ISCIR – RSVTI Bals

iscir bals rsvti bals
iscir bals rsvti bals

Stivuitoarele faciliteaza activitatea de zi cu zi a lucratorilor din depozit, fabrici si de pe santier. Insa acestea se numara printre cele mai periculoase echipemente si necesita verificari periodice RSVTI Bals – ISCIR Bals.

Masuri de siguranta pentru utilizarea stivuitoarelor ISCIR Bals

Dar, desigur, utilizarea stivuitoarelor vine cu propriile riscuri pentru sanatate si siguranta, legate de cei care opereaza utilajele dar si de pietonii care lucreaza in jurul lor. Pentru a minimiza riscul de accidente si pentru a asigura siguranta pietonilor in jurul stivuitoarelor, am adunat cateva sfaturi.

Desemnati benzi si treceri diferite pentru pietoni

In depozitele extrem de aglomerate si in special in operatiunile la scara larga in care multe stivuitoare sunt utilizate impreuna cu un numar mare de angajati pietoni, este o idee buna sa folositi benzi si treceri pentru pietoni marcate care desemneaza zone separate pentru stivuitoare ISCIR Bals si pietoni.

Aceste marcaje ajuta la cresterea gradului de constientizare a tuturor celor implicati si pot ajuta la reducerea sanselor de accidente. Puteti fie sa creati bariere fizice cu balustrade de protectie, fie daca vi se pare prea intruzive, folositi vopsea.

Folositi oglinzile in punctele moarte, cum ar fi curbele ascutite

Vizibilitatea limitata este adesea o problema in depozite si poate provoca accidente. Intersectiile sau colturile ascutite pot avea vizibilitate redusa din cauza rafturilor de depozitare inalte sau a paletilor foarte stivuiti, ceea ce inseamna ca riscul de coliziuni este crescut.

Prin amplasarea strategica a oglinzilor in aceste tipuri de intersectii, atat pietonii, cat si soferii de stivuitoare ISCIR Bals se pot vedea venind si au o mai mare constientizare unul fata de celalalt.

Asigurati o pregatire corecta atat pentru soferii de stivuitoare, cat si pentru pietoni

Formarea in domeniul sanatatii si sigurantei ar trebui sa fie oferita in mod regulat tuturor angajatilor, atat utilizatorilor de stivuitoare, cat si lucratorilor pietoni, pentru a se asigura ca sunt constienti de pericolele care pot aparea intr-un mediu de depozit. Este important ca lucratorii pietoni sa inteleaga pericolele stivuitoarelor ISCIR Bals chiar daca nu le conduc. In mod similar, evaluarile riscurilor ar trebui efectuate in mod regulat pentru a evidentia orice probleme si pentru a gasi modalitati de a le remedia.

Contactati-ne acum pentru oferta rapida SSM Bals.

Formarea de baza a operatorului ISCIR Bals

Este o cerinta legala ca operatorii de stivuitoare sa urmeze o formare initiala si sa primeasca o calificare de baza de formare a operatorului, de exemplu un certificat de functionare a stivuitorului RTITB. In timpul acestui antrenament, inveti lucruri precum siguranta generala a masinii, manevrele, incarcarea vehiculului si procedurile de intretinere.

Acest tip de certificat nu expira, dar asta nu inseamna ca antrenamentul ar trebui sa se opreasca. Acest lucru se datoreaza faptului ca natura industriei se schimba in mod constant, cu noi practici, reglementari actualizate de sanatate si siguranta si noi produse si tehnologii care apar in mod regulat. De aceea, operatorii de stivuitoare ar trebui sa foloseasca aceasta pregatire de baza ca o rampa de lansare de la care isi sporesc cunostintele si expertiza prin cursuri de perfectionare.

Fiecare loc de munca este diferit

A invata cum sa manevrezi un stivuitor este esential, dar fiecare setare la locul de munca este diferita si vine cu propriul sau set de pericole. Este esential ca operatorii de stivuitoare sa aiba o pregatire specifica mediului de lucru. Acest lucru s-ar putea referi la aspectul unui depozit sau a unei fabrici, anumite proceduri interne si chiar lucruri legate de anumite industrii.

De exemplu, ar fi necesar ca un operator de stivuitor sa invete despre reglementarile de igiena alimentara din industria alimentara pentru a evita contaminarea incrucisata. Si, in mod similar, ar fi necesar ca un operator de stivuitor sa invete despre marcajele pentru pietoni si camioane intr-un depozit aglomerat pentru a evita un accident sau o coliziune.

Aspecte precum limitele de viteza, colturile stranse, rampele sau lucrarile in aer liber ar trebui, de asemenea, luate in considerare si informatiile relevante oferite operatorilor.

Stivuitoarele nu sunt toate la fel

Daca va imbunatatiti flota de stivuitoare sau aveti un aflux de personal nou, este esential ca acesti operatori sa fie instruiti cu privire la tipul dvs. specific de stivuitor si toate accesoriile acestuia. Operatorii care isi cunosc masinile pe dinafara ar putea fi diferenta dintre un accident evitat si un incident grav.

De asemenea, va face ca afacerea sa functioneze mai eficient daca fiecare operator este foarte competent cu masinile sale. Indiferent daca compania dumneavoastra foloseste stivuitoare noi, stivuitoare folosite sau le inchiriaza pentru o anumita perioada de timp, asigurati-va ca fiecare operator are acces regulat la cursuri de perfectionare.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.