ISCIR Ialomita RSVTI Ialomita

iscir rsvti cazan apa calda
iscir rsvti cazan apa calda

Cazanele de apa calda sunt solutii pentru o producerea eficienta a caldurii care necesita autorizatie ISCIR Ialomita si de asemenea verificari tehnice periodice realizate de un operator RSVTI Ialomita autorizat. Dimensiunile si nivelul echipamentului produsului sunt proiectate pentru clientii cu nevoi speciale, cu multe optiuni si variante disponibile, deobicei intre 650 si 38.000 kW putere.

Nu se supun prescriptii tehnice:

  • aparate montate pe nave, platforme marine fixe si mobile
  • sobe si seminee echipate cu arzatoare cu aer aspirat

Cerintele tehnice obligatorii pe care trebuie sa le indeplineasca cazanele pe gaz, lichide si solide pentru a fi aprobate pentru utilizare de catre utilizatori sunt specificate in regulamentul tehnic ISCIR Ialomita PT A1-2002 aprobat prin Ordinul ministrul industriei si resurselor nr. 397/2002, si Reteta tehnica ISCIR Ialomita PT C9-2003 aprobata prin Ordonanta ministrul economiei si comertului nr. 310/2003, publicate in Jurnalul Oficial al Romaniei.

Aplicarea reglementarilor tehnice si a bunei proceduri a I.S.C.I.R. este obligatorie pentru toti proprietarii si utilizatorii care opereaza cazane de apa calda si cazane de abur de joasa presiune, care pana acum nu au respectat reglementarile conforme in vederea protejarii cetatenilor, a proprietatii si a mediului inconjurator.

Contactati-ne pentru o oferta personalizata!

Tipuri de cazane

  1. Combustibil gazos (cu cel putin 70 kW putere)
  2. Combustibil solid/lichid (cu cel putin 70 kW putere)

Daca in aceeasi incapere sunt instalate mai multe aparate cu o putere mai mica de 70 kW, dar a caror putere totala depaseste 70 kW, autorizatia initiala de functionare si verificarea tehnica periodica vor fi efectuate de catre I.S.C.I.R., aproband rapoartele de verificare. Aprobarea rapoartelor de verificare se va face cu sau fara participarea I.S.C.I.R. la verificari si teste.

Cazanele de apa calda si abur de joasa presiune care functioneaza pe combustibil gazos (gaz natural, GPL), combustibil lichid (CLU, combustibil tip M) sau combustibil solid (lemn, carbune), fara stampila, fara documentatie sau mai vechi de 12 ani, vor fi supuse efectelor investigatiei tehnice de catre agentii economici autorizati a Inspectoratului de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat pentru retimbrarea documentatiei tehnice si stabilirea conditiilor de functionare sigure.

Cazanele de apa calda sunt de nepretuit si ofera un nivel de caldura pe care alte tipuri de sisteme de incalzire nu il pot egala.

In loc sa deplaseze caldura prin orificii de aerisire si conducte si sa o distribuie prin casa, caldura se distribuie in fiecare camera printr-un transfer de caldura din apa fierbinte. Dar exista, de asemenea, multe conceptii gresite despre cazane si componentele lor asociate, cum ar fi incalzitoarele de plinte, calorifere si sistemele de incalzire prin pardoseala.

Majoritatea cazanelor moderne nu folosesc abur

In ciuda numelui, majoritatea cazanelor moderne de apa calda nu „fierb” apa. In schimb, incalziti-l la o anumita temperatura. De fapt, multe incalzitoare de apa functioneaza ca si  cazanele si invers. Cu toate acestea, casele cu radiatoare mai vechi au uneori cazane cu abur care fierb de fapt apa pentru a crea abur. Aceste tipuri sunt cele mai frecvente in proprietatile comerciale.

Cazanele nu irosesc apa

Desi multi oameni considera cazanele cu apa fierbinte ca fiind o risipa in comparatie cu alte sisteme de incalzire datorita utilizarii apei, ele folosesc un sistem inchis. Aceasta inseamna ca recicleaza apa incalzita din nou si din nou si nu consuma mai multa energie decat majoritatea celorlalte sisteme de incalzire disponibile. Acestea sunt adesea cele mai ecologice optiuni, mai ales daca selectati o instalatie de cazan de inalta eficienta.

Cazanele au nevoie de intretinere regulata si de verificari tehnice periodice

Cazanele sunt mult mai rezistente decat pompele de caldura si cuptoarele, care sunt alcatuite din diferite componente si, prin urmare, sunt mai vulnerabile la defectiuni.

Serviciile de intretinere pentru cazane de apa calda menajera sunt prestate numai de agenti economici autorizati ISCIR Ialomita!

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.