ISCIR – RSVTI Pucioasa

iscir pucioasa rsvti pucioasa
iscir pucioasa rsvti pucioasa

Printre echipamentele supuse autorizarii ISCIR Pucioasa se numara si gondolele suspendate pentru mentenanta cladirilor inalte la care este obligatorie verificarea realizata de catre un operator RSVTI Pucioasa.

Datorita mobilitatii gondolelor, este important ca acestea sa fie supuse mai multor inspectii si intretineri periodice in conformitate cu standardele producatorului si recomandarile acestuia.

Verificarile periodice realizate de catre un profesionist autorizat ISCIR Pucioasa cu denumirea de operator RSVTI Pucioasa

  • Gondola suspendata trebuie verificata din nou de catre un supraveghetor calificat
    la o perioada stabilita in functie de echipament, cand gondola suspendata se relocalizeaza sau in cazul in care fenomenele meteorologice afecteaza stabilitatea sau puterea gondolei (furtuni, grindina)
  • Verificati troliile pentru a va asigura ca nacela ramane in pozitie orizontala la urcare sau coborare. Troliile trebuie sa fie deschise pentru inspectie completa de catre cel putin o persoana competenta de cel putin o data la 12 luni.
  • Cablurile de sarma trebuie verificate pentru a va asigura ca nu sunt sfasiate sau
    deteriorate pentru a preveni eventualele accidente.

Masuri adecvate de protectie la cadere atunci cand utilizati gondola suspendata ISCIR Pucioasa

Muncitorii care lucreaza pe platforme inalte sunt in mod constant expusi riscului de a cadea de la inaltime. Indiferent de masurile de mai sus, o protectie corespunzatoare impotriva caderii trebuie pusa in aplicare obligatoriu. Principala masura de control este sa asigurati fiecarui lucrator o centura de siguranta (atasata amortizorului) care, la randul sau, trebuie atasat la o franghie de salvare independenta.

In plus, Ministerul le reaminteste tuturor contractantilor si lucratorilor care folosesc gondolele suspendate urmatoarele interdictii:

  • Nu supraincarcati platforma suspendata cu echipamente sau materiale de care nu aveti nevoie sau nu le folositi la o anumita lucrare;
  • Nu va intindeti pe balustrada gondolei sau sa va indepartati de punctul de siguranta;
  • Nu parasiti gondola suspendata, cu exceptia cazului in care exista o aterizare desemnata;

Cazul 1 – 8 noiembrie 2006

Decedatul si colegul sau mutau gondola oprita pe platforma exterioara in consola de la etajul noua al cladirii aflate in constructie. Decedatul se afla in gondola tensionand cablurile dupa care s-a aplecat peste balustrada. Decedatul a cazut de pe gondola de la 39 de m inaltime fara sanse de supravietuire.

Angajatorul lucratorului care a fost implicat in accident, „China Construction Development ” (Pacificul de Sud) a fost amendat cu 130.000 de dolari americani conform Legii privind Securitatea si Sanatatea in Munca pentru ca a refuzat sa ia masuri practicabile in mod rezonabil pentru a asigura un loc de munca sigur.

Cazul 2 – 3 aprilie 2007

Un muncitor vopsea exteriorul blocului cu ajutorul unei nacele. A coborat din gondola pe un acoperis din beton inclinat situat la etajul 10, unde a cazut si a aterizat pe pamant. Angajatul a fost transportat imediat la spital unde a fost tratat insa fara succes.

Angajatorul decedatului, Giftbuild Pte Ltd, a fost dat in judecata si amendat cu 70.000 dolari americani pentru esuarea in luarea unor masuri practicabile in mod rezonabil pentru a asigura securitatea angajatilor sai.

Directorul Giftbuild Goh Eng Ban a fost amendat cu 20.000 de dolari americani pentru esecul sau in indeplinirea obligatiilor care ii revin in temeiul Legii privind Securitatea si Sanatatea in Munca.

Titularul postului, Jotun (Singapore) Pte Ltd, a fost amendat cu 18.000 de dolari
americani pentru diverse incalcari ale prevederilor Legii Sanatatii si Securitatii la locul de Munca Pucioasa.

Cazul 3 – 12 noiembrie 2009

Un muncitor a fost lovit de o bucata de ipsos cazuta de pe blocul unde se realiza mentenanta. Gondola era asezata pe sol, iar muncitorul probabil tensiona cablurile din gondola.

O alta pereche de muncitori se afla pe acoperis, asambland gondola suspendata
iar tencuiala a fost probabil rupta in timpul procesului de instalare. Ancheta este in continua investigatie.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.

Afla AICI care sunt operatorii autorizati RSVTI.