ISCIR – RSVTI Balotesti

iscir balotesti - rsvti balotesti
iscir balotesti – rsvti balotesti

Operarea transpaletilor manuali sau electrici este un aspect important in siguranta si sanatatea angajatilor. Conform legii, transpaletii trebuie supusi la verificari tehnice ISCIR Balotesti – RSVTI Balotesti.

Impingerea si tragerea unui transpalet manual ISCIR Balotesti

Veti obtine opinii diferite de la doua scoli de gandire diferite daca impingerea unui transpalet este corecta sau tragerea acestuia. Nu exista un raspuns corect sau gresit la aceasta intrebare.

Cand transpaletul manual este gol, nu conteaza daca il trageti sau il impingeti. Atata timp cat lucrati ergonomic, sigur si eficient, depinde de directia pe care doriti sa o parcurga camionul. In special, depinde daca va aflati intr-un spatiu ingust si intentionati sa incarcati sau sa descarcati ascensorul.

In cazul in care impingerea si tragerea conteaza cu adevarat depinde de greutatea sarcinii si de clasa in care lucrati. In conditii plate, este intotdeauna cel mai bine sa impingeti un transpalet incarcat.

Contactati-ne acum pentru o oferta rapida SSM Balotesti.

Impingerea este mai usoara pe corp si nu are aceeasi forta de spargere ca si tragerea. Va fi mult mai usor sa impingeti camionul incarcat pe podeaua plana, dar acest lucru se schimba imediat ce ati lovit rampa.

Din nou, depinde de greutatea sarcinii si de gradul de inclinare. S-ar putea sa descoperiti ca tragerea este mai sigura si mai eficienta, mai ales atunci cand trebuie aplicata forta pentru a frana sarcina si a impiedica aceasta sa ruleze liber.

Pentru pante abrupte si sarcini grele, este mai buna practica sa lucrati cu un ajutor cu unul in fata cricului incarcat si celalalt actionand manerul.

Parcarea unui transpalet manual

Parcarea corecta a transpaletului manual ISCIR Balotesti este un alt sfat important de siguranta. Transpaletele goale reprezinta un pericol de calatorie cunoscut.

Aceasta include lasarea furcilor extinse in culoar sau lasarea manerului afara. Aceste sfaturi simple pentru parcarea unui transpalet imbunatatesc foarte mult siguranta depozitului:

  1. Coborati intotdeauna furcile pe podea. Acest lucru mentine transpaleta stabila si previne deplasarea accidentala.
  2. Cand nu este utilizat, parcati transpaleta in zona desemnata. Acest lucru ar trebui sa fie in afara drumului, dar totusi accesibil fara efort. Multe facilitati cu transpalete multiple au locuri de parcare dedicate. Exista spatii bune pentru ascensoare parcate sub rafturi deschise sau in spatele scarilor.
  3. Cand parcati un transpalet, eliberati presiunea hidraulica. Acest lucru economiseste sarcina pompei hidraulice, a liniilor si a cilindrului. De asemenea, creste durata de viata a echipamentelor si reduce costurile de intretinere.
  4. Depozitati transpaletele incarcate cu manerul orientat in sus. Minimizeaza riscul de impiedicare si previne oboseala spatelui la repornirea liftului.
  5. Nu depozitati niciodata un cric incarcat cu furcile ridicate. Acest lucru pune o forta inutila asupra partilor de lucru ale camionului, inclusiv hidraulica si anvelope. De asemenea, prezinta un risc grav pentru siguranta daca scaunul cu rotile este pus in miscare accidental.
  6. Nu depozitati transpalete acolo unde exista iesiri de urgenta sau acces la echipamente de urgenta. Aceasta include o trusa de prim ajutor si stingatoare.

Sfaturi de siguranta pentru transpaletii electrici ISCIR Balotesti

Majoritatea ghidurilor de siguranta anterioare pentru transpalete manuale se aplica si ascensoarelor cu motor. OSHA imparte transpaletele manuale si electrice in doua categorii separate, intrucat unitatile motorizate necesita mai multa abilitate de functionare.

De asemenea, au tendinta de a transporta sarcini mai mari, ceea ce face ca unitatile electrice sa devina mai periculoase. Prin urmare, OSHA cere ca tot personalul care opereaza transpalete electrice sa fie instruit si aprobat pentru o utilizare sigura.

Vom analiza detaliile necesare pentru antrenamentul transpaletelor electrice, dar mai intai, iata cateva sfaturi pentru operarea in siguranta a transpaletelor electrice:

  • Asigurati-va ca bateria este complet incarcata. Pe aparat ar trebui sa existe un amperometru care sa arate capacitatea de incarcare sau cel putin sa indice procentul de viata a bateriei ramas. Un nivel scazut de incarcare poate insemna ca ridicatorul se va opri in timpul transferului si va necesita asistenta pentru a schimba sarcina. Acest lucru are ca rezultat perioade de nefunctionare inutile si o mai mare manipulare a lucratorilor, crescand riscul de accidente.
  • Testati toate functiile alimentate, cum ar fi elevatoarele si jocurile. Asigurati-va ca comenzile electrice sunt functionale si ca scaunul cu rotile se poate roti corect. Verificati starea generala generala si notati sau raportati orice deficiente. Daca se constata defectiuni grave, marcati transpaleta ca fiind „scoasa din functiune” si aranjati repararea.
  • Asigurati-va ca dispozitivele electrice de siguranta sunt functionale. Majoritatea transpaletelor electrice au vizibile butoane de oprire de urgenta sau intrerupatoare de oprire. Acest lucru previne supraincarcarea sau echipamentul necontrolat.
  • Verificati intotdeauna dispozitivele de siguranta, cum ar fi claxoanele sau dispozitivele de avertizare de rezerva. De asemenea, verificati franele si asigurati-va ca sunt situate in apropiere socuri de roti pentru o parcare sigura.
  • Verificati directia inainte, neutra si marsalier. Asigurati-va ca acestea functioneaza fara probleme si eficient inainte de a incarca transpaleta si a o pune in functiune.
    Opriti intotdeauna alimentarea electrica atunci cand depozitati un transpalet electric. Asigurati-va ca este conectat la portalul de incarcare si gata pentru urmatoarea operatie.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.