HR Reșița (Resurse Umane Reșița) propune angajatorilor adoptarea inițiativelor de bunăstare a angajaților, o investiție strategică în managementul capitalului uman, nu doar un beneficiu frumos.
Ele pot reduce absenteismul, uzura și cheltuielile medicale, ridicând în același timp moralul, productivitatea, retenția și sănătatea angajaților.
HR Reșița (Resurse Umane Reșița) recomandă programele de wellness
Pentru a avea succes, programele de wellness trebuie să se adapteze la cerințele și gusturile în schimbare ale forței de muncă, precum și la cele mai noi evoluții din domeniul de studiu.
Specialiștii HR Reșița vor analiza unele dintre cele mai noi evoluții și tendințe în inițiativele de bunăstare a angajaților:
Personalizarea programelor de wellness
Oferirea unei game largi de opțiuni care să răspundă diferitelor cerințe, interese, ambiții și preferințe ale angajaților este o modalitate de personalizare a programelor de wellness. De exemplu:
- Unii lucrători ar prefera coaching-ul online, în timp ce alții s-ar putea bucura de rezolvarea sarcinilor de grup.
- Alți lucrători pot acorda o prioritate mai mare conexiunii sociale, securității financiare sau sănătății mintale decât unii care pun accent pe sănătatea fizică.
Abordarea holistică și integrată
O abordare holistică și integrată poate crea un sentiment de scop și apartenență, pe lângă îmbunătățirea bunăstării, performanței și angajamentului angajaților, explică experții HR Reșița.
Anumite programe de wellness pot oferi coaching în reziliență, managementul stresului sau sănătate mintală. De exemplu:
- Unii oameni pot îmbrățișa bunăstarea mediului prin promovarea comportamentelor ecologice, cum ar fi reciclarea deșeurilor, compostarea sau mersul cu autobuzul sau trenul.
- Alți angajați ar putea încuraja bunăstarea socială oferind șanse de sprijin de la egal la egal, mentorat sau voluntariat.
Designul bazat pe date și pe dovezi
O altă tendință în inițiativele de bunăstare a angajaților, amintită de specialiștii HR Reșița, este designul bazat pe date și susținut de dovezi.
Pentru a face acest lucru, proiectarea, implementarea, evaluarea și îmbunătățirea programelor de wellness trebuie să fie bazate pe date și cercetări.
- Pentru a evalua cerințele, preferințele și rezultatele angajaților, anumite programe de wellness pot folosi sondaje, teste biometrice, tehnologie purtabilă sau analize.
- Pot fi aplicate strategii bazate pe dovezi pentru a afecta comportamentul și motivația angajaților, inclusiv economia comportamentală, recompensele și normele sociale.
Tehnologia și inovația
Inspectorii HR Reșița spun că această temă presupune utilizarea tehnologiei pentru a îmbunătăți accesibilitatea, livrarea și calitatea programelor de wellness.
- Pentru a furniza informații, educație sau instruire, anumite programe de bunăstare pot folosi aplicații mobile, site-uri web, podcasturi sau videoclipuri.
- Alte programe pot utiliza realitatea virtuală, chatbot-urile sau inteligența artificială pentru a dezvolta experiențe individualizate, interactive sau imersive.
Diversitatea și incluziunea îmbunătățesc calitatea programelor de bunăstare
Diversitatea și incluziunea necesită asigurarea că programele de bunăstare respectă și includ diferitele medii, identități, culturi și puncte de vedere ale angajaților.
Ele pot îmbunătăți egalitatea, relevanța și calitatea programelor, încurajând în același timp un loc de muncă mai incluziv și mai divers. De exemplu:
- Unele programe de wellness pot oferi informații, instrucțiuni sau evenimente în mai multe limbi sau culturi.
- Alte programe se pot concentra pe cerințele sau dificultățile speciale cu care se confruntă grupurile marginalizate sau subreprezentate, cum ar fi femeile, persoanele de culoare sau cele cu dizabilități.
- Unii oameni pot încuraja cunoașterea, empatia sau alianța pentru a promova o cultură a diversității și incluziunii.
Vocea și împuternicirea angajaților
Vocea și împuternicirea angajaților presupune includerea lucrătorilor în dezvoltarea, execuția și evaluarea programelor de wellness. Inspectorii HR Reșița dau exemple:
- Angajații pot participa la etapele de planificare, luare a deciziilor sau feedback ale diferitelor programe de wellness.
- Alți lucrători pot încuraja membrii personalului să preia activitățile sau inițiativele legate de bunăstare și să exercite inițiativa.
- Unii angajatori pot onora și premia membrii personalului pentru contribuțiile, succesele sau invențiile lor legate de bunăstare.
Specialiștii HR Reșița evaluează capitalul uman
Toate aceste tendințe trebuie susținute de o schimbare a atitudinilor managerilor, liderilor și lucrătorilor.
Organizațiile trebuie să lucreze împreună pentru a schimba percepțiile oamenilor despre „bunăstare”, astfel încât acesta să nu fie doar un alt cuvânt pentru fitness, ci să cuprindă o gamă mai largă de activități.
Angajatorii trebuie să îmbrățișeze această transformare prin recunoașterea și înrădăcinarea în culturile lor a importanței bunăstării pentru succesul individual, profesional și organizațional.
Solicitați specialiștilor HR Reșița evaluarea capitalului uman din compania dumneavoastră pentru a adopta cele mai bune programe de bunăstare a angajaților!