ISCIR – RSVTI Ramnicu Valcea

iscir ramnicu valcea rsvti ramnicu valcea
iscir ramnicu valcea rsvti ramnicu valcea

Cercetatorii sustin ca aproximativ 34% din toate decesele muncitorilor din constructii sunt cauzate de caderi de la inaltime. De aceea este necesar sa realizam verificarile periodice ale echipamentelor ISCIR Ramnicu Valcea – RSVTI Ramnicu Valcea.

Sfaturi pentru siguranta la inaltime ISCIR Ramnicu Valcea

Ceea ce este surprinzator este ca din acest procent de 34% de decese, aproximativ 28% din acestea reprezinta caderi de la inaltime unde trebuie sa urcam pe scara. Standardul de constructie pentru scari este in mod constant a treia cea mai citata incalcare OSHA in fiecare an pentru industrie, imediat dupa obligatia de a avea protectie impotriva caderii si cerintele generale pentru schele.

Cu toate acestea, siguranta scarilor este adesea trecuta cu vederea la santier. De exemplu, stiati ca angajatorii sunt obligati sa ofere instruire condusa de o persoana competenta tuturor angajatilor care folosesc scari si scari in constructii ISCIR Ramnicu Valcea?

Acest lucru se datoreaza probabil faptului ca scarile sunt un echipament atat de comun pe santierele de constructii si sunt folosite de atat de multe profesii din industrie. Faceam niste lucrari la scara in weekend si mi-am amintit rapid cat de periculos poate fi.

Folosirea necorespunzatoare, utilizarea scarilor deteriorate, alegerea incorecta a scarii si configurarea necorespunzatoare sunt toate cauzele principale ale caderilor de scari. Am intocmit o lista de lucruri de facut si de contraindicat in ceea ce priveste siguranta scarilor, bazata pe Standardul ISCIR Ramnicu Valcea al industriei de constructii pentru scari.

Ce sfaturi trebuie sa urmarim pentru a evita accidentele la locul de munca:

✔️ Antreneaza-te corespunzator inainte de a folosi o scara. Angajatorii ar trebui sa ofere formare de catre o persoana competenta. Instruirea ar trebui sa includa recunoasterea pericolelor la scara, a sistemelor de protectie impotriva caderii, utilizarea adecvata, manipularea si amplasarea scarilor si capacitatile maxime de incarcare a scarilor.

✔️Selectati scara potrivita pentru job. Scarile sunt evaluate pentru diferite capacitati de incarcare. Trebuie luata in considerare greutatea lucratorului impreuna cu orice unelte sau materiale transportate. Scarile ar trebui sa se extinda suficient de mult incat un lucrator sa nu fie nevoit sa se extinda prea mult pentru a ajunge in zona de lucru. Daca este posibila expunerea la pericole electrice, alegeti o scara din materiale neconductoare, cum ar fi fibra de sticla.

✔️Inspectati toate scarile inainte de fiecare utilizare pentru a va asigura ca sunt in stare buna de functionare si fara orice defecte vizibile. Scarile deteriorate trebuie scoase din uz si marcate corespunzator, astfel incat sa nu fie folosite din nou pana cand nu pot fi reparate sau inlocuite. Scarile trebuie inspectate periodic de catre o persoana competenta.

✔️Pastreaza tot timpul trei puncte de contact (fie doua maini si un picior, fie doua picioare si o mana) atunci cand urcam si coborati o scara. Uneltele si materialele ISCIR Ramnicu Valcea ar trebui sa fie transportate cu o centura de scule sau ridicate cu o franghie dupa ce un lucrator a incetat sa urce. De asemenea, asigurati-va ca purtati pantofi antiderapante atunci cand lucrati pe scari.

✔️Asigurati-va instalarea corecta a scarilor inainte de utilizare. Daca folositi scari pentru a accesa un alt nivel, acestea ar trebui sa se extinda cu cel putin trei picioare deasupra suprafetei de aterizare superioara. Scarile trebuie asezate pe suprafete plane si fixate la baza si la suportul superior ori de cate ori este posibil pentru a preveni alunecarea. Asigurati-va ca treptele sunt blocate pe scari de extensie, iar distribuitoarele sunt blocate pe scari.

✔️Setati scarile neautoportante la unghiul potrivit inainte de utilizare. Trebuie folosit un raport de 4:1, ceea ce inseamna ca baza scarii ar trebui sa fie la 1 picior distanta de suport pentru fiecare 4 picioare de lungime de lucru. Asezati-va degetele de la picioare pe partea de jos a sinelor laterale ale scarii si intindeti-va mainile drept in picioare in timp ce stati drept. Palmele ar trebui sa atinga partea superioara a treptei la nivelul umerilor.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.