ISCIR – RSVTI Moara Vlasiei

iscir moara vlasiei rsvti moara vlasiei
iscir moara vlasiei rsvti moara vlasiei

Odata cu instalarea vaselor de expansiune vine si obligativitatea de a realiza verificarile necesare tehnice la o anumita perioada de timp conform legii ISCIR Moara Vlasiei. Contacteaza-ne acum pentru o oferta RSVTI Moara Vlasiei – ISCIR Moara Vlasiei.

Cum sa alegeti un vas de expansiune ISCIR Moara Vlasiei si cum sa il intretineti

Dupa ce ati aflat despre rolul unui vas de expansiune si despre beneficiile pe care vi le poate aduce utilizarea acestuia, iata cateva recomandari pentru alegerea modelului potrivit si modul de intretinere a acestuia.

Cum sa alegeti vasul de expansiune potrivit

Daca ati decis ca doriti un vas de expansiune, astfel incat sistemul dvs. de incalzire, apa calda sau alimentare cu apa sa fie protejat si eficient, atunci este bine sa acordati atentie unor aspecte precum cele mai importante.

Indiferent de alegerea facuta, folositi intotdeauna serviciile specialistilor dintr-un anumit domeniu pentru a selecta modelul adecvat si persoanele autorizate pentru a efectua asamblarea si verificarea necesara. Iata detaliile pe care ar trebui sa le luati in considerare:

  • conectarea cazanului – daca instalati un astfel de rezervor langa cazan, asigurati-va ca acesta este conectat direct la cazan;
  • sezon rece – asigurati-va ca vasul de expansiune este protejat impotriva temperaturilor foarte scazute;
  • presiunea in vasul de expansiune – asigurati-va ca nu este mai mica decat presiunea supapei de siguranta;
  • dimensiunile vasului de expansiune – de regula, se recomanda ca vasul de expansiune sa fie supradimensionat, nu subdimensionat; Practic, exista doi factori de luat in considerare: puterea incalzitorului (cazan, cazan) sau a cazanului si presiunea apei din reteaua de conducte care trec prin casa ta; consultati-va cu specialisti dintr-un anumit domeniu (companie de proiectare) pentru a sti ce sa alegeti;
  • nevoile tale – nu orice vas de expansiune ISCIR Moara Vlasiei, indiferent de calitatea sa, este bun pentru casa ta; totul depinde de cate persoane locuiesc in casa, care este consumul mediu lunar, cat de mare este sistemul de incalzire sau productia de apa calda, ce tip de instalatie doriti sa utilizati (incalzire centrala, energie solara, hidrofor, cazan, tampon, etc.).

Contactati-ne acum pentru o oferta rapida SSM Moara Vlasiei.

Cum sa intretineti corect un vas de expansiune ISCIR Moara Vlasiei

Pentru o buna functionare a vasului de expansiune, este bine sa tii cont de urmatoarele aspecte legate de modul in care il intretii corect:

  • verifica presiunea maxima a vasului de expansiune – aceasta este scrisa pe eticheta produsului;
  • asigura-te ca presiunea maxima admisa nu este depasita;
  • presiunea din vasul de expansiune ISCIR Moara Vlasiei se masoara cu un manometru, dar atunci cand este gol;
  • presiunea pernei de aer este indicat sa fie cel putin egala cu presiunea maxima a vasului.

Asadar, montarea unui vas de expansiune stabilizeaza presiunea din sistemului tau de incalzire, de preparare a apei calde sau de alimentare cu apa, prelungind, astfel, durata de viata a acestuia si prevenind producerea unor accidente grave, cum ar fi exploziile de aburi supraincalziti.

Retine ca este foarte important sa te consulti cu specialistii in domeniu pentru a alege modelul corespunzator nevoilor tale si la un instalator autorizat pentru montaj si verificare.

1. Cum se alege vasul de expansiune pentru centrala termica ISCIR Moara Vlasiei?

Daca alegem un vas de expansiune pentru centrale termice, regula generala de calcul este sa luam in considerare 1 litru pentru fiecare metru patrat.

Deci avem o centrala termica cu o putere de 35 kW instalata intr-un circuit inchis sub presiune -> ia in considerare 35 kw = 35 litri -> alegem un vas de expansiune pentru incalzirea a 35 de litri

2. Cum se alege vasul de expansiune pentru boiler?

Cand alegeti vasul de expansiune pentru cazan, luati in considerare faptul ca apa se extinde cu 5% si selectati capacitatea vasului de expansiune egal cu 5 – 10% din volumul cazanului.

Vasul de expansiune al cazanului este un vas special, cunoscut si sub numele de vas sanitar. Apa nu intra in contact cu tigaia si cauciucul este tratat ca un mediu sanatos.

Exemplu de calcul pentru vasul de expansiune al cazanului:

Avem un cazan cu bobina cu o capacitate de 200 litri -> 5% din 200 l = 10 (litri) -> alegem un vas de expansiune cu o capacitate de 12 litri

3. Cum se alege un vas de expansiune pentru hidrofor?

Vasul de expansiune pentru hidrofor este selectat in functie de debitul maxim al pompei. Cu cat vasul este mai mare, cu atat va porni mai lent pompa si va functiona mai mult.

Exemplu de calcul pentru un vas de expansiune hidrofor:

Pentru o casa unifamiliala alimentata cu apa dintr-o pompa de apa -> alegem un rezervor de apa cu o capacitate de 50 de litri

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.