ISCIR Ramnicu Sarat RSVTI Ramnicu Sarat

iscir - rsvti
iscir – rsvti

Pompele sunt instalatiile supuse supravegherii si verificarii RSVTI Ramnicu Sarat (Responsabil cu Supravegherea si Verificarea Tehnica a Instalatiilor) care intra sub incidenta ISCIR Ramnicu Sarat.

Pompa de rapel de apa ajuta la cresterea presiunii si a volumului de apa care curge de la robinet sau dusul de mana. Presiunea scazuta a apei poate face sarcini simple precum spalatul sau periajul dintilor greoi, dar o pompa de rapel poate fi solutia perfecta.

Ce este o pompa de apa supusa autorizarii ISCIR Ramnicu Sarat?

Pompa de rapel creste presiunea scazuta si debitul de apa. Ofera cresterea suplimentara necesara pentru a aduce presiunea apei la nivelul dorit. O pompa de crestere a apei asigura presiune pentru a muta apa dintr-un rezervor de stocare in toata locuinta sau unitatea comerciala.

Ce cauzeaza presiunea scazuta a apei?

1. Gravitatia

Gravitatia conduce sau incetineste fluxul de apa. Cu cat este mai mare inaltimea la care trebuie livrata apa, cu atat este mai mica presiunea apei. Ca sa nu mai vorbim, un galon de apa cantareste peste 8 kilograme.

Daca apa calatoreste pe un deal sau mai multe etaje, gravitatia vrea sa o impinga inapoi in jos. Este posibil ca si cladirile de sub sursa de apa sa nu intampine aceeasi problema. Zgarie-nori, cladiri de apartamente si case cu mai multe etaje si intreprinderi necesita o pompa mare de rapel pentru a pompa apa pe mai multe etaje.

2. Distanta de la sursa de apa

Distanta de la sursa de apa si dimensiunea conductelor de apa afecteaza presiunea apei. Daca casa sau afacerea dvs. se afla la capatul unei linii de alimentare cu apa, debitul de apa poate fi scazut inainte de a ajunge la voi. Si daca conductele dvs. de apa sunt prea mici, va curge mai putina apa prin dispozitivele dvs.

3. Presiunea scazuta a apei in oras

Casa ta poate fi sub linia apei, conductele de canalizare pot fi curate si presiunea apei este inca scazuta. Uneori, debitul scazut de apa se datoreaza apei cu presiune scazuta de la instalatiile locale.

4. Sisteme suplimentare de apa

Sistemele suplimentare de tratare a apei sau alte instalatii sanitare din casa furnizeaza apa proaspata, dar pot reduce presiunea apei. Adaugarea unei pompe de rapel poate restabili presiunea apei.

5. Probleme hidraulice

Daca presiunea scazuta a apei se datoreaza gravitatiei, transportului sau sistemelor suplimentare, un amplificator de presiune a apei poate rezolva problema. Cu toate acestea, uneori, problemele sanitare pot fi cauza. Inainte de a achizitiona un amplificator de presiune a apei, verificati instalatiile sanitare. Tevile pot fi infundate sau poate fi necesara reglarea supapei de reducere.

Cum functioneaza o pompa de rapel ISCIR Ramnicu Sarat?

Pompa de rapel creste presiunea apei si, in multe cazuri, imbunatateste debitul. Pompa de rapel functioneaza ca un ventilator. Ventilatorul are palete care se rotesc pentru a creste miscarea aerului, iar pompa de rapel are un rotor in interior care creste debitul de apa si presiunea in acelasi mod.

Care sunt componentele pompei de rapel?
Majoritatea pompei de rapel de apa, indiferent de producator, contine aceleasi componente de baza:

  • Motor
  • Rotoare
  • Intrare si iesire
  • Dispozitiv de detectare a presiunii sau debitului apei

Pompele de rapel au un rotor care deplaseaza apa care intra prin intrare si iese prin iesire. Motorul pune in miscare rotoarele. Pompele de rapel difera in ceea ce priveste modul in care este aspirata si expulzata apa. Unele pompe de rapel de apa folosesc o elice rotativa, in timp ce altele folosesc o diafragma oscilanta.

Pompele cu membrana oscilanta propulseaza apa prin intermediul a doua placi oscilante sau rotative – una cu ventuze si cealalta cu adancituri. Pe masura ce placile se rostogolesc impreuna, strang cupele si imping apa in afara. Pe masura ce discurile se deschid, se aspira mai multa apa.

Pompa de rapel cu rezervor de expansiune
Un rezervor de expansiune sau hidropneumatic poate intari sistemul. Rezervorul ofera mai mult spatiu pentru apa pe masura ce se extinde si impiedica pornirea si oprirea pompei de rapel de fiecare data cand deschideti robinetul. Pompele pornite de un comutator de debit se pot agita in timpul pornirii.

Un mic rezervor de expansiune previne aceasta fluctuatie. Rezervorul mai mare contine un volum de apa denumit plata. Aceasta cantitate de apa este extrasa din rezervor inainte ca pompa sa fie pornita din nou. Un rezervor mai mare poate asigura volumul de admisie intr-un sistem de sonda privata pentru a reduce semnificativ ciclurile de pompare.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.