ISCIR – RSVTI Jilava

iscir jilava rsvti jilava
iscir jilava rsvti jilava

Daca detineti sau utilizati un vas de expansiune sunteti obligat sa solicitati verificari tehnice periodice unui operator RSVTI Jilava autorizat ISCIR Jilava. Contactati-ne acum pentru o oferta rapida ISCIR Jilava – RSVTI Jilava.

Rolul vasului de expansiune ISCIR Jilava si beneficiile utilizarii acestuia

Rolul principal al vasului de expansiune este acela ca nu permite depasirea nivelului normal de presiune in sistemul de incalzire (cazan, solar), productia de apa calda (cazan) sau alimentarea cu apa (hidrofor). De fapt, instalarea sa este necesara deoarece creste volumul total al sistemului, datorita caruia:

  • apa care se extinde prin incalzire pentru a oferi suficient spatiu pentru instalatiile de incalzire;
  • consumul de apa va fi util – in cazul unui hidrofor, vasul de expansiune determina numarul de porniri ale pompei; cu cat vasul este mai mare, cu atat este mai mic numarul de porniri.

Care sunt beneficiile unui vas de expansiune?

Unul dintre cele mai importante avantaje ale utilizarii unui vas de expansiune ISCIR Jilava este acela ca previne accidentele grave. De exemplu, acest lucru este absolut necesar pentru instalatiile solare.

Motivul este ca temperatura si presiunea apei creste foarte mult, iar apa poate respinge si stresa componentele sistemului, in unele cazuri chiar provocand o explozie.

Pe de alta parte, daca este utilizat pentru alimentarea cu apa (hidrofor), acesta furnizeaza consum util de apa si energie electrica, determinand numarul de porniri ale pompei.

In aceasta situatie, vasul de expansiune ISCIR Jilava este ca un rezervor de apa si cu cat este mai mare, cu atat mai putin frecvent este activata pompa de hidrofor. Astfel, durata de viata a sistemului de alimentare cu apa este prelungita.

Contactati-ne acum pentru o oferta rapida SSM Jilava.

In plus, vasul de expansiune instalat in circuitul de incalzire impiedica deschiderea supapei de siguranta, de exemplu in centrala termica si electrica, ceea ce ar putea duce la pierderea apei.

In acelasi timp, cresterea volumului de apa, pe masura ce este incalzita, pune presiune nu numai asupra componentelor instalatiei in sine (cum ar fi pompa), ci si asupra conductelor care trec prin casa ta.

Acest lucru poate provoca daune sau scurgeri nedorite. Prin urmare, vasul de expansiune protejeaza nu numai echipamentul de incalzire in sine, ci si conductele.

Ce tipuri de vase de expansiune exista

In functie de modul de functionare, exista doua tipuri de vase de expansiune: inchise si deschise. Dintre acestea, primele sunt cele mai utilizate. In functie de aplicatie, vasele pot fi verticale sau orizontale.

Vas de expansiune inchis

Acest tip de nava functioneaza sub presiune, fiind un sistem care nu comunica deloc cu imprejurimile sale. Prin urmare, un vas de expansiune inchis necesita sisteme de siguranta suplimentare pentru a preveni acumularea de presiune in sistem.

Vasele de expansiune inchise au doua camere:

  • camera de lichid – amplasata la baza vasului si destinata stocarii apei in sistem;
  • camera umpluta cu aer – o perna de aer, situata in partea superioara a rezervorului, care serveste aerului prins in sistem.

Cele doua camere sunt separate de o membrana flexibila din cauciuc. Cand temperatura creste si, indirect, volumul de apa, excesul de lichid intra in vas si comprima perna de aer. Volumul rezervorului si presiunea de preincarcare a airbag-ului sunt calculate astfel incat fluctuatiile presiunii apei din sistem sa fie in limitele corecte.

Diafragma ocupa in cele din urma tot spatiul din interiorul vasului de expansiune. Pe masura ce temperatura apei scade, volumul acesteia scade treptat pana cand diafragma revine la pozitia initiala. Acesta este mecanismul prin care se regleaza presiunea din sistemul de incalzire.

Vas de expansiune deschis

In general, un vas de expansiune deschis este utilizat pentru sistemele de incalzire sau apa calda care utilizeaza combustibil solid. Rolul sau intr-o astfel de instalatie este de a fi un rezervor care furnizeaza in mod constant apa necesara, chiar si atunci cand tensiunea scade si cazanul este plin de combustibil.

Prin urmare, expertii recomanda ca un astfel de vas de expansiune sa fie supradimensionat. Aceasta inseamna ca, daca in mod normal aveti nevoie de un rezervor de 50 litri, ar trebui sa montati un rezervor de 100 litri. Un rezervor de 50 litri va fi utilizat intr-o situatie similara cu cea descrisa mai sus.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida!