ISCIR – RSVTI Gradistea

iscir gradistea rsvti gradistea
iscir gradistea rsvti gradistea

Boilerele de apa calda sub presiune se supun obligatoriu autorizarii ISCIR Gradistea si verificarilor RSVTI Gradistea.

Inlocuirea incalzitorului din boiler ISCIR Gradistea

Un cazan este un sistem care produce apa calda menajera in toata casa. Acesta este un dispozitiv deosebit de eficient, dar este important sa efectuati o intretinere adecvata pentru a asigura performante optime in orice moment.

Unul dintre elementele principale este rezistenta, elementul care ridica temperatura apei in contact cu aceasta. Aceasta piesa este supusa uzurii si trebuie inlocuita atunci cand nu mai este capabila sa ofere performante adecvate.

Instalarea unui nou rezistor este o operatiune destul de simpla, desi trebuie facuta in siguranta pentru persoanele care efectueaza lucrarile si pentru a proteja circuitele electrice ale echipamentului.

Din acest motiv, va recomandam sa contactati un tehnician specializat, un expert calificat, care poate face treaba rapid si corect. Cu toate acestea, merita sa stiti cum sa inlocuiti incalzitorul din cazan urmand acest ghid:

Cum functioneaza incalzitorul cazanului si cand trebuie inlocuit

Cazanul ISCIR Gradistea poate fi utilizat pentru a furniza apa calda menajera. Aceste dispozitive sunt foarte populare deoarece sunt usor de instalat si usor de gestionat.

In acest caz, apa este incalzita atunci cand intra in contact cu un incalzitor electric, un element metalic conectat la un curent electric. Pe masura ce curentul trece prin conductor (rezistenta), se genereaza caldura, crescand temperatura apei la nivelul dorit.

Acest fenomen este cunoscut sub numele de efect Joule, un proces fizic care va permite sa utilizati disiparea controlata a caldurii pentru a incalzi apa la contactul cu un incalzitor.

In timp, pe masura ce produsul este utilizat, va aparea calcar incapatanat, ceea ce va duce la o reducere a eficientei cazanului si la o crestere a consumului de energie electrica. De asemenea, daca nu este inlocuit la timp, incalzitorul poate arde, intrerupand alimentarea cu apa calda.

Anumiti factori trebuie luati in considerare pentru a intelege cand trebuie sa inlocuiti incalzitorul din incalzitorul de apa, de exemplu, lucrul excesiv cu apa calda la robinetul de dus. In acest caz, verificati starea rezistentei pentru a determina daca este murdara sau deteriorata. Daca da, acest lucru trebuie schimbat.

Contactati-ne acum pentru o oferta rapida SSM Gradistea.

Deconectati alimentarea si intrerupeti circuitul de functionare

Daca cazanul nu functioneaza corect, se poate datora rezistentei. Poate fi necesar sa fie inlocuit cu o interventie sigura pentru a evita socurile electrice sau deteriorarea circuitelor interne ale aparatului.

Inainte de a scoate vechiul incalzitor, deconectati sursa de alimentare, intrerupeti circuitul de functionare si intrerupeti alimentarea cu apa.

Trebuie sa verificati daca este alimentat in continuare de un contor, cum ar fi un multimetru. Apoi, asteptati cel putin o ora pentru ca apa din cazan sa se raceasca inainte de a goli rezervorul.

Pentru a goli rezervorul de apa, lasati robinetul de apa fierbinte de pe baterie deschis si deschideti supapa de siguranta. In caz contrar, conexiunile pot fi desurubate direct de la cazan.

Acest lucru accelereaza procesul de scurgere, dar necesita o cantitate mare de apa pentru a fi drenata, deci ar trebui sa aveti la dispozitie recipiente de apa adecvate si sa evitati contactul cu partile electrice si electronice ale cazanului.

Scoaterea incalzitorului din cazanul ISCIR Gradistea

Dupa ce toata apa a fost scoasa din rezervorul de incalzire ISCIR Gradistea, incalzitorul vechi poate fi indepartat. Asigurati-va ca verificati daca alimentarea este oprita. In primul rand, utilizati o surubelnita sau deblocati capacul pentru a deschide capacul care protejeaza contactele electrice, de obicei situate sub cazan.

Apoi deconectati firele de faza si cele neutre, deconectati solul, asigurandu-va ca cele trei fire sunt scoase corect. In acest moment, puteti continua sa dezasamblati termostatul si apoi sa lasati deoparte carcasa de impingere facand o parghie, de preferinta cu o surubelnita sau o cheie.

O cantitate mare de scara poate ingreuna extractia si poate fi necesar sa aplicati mai multa forta sau sa atingeti usor carcasa suportului, avand grija sa nu deteriorati suporturile.

Daca elementul de incalzire este pur si simplu murdar, poate fi curatat prin scufundarea acestuia intr-un castron de otet sau acid clorhidric si apa timp de cateva ore. Cu toate acestea, daca este uzat excesiv, deteriorat sau ars, acesta trebuie inlocuit.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.