ISCIR – RSVTI Ganeasa

iscir ganeasa rsvti ganeasa
iscir ganeasa rsvti ganeasa

Detinerea si utilizarea unei centrale termice aduce obligativitatea de a realiza verificari tehnice periodice ISCIR Ganeasa de catre un inginer RSVTI Ganeasa autorizat.

Documente necesare pentru verificarea si revizuirea instalatiei

Indiferent daca este o verificare sau un audit, vi se cere sa furnizati unui specialist acreditat ANRE si ISCIR urmatoarele documente:

 • documente care confirma curatarea cosurilor de fum si a canalelor de fum, eliberate cu cel putin 6 luni inainte de data VTP;
 • documente care confirma finalizarea la timp a VTP-ului anterior (acum doi ani);
 • aprobarea gazului care mentioneaza o cota de gaz pentru o instalatie;
 • fisier de deconectare de la sistemul de incalzire centrala;
 • proiectul dupa care s-a finalizat alimentarea cu gaz a uzinei;
 • brosura echipament si manual de operare si intretinere in limba romana.

In acelasi timp, daca nu aveti instructiuni despre modul de utilizare a gazului natural, persoana care vine sa efectueze inspectia sau verificarea tehnica este obligata sa va furnizeze aceste documente.

Contactati-ne acum pentru o oferta rapida SSM Ganeasa.

Ventilarea radiatorului

In plus fata de aceste doua activitati obligatorii, puteti solicita persoanei care ajunge sa efectueze inspectia pentru a evalua alte elemente ale sistemului de incalzire, adica radiatoare, radiatoare, conducte, termostate.

De exemplu, daca nu doriti sa ventilati singur radiatoarele, il puteti cere. Este vorba despre indepartarea bulelor de aer din radiatoare, astfel incat acestea sa nu mai obstructioneze / blocheze fluxul de caldura. Se recomanda sa cititi manualul cazanului deoarece unele modele efectueaza ventilatie automata.

In acelasi timp, unele tipuri de radiatoare au un cerc din plastic sau metal cu care puteti actiona manual supapele de ventilatie, fara o cheie speciala sau o surubelnita. Aerisirea este necesara numai daca observati ca radiatoarele nu se incalzesc corect (emit doar caldura in anumite zone sau, de exemplu, cu bule). Daca functioneaza normal, nu este nevoie.

Atentie! Daca caloriferele sunt complet reci, motivele pot fi:

 • infundarea tevilor, situatie in care doar un instalator va poate ajuta;
 • ati uitat sa porniti supapa radiatorului;
 • ati uitat sa setati cazanul sa puna apa calda pe calorifere si ati ramas in optiunea OFF.

Cand se face verificarea si revizuirea centralei ISCIR Ganeasa

Conform reglementarilor in vigoare, verificarea si inspectia tehnica a unei centrale electrice ISCIR Ganeasa sunt activitati care fac parte din procesul de functionare si intretinere si se desfasoara la urmatoarele intervale:

Verificarea tehnica a instalatiei:

 • periodic, pana la 2 ani;
 • la cererea dumneavoastra ca si consumator final.

Revizuirea tehnica a instalatiei:

 • periodic, timp de maximum 10 ani;
 • dupa ce nu ati utilizat dispozitivul mai mult de 6 luni;
 • daca s-a produs un eveniment care ar putea afecta buna functionare a instalatiei;
  la cererea dvs. explicita.

Verificarea si repararea cazanului pe lemne sau pe peleti

In cazul instalatiilor cu combustibil solid (lemn, peleti, carbune, brichete din lemn), instalatiilor conventionale sau gazificate, efectuam inspectii si reparatii la inceputul sezonului rece.

Intrucat, spre deosebire de alte tipuri de incalzire, o astfel de instalatie este un sistem complex, format dintr-un ansamblu de elemente, este foarte important modul in care sunt efectuate activitatile de testare si intretinere, dar si calitatea combustibilului solid utilizat.

Deci, pentru centralele pe lemne este esential ca lemnul sa nu aiba un continut de umiditate mai mare de 20-25%. Cu cat lemnul este mai uscat, cu atat contribuie mai mult la un randament mai mare (poate fi imbunatatit cu pana la 60-70%).

Amintiti-va ca, daca lemnul este umed, cazanul se va infunda cu gudron in termen de 1-2 luni. Se recomanda cumpararea lemnului cu un an inainte de utilizare, astfel incat sa se usuce bine.

Cu un cazan pe lemne, care este cel mai important element al unei centrale electrice care utilizeaza acest tip de combustibil, trebuie verificate sistemele de siguranta. Apoi, este obligatorie curatarea temeinica a cuptorului si a cailor de evacuare a gazelor arse.

In acelasi timp, poate fi necesara curatarea chimica a cazanului de gazeificare a lemnului. Mai mult, re-autorizarea operatiunii de catre companiile autorizate ISCIR Ganeasa este obligatorie la fiecare doi ani.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.