ISCIR Constanta RSVTI Constanta

iscir - rsvti
iscir – rsvti

Lucrarile de intretinere si verificare la platformele auto-ridicatoare vor fi efectuate de catre o companie autorizata de ISCIR Constanta sau un operator RSVTI Constanta. Contactati-ne acum pentru oferte pret ISCIR Constanta RSVTI Constanta.

Platforma auto-ridicatoare este o instalatie care permite stabilirea unui post de lucru cu nivel variabil la pozitia dorita si care necesita autorizatie ISCIR Constanta si verificare periodica realizata de un specialist RSVTI Constanta, fiind o instalatie de ridicat.

Pentru a obtine o autorizatie de operare a platformei auto-ridicatoare si functionarea acesteia in conformitate cu recomandarile tehnice din PT R1-2010, beneficiarul trebuie sa respecte si sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • beneficiarul are in societatea sa un operator RSVTI, o persoana fizica sau o companie autorizata de I.S.C.I.R. sa pregateasca documentatia interna si sa supravegheze functionarea corecta a instalatiei;
  • lucrarile de intretinere si service la echipament vor fi efectuate de catre o companie autorizata de I.S.C.I.R. pentru a efectua aceste activitati;
  • operarea / manevrarea platformei de ridicare va fi efectuata de personal instruit intern si autorizat de catre operatorul RSVTI;

Utilizarea platformelor auto-ridicatoare ISCIR Constanta

Tipurile de activitati care pot fi efectuate de pe platforma auto-ridicatoare sunt constructia, intretinerea si curatarea cladirilor, structurilor si echipamentelor, avand in vedere ca operatorii au nevoie de acces rapid la punctul de lucru, activitatile lor necesita o platforma pentru a fi desfasurate chiar daca activitatea este pe termen scurt.

Inainte de a utiliza platforma mobila, managerul de santier este obligat sa evalueze riscurile la care sunt expusi operatorii in timpul lucrului si sa ia masurile necesare pentru a elimina aceste riscuri.

Intructiuni de folosire

  • a se respecta normele de securitate si utilizare a echipamentului;
  • a se exploata utilajul numai in limitele performantei acestuia;
  • a se efectua corect verificarea periodica realizata de un specialist RSVTI autorizat I.S.C.I.R. pentru a prelungi durata de viata a echipamentului;
  • a se folosi echipamentul de catre detinator sau utilizator numai dupa citirea si intelegerea informatiilor din fisa tehnica a produsului; orice utilizare neconforma cu prevederile si cerintele producatorului duce la riscuri de accidentare sau pericol de moarte;
  • a nu se afecta siguranta utilajului sub nicio forma;
  • pericolele potentiale sunt indicate cu ajutorul etichetelor si placutelor, informatii care trebuie citite obligatoriu; culoarea rosie a etichetei indica un potential ridicat care duce la pericol fatal; culoarea portocalie indica un pericol mediu care poate cauza daune serioase; culoarea galbena semnifica pericolul care cauzeaza o deteriorare a echipamentului sau raniri usoare a utilizatorului;

Iata principalele puncte care ar trebui luate in considerare inainte de a incepe lucrul cu utilizarea unei platforme auto-ridicatoare conform HG nr. 1340 / 2001 privind organizarea si functionarea cazanelor, a vaselor sub presiune si a inspectiei de control a sistemelor de macarale (I.S.C.I.R.):

• Platformele auto-ridicatoare pot fi puse in functiune numai dupa obtinerea unui permis de functionare dupa verificarea tehnica oficiala, efectuata de un inspector specializat I.S.C.I.R. sau RSVTI, numai cu acordul scris al I.S.C.I.R.

• Pentru a asigura o operare sigura, platformele auto-ridicatoare sunt supuse unui regim special de supraveghere prin numirea personalului tehnic autorizat de I.S.C.I.R..

• Manevrarea platformei auto-ridicatoare se realizeaza numai de personalul competent care a primit pregatire efectiva si specializata in tipul de platforma si activitati de lucru impreuna cu certificate de pregatire si manevrare eliberate de RSVTI Constanta cu aprobarea I.S.C.I.R.

• Angajatii care efectueaza lucrari de constructie la inaltime cu ajutorul unei platforme auto-ridicatoare trebuie sa poarte echipament de protectie individuala adecvat impotriva caderii.

• Platformele auto-ridicatoare trebuie sa fie supuse inspectiilor tehnice oficiale la timp. Cu aceasta ocazie, starea tehnica a instalatiei este verificata si, daca este necesar, se acorda o alta autorizatie de functionare. Verificarile sunt efectuate de RSVTI Constanta iscir constanta rsvti constantaautorizat de I.S.C.I.R.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.