sunt mai eficiente decat utilizarea unui grup de lucratori sau motoare de tractare pentru a ridica si deplasa materialul si pot functiona de pana la 3 ori mai repid. Ganditi-va la modul in care un producator, o fabrica sau un depozit isi poate eficientiza procesele si procedurile prin introducerea unui pod rulant pentru automatizarea ridicarii, manipularii si descarcarii materialelor din instalatiile lor.

2. Siguranta ISCIR Urziceni

Siguranta este un alt avantaj al instalarii unui astfel de echipament intr-o fabrica, ansamblu sau depozit. Macaralele pot fi utilizate pentru ridicarea si deplasarea materialelor in medii extreme si pot manipula materiale corozive sau periculoase, cum ar fi metale fierbinti, substante chimice si incarcaturi grele, ceea ce ofera mai multa siguranta pentru angajatii dumneavoastra si mediul in care acestia isi desfasoara activitatea.

O statie de lucru sau o macara cu brat poate fi amplasata pentru a ajuta lucratorii sa deplaseze obiecte grele intr-un mod controlat si pentru a ajuta la reducerea leziunilor datorata miscarii repetitive sau a tensiunii / traumatismelor musculare.

Desigur ca aceste echipamente pentru a functiona exact asa cum trebuie si pentru a preveni orice fel de incident la locul de munca, trebuie supuse la verificari tehnice periodice de catre un specialist RSVTI Urziceni autorizat de ISCIR Urziceni.

Exista poduri rulante de toate dimensiunile, formele si capacitatile, iar selectarea tipului potrivit de pod rulant este esentiala pentru optimizarea proceselor de productie. Nu exista o abordare unica pentru identificarea tipului potrivit de echipament pentru nevoile de ridicare ale companiei dumneavoastra, asa ca trebuie luate in considerare urmatoarele la alegerea unui pod rulant potrivit:

 • Miscarea cadrului podului rulant (cat de rapid si stabil este, unde il puteti amplasa pentru a nu se suprapune cu alte zone in care lucratorii isi desfasoara activitatea)
 • Greutatea si tipul materialului / sarcinii
 • Amplasarea macaralei – in interior sau in exterior
 • Capacitatea necesara
 • De cate ori va fi folosita macaraua
 • Lungimea sau intinderea macaralei

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.