ISCIR Fetesti RSVTI Fetesti

iscir - rsvti
iscir – rsvti

Podul rulant este un echipament supus autorizarii ISCIR Fetesti care necesita verificari tehnice periodice realizate de un operator RSVTI Fetesti autorizat.

Care sunt componentele unui pod rulant autorizat ISCIR Fetesti?

Carlig – Incarcarea ridicata este sustinuta de un carlig care se ataseaza la elevator.

Elevator – Un elevator este componenta care ridica, tine sau coboara o sarcina cu un cablu sau lant de otel. Elevatoarele pot fi activate manual (de mana), electric sau cu aer comprimat (pneumatic).

Carucior – Caruciorul sustine dispozitivul de ridicare si se deplaseaza orizontal de-a lungul podului macaralei pentru a pozitiona dispozitivul de ridicare si carligul inainte de a ridica sau cobori sarcina.

Pod – O grinda care se intinde pe latimea cladirii. Aceasta este principala componenta structurala care leaga sinele si deplaseaza dispozitivul de ridicare inainte si inapoi folosind un carucior.

Un pod poate consta din una sau doua grinzi – denumite mai des un proiect cu grinzi simple sau duble. Grinzile pot fi realizate din otel laminat sau pot fi realizate prin sudarea grinzilor impreuna intr-o cutie de otel.

Pista / Sine – Zona pe unde se deplaseaza macaraua. Acestea fac de obicei parte din structura cladirii, sub forma de grinzi, si exista doua pentru fiecare sistem de macara.

Camioane de capat – Situate de fiecare parte a podului, camioanele de capat muta podul in sus si in jos pe pista folosind o serie de roti care trec pe ea. Fiecare camion de capat poate avea o configuratie de 2, 4 sau 8 roti pe baza capacitatii macaralei.

Bare de protectie – Barele de protectie sunt proiectate pentru a absorbi energia macaralei si a reduce impactul, aducand macaraua intr-un mod controlat atunci cand macaraua ajunge la sfarsitul pistei.

Comenzi – Comenzile sunt de obicei montate pe un panou de pe macara sau elevator, iar telecomanda de la distanta permite operatorului sa actioneze macaraua. Comenzile controleaza viteza de ridicare pentru o pozitionare precisa a sarcinii.

Podul rulant supus autorizarii ISCIR Fetesti

Un pod rulant este un tip de macara care include doua benzi aeriene incorporate in structura de sustinere a cladirii. O configuratie cu grinda simpla sau dubla, numita pod, misca macaraua in sus si in jos pe sine, iar caruciorul si troliul ruleaza unul langa altul de-a lungul podului. Caruciorul permite operatorului sa pozitioneze dispozitivul de ridicare si carligul inainte de ridicarea sau coborarea unei sarcini.

Podurile rulante au configuratii diferite, inclusiv modele cu o singura grinda si cu grinzi duble, iar caruciorul si dispozitivul de ridicare pot fi proiectate pentru a functiona in partea superioara sau inferioara, in functie de designul structurii cladirii si de cerintele necesare pentru a face ascensorul.

Traversa unica – Podul consta dintr-o traversa sustinuta pe fiecare parte de un camion de capat. Caruciorul si dispozitivul de ridicare sunt suspendate. Macaralele cu grinzi simple sunt de obicei mai ieftine datorita:

  • Reducerea cheltuielilor de transport
  • Instalare mai rapida
  • Design mai simplu de ridicare si carucior
  • Grinzi mai usoare

Macaraua portanta

O macara portanta este similara cu un pod rulant, dar in loc sa se deplaseze pe sine suspendate, macaraua foloseste picioare pentru a sprijini podul, caruciorul si dispozitivul de ridicare. Picioarele macaralei se deplaseaza pe sine fixe incorporate sau asezate pe sol.

Macaralele portante sunt luate in considerare atunci cand exista un motiv pentru a nu incorpora un sistem de pista. Acestea sunt de obicei utilizate in aplicatii exterioare in care grinzile si coloanele complete nu pot fi instalate sau pot fi utilizate sub un sistem de macara aerian existent. Macaralele portante pot fi gasite cel mai frecvent in santiere navale, cai ferate, proiecte speciale in aer liber, cum ar fi construirea unui pod sau in locuri precum fabricile de otel in care spatiul aerian poate fi o problema.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.