ISCIR Calarasi RSVTI Calarasi

ISCIR RSVTI CENTRALA
ISCIR RSVTI CENTRALA

Centralele termice si electrice sunt dispozitive care consuma gaz, combustibil lichid sau solid si sunt supuse prevederilor detaliate din Regulamentul tehnic ISCIR Calarasi PT A1 / 2010 sau PT C9 / 2010.

Pentru a pune in functiune si autoriza functionarea echipamentului cu companii autorizate ISCIR Calarasi, aveti nevoie de un operatorul RSVTI Calarasi. Fiecare etapa a acestui proces este insotita de documente care sunt verificate in functie de stadiul in care va aflati.

Pentru a instala o centrala termica, urmati acesti pasi:

  • Trimiterea unei cereri de deconectare de la instalatia de incalzire centrala.
  • Conectarea individuala la instalatia de gaze naturale realizata de o companie autorizata ANRGN (Autoritatea de Stat pentru Reglementarea Gazelor Naturale).
  • Obtinerea aprobarii pentru un al doilea incendiu (extindere centrala) prin depunerea unei cereri catre furnizorul de gaze naturale.
  • Achizitionarea unei centrale combinate de caldura si energie electrica.
  • Instalare centrala realizata de o companie autorizata ISCIR Calarasi.
  • Incheierea unui contract pentru executarea unei instalatii termice si colectarea raportului de acceptare a lucrarilor si o copie dupa autorizarea instalatiei ISCIR Calarasi.
  • Dupa finalizarea lucrarilor de incalzire, cazanul va fi pus in functiune de catre producatorul cazanului. Lista companiilor se gaseste pe cardul de garantie primit la achizitionarea uzinei.
  • Permisiunea de exploatare a centralei de cogenerare de catre o companie autorizata de ISCIR Calarasi pentru verificare tehnica periodica RSVTI Calarasi contra cost.

Documente necesare pentru a o pune in functiune:

  • proiect de gaze aprobat de furnizorul de gaze;
  • protocol de acceptare a lucrarilor de incalzire
  • copia dupa autorizarea instalarii ISCIR Calarasi

Documente necesare pentru autorizare:

  • proiectare instalatie termica aprobata de IT si IS (instalatii de incalzire si sanitare) de catre un verificator MLPTL autorizat si aprobata de RADTI.
  • factura de cumparare pentru panoul de control termic,
  • certificat de garantie incalzire centrala
  • manual de utilizare a echipamentului in limba romana (inclusiv manual de operare / service pentru operator)
  • rapoarte privind prima pornire a centrului termic (PIF)
  • aprobarea de import ISCIR Calarasi pentru uzinele de cogenerare (numai daca echipamentul provine din afara Comunitatilor Europene, dar poarta marcajul CE obligatoriu)
  • declaratie de conformitate a sistemului de incalzire emisa de instalatori autorizati ISCIR.

O autorizare de functionare este de obicei acordata contra cost. Aceasta autorizatie este valabila timp de 2 ani de la data emiterii. Dupa 2 ani, trebuie sa prelungiti aceasta autorizatie prin VTP (verificare tehnica periodica), care va fi efectuata de o companie autorizata ISCIR Calarasi, de asemenea contra cost. Acest VTP este obligatoriu pentru performante ulterioare la fiecare 2 ani.
Daca aveti control de la furnizorul dvs. de gaze si nu aveti aceste documente, riscati sa fiti vi se puna sigiliu pe gaze.

In Romania o centrala cu o putere termica sub 0,1 Gcal/h (116,3 kW) poate fi amplasata si in incaperi care nu sunt considerate sali ale cazanelor.

Centrala este formata in principiu dintr-o carcasa fixata pe perete, in care se gasesc: un arzator, o camera de ardere, un sistem de evacuare a gazelor arse, un schimbator de caldura principal, o pompa de circulatie, un sistem de preparare a apei calde de consum, un robinet cu trei cai, un vas de expansiune, armaturi (supape, robinete de umplere, golire si aerisire), senzori si electronica de comanda.

Conform Procedurii din 27 ianuarie 2004 publicata in Monitorul Oficial nr. 82 din 2004 agentul economic autorizat pentru verificarea tehnica periodica (RSVTI) Calarasi va efectua toate verificarile prevazute de Prescriptia tehnica ISCIR PT A1-2002, indiferent de provenienta echipamentului.

Avizarea rapoartelor de verificare la punerea in functiune si ulterior la verificarile tehnice periodice se va efectua de catre agenti economici autorizati de I.S.C.I.R. pentru verificari tehnice periodice (RSVTI) si autorizari de functionare (AF).

In cazul in care se monteaza in aceeasi incinta mai multe aparate cu puteri mai mici de 70 kW, dar a caror putere insumata depaseste 70 kW, autorizarea initiala de functionare si verificarea tehnica periodica se vor efectua de I.S.C.I.R. prin avizarea rapoartelor de verificare. Avizarea rapoartelor de verificare se va face cu sau fara participarea I.S.C.I.R. la verificari, incercari si probe.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.