ISCIR – RSVTI Pitesti

iscir pitesti rsvti pitesti
iscir pitesti rsvti pitesti

Orice operator economic care detine, distribuie, instaleaza sau exploateaza echipamentele utilizate in parcul de distractii, este raspunzator pentru autorizarea ISCIR Pitesti si verificarile tehnice periodice RSVTI Pitesti. Contacteaza-ne acum pentru o oferta rapida ISCIR Pitesti RSVTI Pitesti.

Riscuri in carusel ISCIR Pitesti

Intre 1990 si 2010, peste 90.000 de accidente grave au avut loc in parcurile de distractii. Rapoartele privind accidentele de mare viteza primesc cea mai mare atentie, dar adevarul este ca roller coaster-ul reprezinta doar 10% din accidentele din parcurile tematice.

Cea mai mare rata a leziunilor apare la carusel, in jur de 4.000 pe an, sau 20% din total. Majoritatea acestor leziuni sunt cauzate de caderi simple si ar putea fi motivul pentru care o treime din toate leziunile parcurilor de distractii apar copiilor cu varsta sub cinci ani.

Deoarece caruselele par inofensive, poate exista o neglijenta in supraveghere

Folosind statisticile de mai sus, caruselul este cea mai periculoasa plimbare intr-un parc de distractii, deoarece este cea mai predispusa la accidentare.

Acest fapt nu se potriveste cu imaginea cailor blanzi de carusel care se leagana incet in sus si in jos in timp ce se roteste caruselul. Desigur, pe caii carusel este la fel de dificil de stat ca si pe caii adevarati, iar multi copii tocmai din acest motiv se dezechilibreaza si cad.

Intrebarea este de ce atat de multi copii mici cad din carusel cand pare cea mai sigura plimbare imaginabila.

Unul dintre motive poate fi siguranta aparenta in comparatie cu plimbarile rapide disponibile. Parintii si membrii familiei nu au voie sa insoteasca copiii mici in tur si pot fi multumiti de ritmul lent cu care caruselul se misca.

Fara siguranta pe carusel ISCIR Pitesti

Rar, exista o centura de siguranta sau o bara abdominala pe carusel, astfel incat pierderea simpla a echilibrului poate duce la caderi si raniri. Cand parintii isi vad copilul alunecand, va fi prea tarziu sa-l prinda.

Daca un copil cade sub cal atunci cand calul este in aer, acesta se poate rani atunci cand calul aterizeaza. Miscarea lenta a caruselului inseamna ca chiar si atunci cand copilul va cadea, va ramane in carusel si nu va fi rasturnat inafara lui, astfel incat caruselul trebuie oprit pentru a salva copilul ranit.

Operatorii de carusel nu au cea mai interesanta slujba in parcul de distractii si este posibil sa nu fie la fel de vigilenti ca si colegii lor de la roller coaster. Cu toate acestea, persistenta leziunilor in urma caruselului par sa necesite masuri de siguranta mai serioase.

Acest lucru este valabil mai ales intrucat politele de asigurare pentru carusel sunt de fapt mai mari decat pentru roller coast-uri. Desigur, asiguratorii sunt constienti de pericolele si posibilitatea de a plati despagubiri.

Exista modalitati de a face caruselul mai sigur si cea mai simpla masura ar fi cererea ca si copiii sub cinci ani sa fie intotdeauna insotiti de un adult.

Acest lucru ar elimina majoritatea accidentelor, presupunand ca si adultul ar putea sa-si pastreze echilibrul. O alta solutie ar putea fi o forma de protectie pentru calaretii mai tineri, cum ar fi un cos sau un scaun de bar.

Desigur, aceste tipuri de modificari necesita costuri suplimentare, iar operatorii parcurilor sunt deseori reticenti in modernizarea echipamentelor, cu exceptia cazului in care asiguratorii sau autoritatile de reglementare le solicita.

Verificari tehnice periodice ISCIR Pitesti – RSVTI Pitesti

Conform Ordinului 98/2003 publicat in Monitorul Oficial nr 162/2003, cerintele de instalare, punere in functiune, exploatare, verificare tehnica periodica, reparatii, intretinere si siguranta in exploatare se adreseaza entitatilor economice autorizate de ISCIR-INSPECT pentru aceasta activitate.

Aceste cerinte sunt concepute pentru a proteja consumatorul.
Prescriptia tehnica specifica, de asemenea, metoda de verificare a conformitatii cu aceste cerinte.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.

Afla AICI care sunt operatorii autorizati RSVTI.