ISCIR – RSVTI Reghin

iscir reghin rsvti reghin
iscir reghin rsvti reghin

Locurile de munca care opereaza dispozitive de ridicat, inclusiv stivuitoare si ascensoare de personal, pot expune lucratorii la pericole fizice potential grave. Contactati-ne acum pentru o oferta rapida ISCIR Reghin – RSVTI Reghin.

Inspectiile proactive ale Ministerului Muncii pentru pericole specifice sectorului sunt concepute pentru a sensibiliza si a creste respectarea legislatiei in materie de sanatate si siguranta si pentru a reduce accidentele si bolile la locul de munca.

Verificari tehnice periodice ISCIR Reghin

Pe parcursul lunii februarie 2010, inspectorii de sanatate si securitate ai Ministerului Muncii vor vizita locurile de munca din Ontario pentru a verifica pericolele care implica aceste dispozitive.

Inspectorii vor lua masuri de executare, dupa caz, pentru orice contraventie constatata in temeiul Legii privind securitatea si sanatatea in munca si regulamentele` sale. Acestia vor acorda o atentie deosebita.

Inspectia si intretinerea dispozitivului de ridicare ISCIR Reghin

Inspectorii vor verifica daca angajatorii au asigurat:

Mentinerea echipamentelor de ridicat in stare buna pentru a preveni defectiunile mecanice sau operationale. Angajatorii trebuie sa revizuiasca rapoartele de intretinere preventiva si inspectie si sa urmeze instructiunile producatorilor pentru programele si practicile de intretinere recomandate.

Examinarea dispozitivelor de ridicat pentru a determina capacitatea de incarcare a acestora. Angajatorii trebuie sa aiba aceste examinari efectuate in conformitate cu reglementarile, de exemplu, inainte de a utiliza un dispozitiv de ridicare pentru prima data.

Asigurarea faptului ca un dispozitiv de ridicare este construit si echipat cu cabluri, lanturi, curele si alte accesorii adecvate si mentinut pentru a asigura siguranta tuturor lucratorilor. Inspectorii vor intreba angajatorii despre intretinerea si adecvarea echipamentelor la locul de munca.

Functionarea dispozitivului de ridicare de catre o persoana competenta si autorizata

Inspectorii vor verifica pentru a se asigura ca lucratorii au pregatirea, cunostintele si experienta pentru a opera dispozitive de ridicare specifice si ca elevii stivuitorilor sunt insotiti de o persoana instruita. De asemenea, vor verifica daca supraveghetorii sunt competenti pentru a supraveghea functionarea acestor dispozitive de catre lucratori.

Inspectorii vor examina inregistrarile de instruire si vor intreba lucratorii si supraveghetorii lor cu privire la familiarizarea cu echipamentele utilizate la locul de munca, procedurile de lucru in vecinatatea dispozitivelor de ridicat si posibilele pericole.

Angajatorii sunt responsabili pentru mentinerea lucratorilor la curent cu instruirea necesara pentru operarea dispozitivelor de ridicat.

Contactati-ne acum pentru o oferta rapida SSM-PSI Reghin.

Recomandam ca instruirea operatorilor sa faca parte dintr-un program mai amplu de siguranta cuprinzator al dispozitivelor de ridicare, dezvoltat in consultare cu Comitetul mixt de sanatate si siguranta sau reprezentantul de sanatate si siguranta care include urmatoarele elemente:

 • Identificarea pericolelor
 • Instruire (atat a operatorilor, cat si a celor care lucreaza in apropierea dispozitivelor de ridicat)
 • Supraveghere
 • Proceduri de operare
 • Proceduri de intretinere si reparatii
 • Proiectarea facilitatii
 • Selectia camionului / dispozitivului de ridicat
 • Mediu de lucru sigur

Inspectorii vor verifica daca angajatorii iau urmatoarele precautii rezonabile specifice pentru a proteja lucratorii care lucreaza in zona stivuitoarelor si a dispozitivelor de ridicat:

 1. Stabilirea politicilor si programelor de circulatie pietonala
 2. Realizarea unei evaluari cuprinzatoare la locul de munca a traficului de vehicule si pietoni
 3. Evaluarea mediilor de lucru in afara amplasamentului pentru riscuri precum potentialul de contactare a liniilor electrice si starea suprafetelor de lucru. La efectuarea unor astfel de evaluari, angajatorii, contractantii si constructorii ar trebui sa ia in considerare masuri de protectie precum:
 • Bariere de protectie, trotuare sau trotuare pentru a canaliza miscarea pietonilor
 • Semnalizatori competenti
 • Asigurarea si imobilizarea vehiculelor nesupravegheate impotriva miscarilor accidentale
 • Lampi de avertizare, semne si dispozitive vehicul sonore
 • Politici de restrictionare sau separare a deplasarii pietonilor si / sau vehiculelor pe traseele de calatorie ridicate
 • Semnalizare, cum ar fi marcaje de suprafata, pentru a delimita utilizarea pietonilor sau a vehiculului
 • Limite de viteza pentru vehicule ISCIR Reghin
 • Vizibilitatea soferului si a pietonilor
 • Instruire de sensibilizare pentru soferi, pietoni si alti lucratori la proprietate
 • Dispozitive de semnalizare personale (de exemplu, claxoane de mana pentru pietoni) si
 • Cote de spatiu adecvate pentru a permite intoarcerea in siguranta si / sau rezerva, etc.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.