HR Ineu (Resurse Umane Ineu)

HR Ineu satisface cererea de personal
HR Ineu satisface cererea de personal

HR Ineu (Resurse Umane Ineu) ajută managementul organizațiilor să furnizeze oamenii potriviți în numărul potrivit, la momentul și locul potrivit pentru a satisface cererea viitoare de resurse umane.

Deoarece strategiile și obiectivele organizaționale pe termen lung sunt acum frecvent legate de planificarea resurselor umane, aceasta a evoluat în planificarea strategică a resurselor umane.

HR Ineu (Resurse Umane Ineu) se concentrează pe cererea și oferta companiilor

Planificarea resurselor umane este:

  • Procesul de anticipare a nevoilor viitoare de resurse umane ale unei organizații.
  • Determinarea modului de utilizare optimă a capacității actuale de resurse umane a organizațiilor pentru a satisface aceste nevoi.

Specialiștii HR Ineu se concentrează pe ideea economică fundamentală a cererii și ofertei în raport cu capacitatea de resurse umane a organizațiilor.

Conducerea poate începe procesul de recrutare și selecție doar după ce a făcut o analiză amănunțită a cerințelor de HR, crucială pentru atingerea scopurilor și obiectivelor organizației.

Manusi Spuma Nitril CT HR
Manusi Spuma Nitril CT HR

Gestionarea nevoilor de resurse umane

Planificarea resurselor umane poate părea un proces simplu de gestionare a nevoilor de resurse umane ale organizației.

Însă, managerul de resurse umane poate întâmpina numeroase obstacole în timpul activității efective din cauza:

-impactului forței de muncă actuale a organizației;

-presiunii de a îndeplini obiectivele de afaceri;

-stării pe piața forței de muncă.

Echipa de resurse umane a HR Ineu utilizează planificarea resurselor umane pentru a evita orice obstacole inutile în satisfacerea nevoilor forței de muncă.

Planificarea resurselor umane ajută companiile într-o varietate de moduri

  • Compania poate evita să cadă în capcana pieței forței de muncă în schimbare, care este o îngrijorare împărtășită de toate întreprinderile și sectoarele.
  • Cerințele de forță de muncă ale organizației în ceea ce privește experiența profesională, nevoile de talent sau abilitățile nu sunt întotdeauna în concordanță cu expansiunea pieței muncii.
  • Companiile aflate în faza de creștere s-ar putea lupta să găsească talentul, abilitățile și competențele necesare de care au nevoie pentru:

-a-și atinge obiectivele strategice;

-a fi bine pregătite pentru a satisface nevoile de resurse umane.

  • Planificarea resurselor umane permite identificarea, selectarea și dezvoltarea talentului sau competenței necesare în cadrul organizației, ținând cont de obiectivele organizației.

Cei patru pași de bază într-un proces de planificare a resurselor umane

  • Aprovizionarea continuă cu resurse umane

Prima etapă în planificarea resurselor umane este evaluarea disponibilității actuale a resurselor umane din organizație.

Implică o analiză amănunțită a puterii resurselor umane în termeni de numere, talente, abilități, calificări, vârstă, mandate, evaluări de performanță, titluri, note, salariu, beneficii etc.

În acest moment, consultanții HR Ineu pot intervieva în profunzime managerii pentru a obține o perspectivă asupra:

-provocărilor semnificative de resurse umane cu care se confruntă;

-caracteristicilor forței de muncă pe care le percep ca fundamentale sau esențiale pentru diferite operațiuni de afaceri.

  • Cererea viitoare de resurse umane

Al doilea pas în planificarea resurselor umane implică analiza nevoilor viitoare de forță de muncă ale companiei.

Atunci când se anticipează cererea viitoare de resurse umane, personalul HR Ineu ia în considerare toate variabilele de resurse umane cunoscute, inclusiv:

-uzura;

-disponibilizări;

-posturi vacante anticipate;

-pensionări;

-promovări;

-transferuri prestabilite.

Sfera analizei include câteva variabile neidentificate ale forței de muncă, inclusiv forțe competitive, demisii, transferuri bruște sau concedieri.

  • Prognoza cererii

Următoarea etapă este aceea de a produce o prognoză a cererii pentru a compara oferta actuală cu cererea viitoare anticipată de HR Ineu.

Pentru a ne asigura că prognoza cererii de muncă este în concordanță cu obiectivele organizaționale, este esențial să înțelegem strategia de afaceri și obiectivele pe termen lung.

  • Strategia și implementarea de aprovizionare cu resurse umane

După analizarea discrepanțelor dintre cererea și oferta de resurse umane, firma de consultanță HR Ineu creează planuri pentru a elimina aceste lacune în conformitate cu cererea lor prognozată.

Aceasta ar putea implica executarea de programe pentru comunicarea cu angajații, mutarea, angajarea și externalizarea personalului, gestionarea talentelor, furnizarea de formare și schimbarea reglementărilor.

Rezolvarea problemelor legate de capitalul uman

Este esențial de observat cum consultanții HR Ineu respectă toate cerințele legale și de reglementare în acest caz pentru a evita orice situații incomode care decurg din partea personalului.

Deci, un proces de planificare a resurselor umane executat corect de către o firmă de consultanță HR ajută organizația în atingerea în timp util a scopurilor și obiectivelor sale cu aplicarea puterii HR adecvate.

Este momentul să acceptați oferta de colaborare a experților HR Ineu pentru rezolvarea tuturor problemelor legate de managementul capitalului uman din orice tip de organizație!