ISCIR – RSVTI Afumati

iscir afumati rsvti afumati
iscir afumati rsvti afumati

Transpaletii manuali sunt echipamente de ridicat supuse autorizarii ISCIR Afumati si verificarilor tehnice realizate de catre un operator RSVTI Afumati. Contactati-ne pentru o oferta rapida ISCIR Afumati – RSVTI Afumati.

Exista cateva reguli de urmat in utilizarea in siguranta a echipamentului:

1. Verificati eficienta generala a transpaletului manual ISCIR Afumati

Toate componentele transpaletului functioneaza impreuna pentru a le face sa functioneze si, atunci cand unele dintre ele, cum ar fi rotile, nu indeplinesc standardele pe care ar trebui sa le fie, transpaleta poate deveni nesigura si ineficienta. Asigurati-va ca verificati urmatoarele:

Verificati rotile transpaletului inainte de al incarca. Acest lucru nu trebuie facut cu fiecare incarcare, dar este intelept sa faceti o verificare a rotii la inceputul fiecarei schimbari. Cautati imperfectiuni, cum ar fi zvacnirile sau zonele plane, care fac munca dificila si periculoasa.

Testati ascensorul hidraulic al transpaletului inainte de a incarca paletul. Asigurati-va ca manerul functioneaza corect in pozitiile sus, jos si neutru. Cautati semne ale unei scurgeri de lichid hidraulic, cum ar fi picaturi sau pete, acolo unde ascensorul a fost parcat.

Asigurati-va ca furcile functioneaza liber. De multe ori, resturile din paleti se aseaza in spatiile de reglare a furcii si blocheaza colturile. Petreceti ceva timp actionand furcile si curatati orice materie straina care ar putea opri miscarea furcii.

2. Familiarizati-va cu capacitatile operationale ale transpaletului si cu ruta pe care o urmati

Este dificil sa operati in siguranta o masina daca nu sunteti familiarizati cu capacitatile sale operationale. De asemenea, este ideal sa va asigurati ca sunteti constient de orice pericole potentiale de-a lungul traseului cu masina:

Asigurati-va ca cunoasteti capacitatea fiecarui transpalet asa cum a fost evaluata de producator. Acest numar va fi greutatea maxima pe care o poate transporta camionul, nu limita recomandata.

Este intotdeauna cel mai bine sa nu atingi niciodata acest rating maxim si sa ramai cu mult sub prag. Daca aveti dubii, alegeti intotdeauna un transpalet cu o capacitate mai mare sau impartiti sarcina in grupuri mai usoare.

Planificati-va calatoria in avans. Asigurati-va ca va cunoasteti destinatia si fiti constienti de pericolele de-a lungul traseului. Acestea pot fi alei inguste, curbe stranse, pante sau cai care se intersecteaza cu alte miscari ale masinii.

O buna constientizare a situatiei este fundamentala pentru siguranta unui transpalet. Trebuie sa stii ce te inconjoara tot timpul.

Contactati-ne acum pentru o oferta rapida SSM Afumati

3. Invatati sa respectati limitele atunci cand folositi transpaletul ISCIR Afumati

Pentru a va asigura siguranta dvs. sau a angajatilor dvs. in timpul operarii unui transpalet, trebuie sa folositi un pic bun simt.

  • Ridicati paletul ISCIR Afumati doar cat este necesar. Media recomandata este la un centimetru deasupra podelei, deoarece aceasta mentine centrul de greutate al paletului in jos si ofera o miscare mult mai stabila. Daca exista obstacole, cum ar fi o pardoseala neuniforma sau o schimbare a inclinatiei, ridicati paletul suficient pentru a elimina obstructia si apoi coborati-l inapoi pentru a obtine un centimetru de distanta.
  • Nu calcati si nu calatoriti niciodata pe un cric. Nu transportati un pasager si nu folositi transpaleta ca dispozitiv de urcare. Desi este de la sine inteles ca nu ai voie sa joci calare la locul de munca, iar aceasta include orice activitate inadecvata cu paletul.
  • Asigurati-va ca manerul de lucru este in pozitie neutra atunci cand transpaleta este in miscare. Acest lucru previne coborarea accidentala si brusca, care poate opri imediat ridicarea si poate determina sarcina sa continue si sa rastoarne impulsul cinetic.
  • Utilizati intotdeauna echipament de protectie individuala (EIP) atunci cand folositi un transpalet. Aceasta include, cel putin, incaltaminte aprobata cu protectie pentru degetele de la picioare si constructie antiderapanta. Muncitorii trebuie sa poarte intotdeauna manusi de piele bune atunci cand manipuleaza paleti si transpalete. Multe facilitati necesita, de asemenea, imbracaminte de inalta vizibilitate (Hi-Vis), precum si protectie a ochilor si articole de acoperit capul. Chingile de sprijin din spate sunt, de asemenea, utile in operarea cricurilor pentru paleti.
  • Nu puneti niciodata picioarele sau mainile sub transpalet. Daca trebuie sa scoateti ceva dedesubt, utilizati un instrument sau alt dispozitiv pentru a ridica transpaleta si a face treaba. Tratati intotdeauna transpaletul ca pe un potential punct de strivire si nu va riscati viata.

Completeaza formularul de mai jos pentru o oferta rapida, sau click AICI.