ISCIR – RSVTI Magurele

ISCIR Magurele RSVTI Magurele
ISCIR Magurele RSVTI Magurele

Instalarea, functionarea si intretinerea teleschiului ISCIR Magurele

Teleschiurile si telecabinele trebuie instalate, operate si intretinute in conformitate cu instructiunile producatorului si trebuie verificate periodic de catre un operator RSVTI Magurele autorizat ISCIR Magurele.

Instalatiile de ridicat trebuie pornite si operate numai de catre persoane competente.
Opririle de urgenta ar trebui sa fie prevazute la punctul de incarcare, punctul de descarcare si in pozitiile intermediare corespunzatoare.

Opririle de urgenta nu trebuie resetate pana cand a fost stabilita cauza activarii lor. Pentru remorcare sau cric in cazul in care esecul dezasamblarii in partea de sus pune in pericol utilizatorul, luati masuri pentru a asigura oprirea echipamentului daca schiorul nu coboara.

Acesta poate fi realizat datorita utilizarii comutatoarelor de declansare care vor fi activate la trecerea schiorului dincolo de un anumit punct. Trebuie sa va asigurati ca nimeni nu are acces la partile mobile periculoase ale remorcii sau ale liftului (de ex. roti motrice, rotative, cleme de intrare pe role de ghidare, tensiune) atat in ​​timpul functionarii normale, cat si al intretinerii.

Metodele de securizare pot include pozitionarea sigura a obiectelor, protectii fixe, blocate.
Modificarile echipamentelor ISCIR Magurele pot fi efectuate numai de catre persoanele competente din Romania, adica persoane autorizate ISCIR Magurele.

Daca echipamentul este de mana a doua, trebuie sa va asigurati ca este sigur si ca toata documentatia necesara este conforma.

In cazul in care echipamentul poate afecta siguranta utilizatorilor dumneavoastra, ar trebui sa luati in considerare o alternativa precum mijloace de alimentare a teleschiurilor in cazul defectarii sursei principale de alimentare.

Panoul de curent ar trebui sa fie inclus in procedurile dumneavoastra de urgenta iar personalul ar trebui sa primeasca instruire si echipamente adecvate pentru a le mentine in siguranta.

Telescaunele nu trebuie sa functioneze la viteze de vant peste limita recomandata de catre producator. Toate dispozitivele de masurare a vantului trebuie pastrate in stare buna si eficienta.

Instruirea angajatilor

Toti cei care lucreaza pentru dumneavoastra trebuie sa stie cum sa lucreze in siguranta si fara riscuri pentru sanatate. Trebuie sa furnizati instructiuni clare, informatii si instruire adecvata pentru angajatii dumneavoastra fata de:

 • riscul cu care se pot confrunta;
 • implementarea masurilor de control al riscurilor, inclusiv selectarea si utilizarea in conditii de siguranta a echipamentelor;
 • cum se urmeaza procedurile de urgenta.

Este deosebit de important sa se ia in considerare nevoile de instruire si supraveghere ale:

 • recruti noi, stagiari, persoane care vin in vizita;
 • tineri, in special cei vulnerabili la accidente;
 • oameni care isi schimba locul de munca sau isi asuma noi responsabilitati;
 • reprezentantii SSM care au drepturi specifice care li se aplica.

Unii angajati, cum ar fi instructori, patrule de schi si tehnicieni de schi, vor fi necesita instruire de specialitate. Monitorizarea este o buna practica in cazul in care angajatii au autorizari si trebuie actualizate la timp.

Contactati-ne ACUM pentru o oferta rapida SSM Magurele.

Toate echipamentele trebuie utilizate in conformitate cu instructiunile producatorului. Acesta include:

 • selectarea corecta a schiurilor si a scandurilor, tinand cont de activitatea si de competentele utilizatorului;
 • alinierea corecta a legaturilor de schi;
 • selectarea corecta a incaltamintei pentru utilizator, astfel incat sa se potriveasca reciproc si sa fie fixat corespunzator;
 • asigurandu-va ca utilizatorii sunt constienti de importanta purtarii incaltamintei si
  cand va puneti schiurile, legaturile sunt lipsite de zapada, gheata, nisip etc.

Toate echipamentele de inchiriere trebuie sa fie intretinute in mod regulat in conformitate cu instructiunile producatorului. Echipamentul inchiriat trebuie verificat si setat individual
la inceputul perioadei de inchiriere si trebuie verificat din nou la intoarcere, in cazul in care
a fost deteriorat in timpul utilizarii.

Orice echipament defect trebuie marcat si scos din depozit. Echipamentul poate fi returnat dupa reparatii la depozit.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.