ISCIR – RSVTI Targoviste

iscir targoviste rsvti targoviste
iscir targoviste rsvti targoviste

Unele proiecte de constructii necesita o platforma autoridicatoare precum ascensoarele de tip foarfeca pe roti autorizate ISCIR Targoviste si care au nevoie obligatoriu de verificari RSVTI Targoviste.

Contactati-ne ACUM pentru o oferta rapida si personalizata ISCIR Targoviste – RSVTI Targoviste. 

Majoritatea proiectelor de constructii sau intretinere implica de obicei lucrari care trebuie facute in afara terenului, de la repararea deteriorarii structurii acoperisului pana la lucrarile de inventar pana la depozitare.

Uneori este suficienta o scara simpla, dar adesea lucratorii au nevoie de o platforma solida si sigura pentru a face treaba. Acesta este motivul pentru care ascensorul cu foarfece, care este o platforma verticala de ridicare pe roti, este un echipament cunoscut si atat de util in aproape fiecare santier.

Ascensorul de tip foarfeca ISCIR Targoviste

Un ascensor cu foarfeca este, fara indoiala, unul dintre cele mai sigure moduri de a lucra la proiecte la inaltime, dar exista multe pericole potentiale de utilizare abuziva.

Pe o perioada de un an de zile, Administratia pentru Sanatate si Siguranta a Muncii a evaluat zece decese care pot fi prevenite si mai mult de doua zeci de accidente care s-au soldat cu raniti si care pot fi prevenite (toate petrecute in timpul folosirii platformei de ridicare cu foarfeca) si a concluzionat ca majoritatea acestor accidente pot fi impartite in trei categorii:

  • Protectie la cadere
  • Stabilizare
  • Pozitie corecta

Prin actualizarea unor reguli si regulamente de baza, orice coordonator de santier poate fi linistit stiind ca echipajul lui este protejat de orice accident neplacut care ar fi putut fi evitat prin utilizarea unei foarfece.

De asemenea este important ca echipamentul dumneavoastra sa beneficieze de inspectii si verificari realizate de un specialist RSVTI Targoviste autorizat ISCIR Targoviste.

Cum sa utilizati in siguranta un ascensor de tip foarfeca

Cea mai mare parte a muncii pentru a va mentine in siguranta pe dumneavoastra si echipa dumneavoastra in timp ce utilizati ascensorul cu foarfeca are loc cu mult inainte ca cineva sa puna piciorul pe masina. Pregatirea pentru siguranta ridicarii foarfecelor poate fi impartita in patru categorii principale:

Mediul inconjurator

Ascensorul de ridicare de tip foarfeca nu poate fi actionat in conditii de siguranta, cu exceptia cazului in care imprejurimile sunt in siguranta. Evaluati locul de munca in avans si identificati eventualele pericole, cum ar fi liniile electrice din apropiere sau terenul neuniform.

Daca caracteristicile fizice ale locului de munca impiedica pozitionarea sau stabilizarea in siguranta a ascensorului cu foarfeca, poate fi necesar sa lucrati cu administratorul santierului pentru a face ajustari.

Controlul securitatii

La fel ca toate utilajele grele, foarfeca este echipata cu un buton de oprire de urgenta care va opri imediat toate functiile in caz de urgenta. Cu toate acestea, este important sa testati in mod regulat acest lucru si orice alte verificari de urgenta pentru a va asigura ca toate sistemele functioneaza corect si functioneaza corect in caz de urgenta.

Instruire SSM Targoviste

Desi nu este necesara o certificare formala pentru a opera un ascensor cu foarfeca, standardele OSHA impun angajatorilor sa ofere angajatilor instruirea necesara si echipamentul de protectie personala inainte de a opera sau de a lucra cu acesta.

Pentru o oferta de Protectia Muncii Targoviste, contactati-ne AICI.

In calitate de manager, oferirea de oportunitati regulate de reimprospatare a antrenamentului de baza este o modalitate buna de a mentine intreaga echipa in siguranta in si in jurul ascensorului cu foarfece, cum ar fi cum sa urci o platforma folosind metoda de contact in trei puncte.

Protectie impotriva caderii

Nu este necesar niciun ham cand se utilizeaza ascensorul cu foarfeca. Conform OSHA, un sistem de bara de mana proiectat si intretinut corespunzator este suficient pentru a asigura siguranta lucratorului in ascensorul cu foarfeca.

Cu toate acestea, daca sistemul de balustrada este inadecvat sau lucratorul paraseste platforma de lucru sigura, este necesar un dispozitiv suplimentar de oprire a caderii.

Elevatoarele foarfece trebuie sa aiba balustrade montate in jurul perimetrului platformei de lucru si este necesara o intretinere periodica pentru a se asigura ca nu ruginesc sau nu se desprind.

Lucratorii ar trebui sa stea numai pe platforma de lucru, niciodata pe balustrade, iar munca ar trebui sa fie aproape de ascensorul foarfecelor pentru a impiedica lucratorii sa se aplece peste marginea sinelor.

In plus, ascensorul cu foarfeca trebuie intotdeauna coborat complet pentru a permite lucratorilor sa urce pe platforma. Nu conduceti niciodata un elevator foarfeca pentru a accesa platforma de constructie.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.