HR Onești (Resurse Umane Onești), prin intermediul specialiștilor noștri în resurse umane, scot în evidență importanța creării de contracte de muncă adecvate și sigure.
Formularea și condițiile contractelor de muncă au cauzat probleme juridice și alte probleme în multe companii, iar fiecare parte implicată a încercat să o dea în judecată pe cealaltă pentru nerespectare.
HR Onești (Resurse Umane Onești) întocmește contracte de muncă clare și exacte
Contractele de muncă sunt acorduri care stabilesc termenii și circumstanțele relației de muncă dintre angajator și angajat, explică specialiștii HR Onești. Contractele de muncă prezintă adesea:
-veniturile care trebuie plătite;
-beneficiile care trebuie primite;
-natura relației de muncă;
-motivele concedierii, în cazul în care se stabilește că angajatul a încălcat regulile organizatorice și regulile pentru arbitrajul juridic și soluționarea litigiilor.
De fapt, contractele de muncă sunt scrise astfel încât să nu existe îndoieli sau neînțelegeri cu privire la natura legăturii dintre angajator și angajat.
Necesitatea unor contracte de muncă exacte și adecvate
Contractele de muncă nu sunt întotdeauna exacte, corecte și impenetrabile, conform experților în resurse umane ai HR Onești.
Ca o ilustrare, existența nenumăratelor procese pentru hărțuire sexuală au atras atenția asupra necesității unor reguli clare care să protejeze atât angajatorul, cât și angajatul.
De fapt, lucrul important de reținut în această situație este că există întotdeauna șansa ca disputele legale să apară din interpretări greșite și neînțelegeri între părțile implicate.
Excepție face cazul în care totul în contractul de muncă este prezentat în alb și negru și toți termenii și condițiile sunt declarate și precizate.
Pentru a evita ambiguitatea și incertitudinea, personalul departamentului de resurse umane al HR Onești elaborează contracte de muncă adecvate și fiabile.
Crearea efectelor negative semnificative asupra imaginii companiilor
Din experiența HR Onești, dacă termenii și circumstanțele din contractele de muncă nu sunt descrise clar, acest lucru poate avea efecte negative semnificative asupra imaginii companiilor.
De exemplu, au existat situații în care definițiile incorecte ale clauzelor de nedezvăluire a politicilor companiilor au dus la:
-furtul de proprietate intelectuală;
-dezvăluirea de informații de proprietate către rivali și terți de către lucrătorii nemulțumiți.
Efecte negative asupra companiilor au fost înregistrate și din cauza refuzului unor muncitori de a rămâne la lucru până la o anumită oră pentru că nu era prevăzut în contract.
Există un argument pentru definirea explicită a termenilor și condițiilor din contract, având în vedere că angajarea în corporațiile moderne nu este limitată în timp.
Contractele de muncă trebuie adaptate activităților
Contractele de muncă includ de obicei un limbaj care:
-descrie natura locului de muncă;
-informează angajatul dacă postul este temporar, contractual, supus revizuirii periodice de către ambele părți sau permanent;
-informează lucrătorii cu privire la natura pe termen lung a relației de muncă.
Cu toate acestea, dezvoltarea economiei a creat noi oportunități de muncă care nu se încadrează în categoriile de locuri de activități convenționale.
Numeroasele procese colective care au fost intentate între companii și angajați au demonstrat că este necesar să se adapteze și să construiască contracte de muncă adecvate și de încredere.
În plus, odată ce regulile organizaționale sunt încălcate, avocații de ambele părți folosesc frecvent lipsa de conformitate a celeilalte pentru a-și susține pozițiile.
Protejați angajații oferindu-le echipamente de protecție de la SSMescu!
HR Onești evită ambiguitatea și confuzia în întocmirea contractelor de muncă
Inspectorii HR Onești sfătuiesc atât profesioniștii care lucrează, cât și pe cei care aspiră la un loc de muncă să își revizuiască contractele de muncă și să se asigure că drepturile lor sunt protejate.
Definiția și semnificația a ceea ce înseamnă acordurile de nedezvăluire și de neconcurență reprezintă un punct major în majoritatea disputelor.
De exemplu, contractele de muncă ale directorilor și ale altor poziții de vârf specifică frecvent:
-cât timp trebuie să aștepte, după ce renunță la locul de muncă, pentru a se alătura rivalilor și concurenților;
-cât de mult din cunoștințele legate de proprietatea intelectuală pot divulga.
Însă, este nevoie să protejăm și angajatul.
Prin urmare, apelați la experții în resurse umane din cadrul HR Onești pentru a vă proteja atât angajații, cât și compania!