ISCIR Arges RSVTI Arges

iscir - rsvti
iscir – rsvti

Vasul de expansiune – echipament supus autorizarii ISCIR Arges si verificarii RSVTI Arges

Un vas de expansiune este conceput pentru a reduce presiunea atat in ​​apa potabila, cat si in sistemele de incalzire hidronice inchise. Acest lucru asigura mentinerea unei presiuni constante in conducte, astfel incat acestea sa nu fie deteriorate de presiunea excesiva.

Un vas de expansiune intr-un sistem de incalzire este o componenta de nepretuit care protejeaza intregul sistem de cresterea presiunii si a volumului cauzata de incalzire.

Cand apa este incalzita, aceasta se extinde. Intr-un sistem de incalzire inchis exista spatiu limitat in conducte si cazan. Daca apa ocupa mai mult spatiu si nu are incotro sa se duca, presiunea se va acumula si poate deteriora sistemul, adesea in punctele sale cele mai slabe, pana cand apare o scurgere sau chiar o conducta exploziva.

Un rezervor de expansiune este proiectat pentru a ameliora stresul, prelungind astfel durata de viata a componentelor pe tot parcursul sistemului de incalzire.

Intretinerea echipamentului

Daca aveti deja instalat un rezervor de expansiune, va recomandam sa il verificati in mod regulat pentru a va asigura ca rezervorul functioneaza. Pentru a verifica daca rezervorul de expansiune functioneaza corect, aveti nevoie sa contactati un expert RSVTI Arges autorizat ISCIR Arges.

Daca intregul rezervor este fierbinte, este probabil ca rezervorul sa fie complet umplut cu apa fierbinte, ceea ce apare doar daca diafragma cedeaza iar rezervorul trebuie inlocuit imediat.

Cand incalziti un ceainic cu apa pe aragaz, fierbatorul incepe sa emita un sunet pe masura ce presiunea din interiorul acestuia sufla abur. Desi apa din incalzitorul de apa nu atinge punctul de fierbere si se transforma in abur, se extinde atunci cand este incalzita. Aceasta se numeste dilatare termica.

Contactati-ne pentru o oferta rapida de ISCIR Arges – RSVTI Arges!

Aceasta presiune suplimentara va fi absorbita de sistemul de alimentare cu apa al municipalitatii si va deveni nesemnificativa. Cu toate acestea, daca o supapa de retinere sau o supapa de reglare a presiunii este instalata in linia de alimentare cu apa care ajunge la domiciliul dumneavoastra, pastrati toata presiunea in exces blocata in sistemul sanitar de acasa.

Speranta de viata a unui vas de expansiune este foarte imprevizibila. Exista multe variabile care pot lua in considerare durata unui rezervor, cum ar fi calitatea rezervorului instalat, calitatea apei si umplerea corespunzatoare a rezervorului.

Unele vase au esuat in doar doi ani, provocand daune majore de apa, iar altele au rezistat opt ​​ani sau mai mult. Ca masura de precautie, va recomandam sa le inlocuiti nu mai tarziu de un an de la expirarea garantiei producatorului. Rezervoarele instalate in aceasta zona sunt de obicei garantate pentru unul pana la cinci ani, deci inlocuirea ar trebui sa fie la fiecare doi pana la sase ani.

Fiecare dintre specialistii nostri este instruit sa identifice problemele rezervorului de expansiune si sa va ofere solutia potrivita. Daca aveti intrebari sau nelamuriri cu privire la vasul dumneavoastra de expansiune contactati-ne si va vom ajuta cu drag!

La sosire, specialistii nostri confirma ca exista o supapa de inchidere functionala inainte de vasul de expansiune. Daca se produce o defectiune catastrofala in timpul verificarii, aceasta poate provoca daune grave. Recomandam un profesionist autorizat ISCIR Arges pentru orice verificare RSVTI Arges.

Avantajele rezervoarelor de expansiune sunt ca regleaza presiunea apei si a aerului din sistem. De asemenea, sunt bune, deoarece sunt usor de ingrijit. Dar, desigur, vasul de expansiune poate dezvolta una (sau mai multe) dintre urmatoarele probleme. Problemele de instalatii sanitare pot fi dificile, asa ca consultati un profesionist daca nu sunteti sigur ce sa faceti.

  • ventilarea apei
  • blocarea aerului
  • vasul de expansiune din otel are nevoie de reincarcare
  • nu exista suficient aer in diafragma
  • condensare

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.