ISCIR – RSVTI Dragomiresti-Vale

iscir dragomiresti-vale rsvti dragomiresti-vale
iscir dragomiresti-vale rsvti dragomiresti-vale

Ar trebui sa stiti de la bun inceput ca verificarea si revizuirea sunt doua operatiuni diferite care nu se exclud reciproc si care sunt obligatorii prin lege. De aceea daca detineti o centrala termica aveti nevoie de verificari RSVTI Dragomiresti-Vale efectuate de catre un operator autorizat ISCIR Dragomiresti-Vale.

Verificari si revizuiri centrala termica ISCIR Dragomiresti-Vale

Pentru ambele, este necesar sa se utilizeze serviciile companiilor specializate sau ale personalului autorizat al ANRE si ISCIR Dragomiresti-Vale.

Aceasta este pentru a se asigura ca verificarile si auditurile sunt efectuate in mod corespunzator in conformitate cu legislatia aplicabila.

Conform legii, exista termene clare pentru implementarea lor, prin urmare aceste servicii tehnice trebuie sa fie prestate la timp.

Verificarea tehnica periodica (VTP) efectuata de catre un operator RSVTI (responsabil cu supravegherea si verificarea tehnica a instalatiilor) este conceputa pentru a va proteja pe dumneavoastra si vecinii dvs. si se refera la verificarea functionarii in siguranta a centralei de cogenerare.

Revizuirea vizeaza verificarea parametrilor cazanului, precum si a instalatiilor / dispozitivelor de incalzire (calorifere, conducte, termostate), astfel incat dispozitivul sa ofere o eficienta maxima si, in acelasi timp, sa prelungeasca durata de viata a cazanului.

Ambele operatiuni sunt efectuate contra cost si pot fi efectuate simultan de acelasi specialist sau companie, cu conditia ca ANRE sa aiba calificarile. Cu toate acestea, autorizarea ISCIR Dragomiresti-Vale este obligatorie si pentru verificarile tehnica periodice RSVTI.

Documente verificari ISCIR

Aceste doua operatii implica diferite teste si masuratori. La sfarsitul fiecaruia dintre ele, se intocmeste o foaie de protocol / inregistrare in doua exemplare. Unul va ramane cu dvs., iar celalalt va fi inregistrat la ISCIR.

Furnizorul de gaze naturale este obligat din punct de vedere legal sa va trimita o notificare scrisa gratuita a verificarii si a modificarilor necesare instalarii dvs., fie din oficiu, fie la cerere.

O notificare din oficiu trebuie sa va ajunga cu cel mult 60 de zile inainte de verificarea sau revizuirea fabricii. Daca ati solicitat o verificare sau o revizuire, veti primi acest document in termen de 5 sau 10 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii dvs., dupa caz.

Contactati-ne acum pentru o oferta rapida SSM Dragomiresti-Vale.

Cum si cand centrala este verificata si reparata

Pentru a intelege mai bine importanta acestor doua operatiuni, dar si pentru a fi siguri ca sunt efectuate legal, este necesar sa va informati cu atentie. Prin urmare, mai jos va prezentam in ce consta de fapt fiecare dintre cele doua tipuri de control.

Va rugam sa retineti ca, in functie de starea instalatiei dvs., fiecare etapa de verificare sau revizie poate duce la testari sau reparatii suplimentare. Prin urmare, este posibil sa fie necesara inlocuirea pieselor, cum ar fi carcasa cazanului sau garniturile uzate. In unele cazuri, este suficient sa curatati mai multe parti.

Ce inseamna verificarea centralei

Un inginer RSVTI care vine pentru verificarea tehnica periodica a instalatiei va evalua:

  • starea arzatoarelor, imbinarilor si garniturilor aferente;
  • stabilitatea tevilor aparent montate pe suporturi;
  • etanseitatea conexiunii tevilor si armaturilor cu presiunea de functionare a gazului din instalatie, spuma apei cu sapun sau alte tehnologii;
  • operarea dispozitivelor de masurare, control, reglare si securitate;
  • starea cladirilor cu statii si statii de reglare sau reglare si masurare;
  • starea tehnica a instalatiei comune de gaz.

In acelasi timp, va deconecta / dezasambla orice dispozitiv care nu respecta standardele legale si va verifica data de expirare a conexiunii flexibile instalate in instalatia de utilitate, precum si detectorul de gaz.

Ce este o revizuire a centralei

Pe langa toate operatiunile incluse in verificarile tehnice periodice realizate de catre operatorul RSVTI care sunt importante si pentru revizuirea tehnica, aceasta din urma include si executarea de teste speciale, si anume:

  • verificarea starii ventilatoarelor si caminelor existente;
  • test de rezistenta la presiune, daca ati inlocuit recent vreun element al cazanului;
  • test de etanseitate la presiune a intregii instalatii de gaz.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.