ISCIR Buzau RSVTI Buzau

iscir - rsvti
iscir – rsvti

Cand mergeti pe un santier de constructii, este uimitor sa vedeti diferitele tipuri de echipamente si utilaje folosite. Adesea, primul lucru pe care il vedeti este o macara cu un brat sau catarg in aer, care transporta sau ridica o sarcina. Desigur, si pentru aceasta aveti nevoie de verificare tehnica periodica realizata de un operator RSVTI Buzau autorizat ISCIR Buzau.

Fie ca sunteti un nou venit in industrie sau nu, exista sanse mari sa intalniti echipamente pentru macarale pe care nu le-ati vazut sau auzit cu termeni pe care nu ii cunoasteti.

Macarale statice si macarale mobile autorizate ISCIR Buzau – RSVTI Buzau

Exista doua categorii principale de macarale: macarale statice si macarale mobile. O macara statica este o structura permanenta / semipermanenta atasata la sol sau cladire care ridica si transporta sarcini de-a lungul unei cai prestabilite. Macaraua mobila este montata pe benzile de rulare sau pe roti si poate fi mutata de la un loc de munca la altul.

Macaralele mobile nu sunt limitate la o cale fixa, ca o macara statica. Unele macarale mobile pot indeplini o functie de ridicare si transport in cazul in care literalmente ridica sarcina si o muta intr-o alta locatie prin intermediul sinelor sau al rotilor. Unele macarale mobile necesita utilizarea de stabilizatori, contragreutati sau chiar montaj la fata locului.

Tipuri de macarale statice autorizate ISCIR Buzau – RSVTI Buzau

O macara statica este o structura permanenta / semipermanenta atasata la sol sau cladire care este limitata la o cale fixa.

Componentele de baza ale podului Crane includ un pod care se misca inainte si inapoi pe asa-numita pista in timp ce dispozitivul de ridicare se deplaseaza lateral in lung de-a lungul grinzii podului.

Elementele de baza ale unei macarale turn sunt baza verticala (turn) si bratul orizontal pivotant de-a lungul caruia se deplaseaza caruciorul si dispozitivul de ridicare. In timp ce miscarea macaralei antenei este limitata la un camp dreptunghiular, miscarea macaralei turn este limitata la raza bratului.

Macara de nivelare, la fel ca macaraua turn, consta dintr-o baza verticala si un brat atasat, dar cu mobilitate suplimentara a bratului si capacitatea de a nivela carligul.

Macarale turn autorizate ISCIR Buzau – RSVTI Buzau

Macaralele turn sunt macarale vazute de-a lungul liniei orizontale a orasului, care sunt folosite pentru a construi structuri inalte, cum ar fi zgarie-nori. Elementele de baza ale unei macarale turn sunt un turn vertical, cunoscut si ca catarg, si un brat intins.

Caruciorul si blocul se misca pe un brat care se poate roti cu 360 de grade in jurul catargului (aceasta se numeste rotatie). Adesea aceste macarale sunt asamblate folosind macarale mobile mai mici.

Exista trei tipuri diferite de macarale turn:

  • Macarale pod rulant
  • Macarale turn cu brat inclinat
  • Macarale turn cu macara automata

Pe macaraua pod rulant, ciocanul se roteste orizontal cu 360 de grade in jurul catargului la un nivel constant – similar cu o structura „L”. Caruciorul deplaseaza sarcina orizontal de-a lungul bratului fara a-si schimba nivelul – este o caracteristica unica pentru acest tip de macara turn.

Sarcina unei macarale plate este de a fi utilizata in situatii cu spatiu limitat sau in care mai multe macarale pot fi aruncate sub sau una peste alta. In trecut, dezavantajul macaralelor plate a fost incapacitatea lor de a ridica o capacitate comparabila cu o macara cu cadru A. Potrivit Cranes Today, platformele incep sa castige o piata cu o capacitate comparabila de 32, 40 si chiar 50 de tone.

Macara turn cu brat inclinat este, de asemenea, cunoscuta sub numele de macara rotativa. Designul sau este similar cu cel al unei macarale turn, cu exceptia faptului ca centura este fixata cu un zavor si poate fi ridicata si coborata – o miscare cunoscuta sub numele de „plutitoare”.

Datorita mobilitatii suplimentare a bratelor, aceste macarale:

  • Ridica sarcini mai mari decat macaralele pod rulant
  • Sunt mai scumpe
  • Datorita razei lor scurte de virare, acestea sunt deosebit de potrivite pentru lucrul in zone aglomerate si / sau cu multe macarale.

 

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau contacteaza specialistul RSVTI AICI.