HR Dâmbovița (Resurse Umane Dâmbovița)

HR Dâmbovița (Resurse Umane Dâmbovița)
HR Dâmbovița (Resurse Umane Dâmbovița)

HR Dâmbovița (Resurse Umane Dâmbovița) este serviciul care se ocupă, printre alte atribuții, de angajările de personal dintr-o instituție prin procese de recrutare, evaluarea posturilor și eliberarea de strategii.

Candidații trebuie să fie conștienți de faptul că recrutarea este un proces în care resursele sunt dobândite pe baza cerințelor postului. În urma finalizării strategiilor de recrutare, va începe procesul de găsire a candidaților.

HR Dâmbovița (Resurse Umane Dâmbovița) efectuează angajări după nivelul de performanță

Fișa postului vacant include informații despre scopul postului, responsabilitățile acestuia și poziția sa în cadrul organizației. Personalul HR Dâmbovița a identificat cinci tipuri de angajări de personal care depind de performanță:

 • Recrutarea internă

Recrutarea internă are loc atunci când o organizație caută să ocupe posturi vacante cu angajații actuali, utilizând în același timp abilitățile altor echipe sau departamente.

 • Recrutarea reținută

Recrutarea reținută este considerată a fi un tip de angajare mai sigur oferit de o agenție de recrutare, deoarece comisionul acestora nu depinde de ocuparea unor poziții specifice.

Baza pentru recrutarea reținută este faptul că agenția de recrutare va trimite un grup de candidați de calibru superior în mod constant și, în general, vor oferi locuri de muncă mai potrivite decât recrutorii interni ai companiilor.

 • Recrutare pentru situații neprevăzute

Similar cu recrutarea internă, recrutarea externă este necesară pentru situații neprevăzute. Spre deosebire de angajarea reținută, recrutarea pentru situații neprevăzute nu necesită o taxă inițială pentru plata serviciilor.
Manusi Spuma Nitril CT HR

În schimb, o agenție de recrutare își primește plata doar atunci când clienții pe care îi reprezintă sunt angajați de o companie.

 • Recrutare de personal

Recrutorii de personal, cum sunt specialiștii HR Dâmbovița, lucrează pentru agenții de ocupare a forței de muncă. Procesul de angajare a personalului poate accepta candidați calificați pentru posturi calificate de angajare.

În plus, agențiile de recrutare se concentrează de obicei pe oportunități de angajare pe termen scurt sau temporare.

 • Recrutare prin plasare externă

Deplasarea la locul de muncă este de obicei un beneficiu sponsorizat de un angajator care îi ajută pe angajați să facă tranziția la noi locuri de muncă.

Scopul angajării la distanță este de a oferi angajaților resursele de care au nevoie pentru a găsi noi locuri de muncă sau cariere.

Ce este un proces de recrutare de succes?

Despre fișa postului vacant, specialiștii HR Dâmbovița spun că este un document important care are natură descriptivă și conține declarația finală a analizei postului. Această descriere este crucială pentru un proces de recrutare de succes.

Datele oferite angajatorilor și organizațiilor de HR Dâmbovița prin intermediul fișei postului clarifică ideea despre ceea ce trebuie să facă un angajat pentru a-și îndeplini responsabilitățile specifice locului de muncă.

Următorii factori vor fi luați în considerare de echipa de resurse umane a RSGE Dâmbovița atunci când pregătesc anumite strategii de recrutare:

 • Formarea lucrătorilor sau angajarea din surse externe
 • Tipuri de recrutare
 • Aria geografică
 • Surse de recrutare

Evaluarea postului și elaborarea strategiilor

Procesul de angajare presupune un proces de evaluare a postului vacant și elaborarea strategiilor de recrutare:

 • Evaluarea postului este un proces care compară analiza, evaluarea și determinarea valorilor sau standardelor pentru un anumit loc de muncă în raport cu alte locuri de muncă din cadrul unei organizații.

Scopul principal al evaluării postului este acela de a evalua și determina ce compensație se acordă angajatului. Pentru negocierile salariale, evaluarea postului servește drept bază.

 • Elaborarea strategiilor. A doua etapă a procesului de angajare este faza strategiei de recrutare, în timpul căreia se realizează un plan de alocare a resurselor.

Următorul pas este alegerea strategiei folosite de către personalul HR Dâmbovița pentru a atrage potențiali candidați pentru organizație după terminarea pregătirii fișelor posturilor și a specificațiilor posturilor.

Sursele de recrutare pot fi din interiorul organizației

Căutarea presupune ademenirea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă pentru a ocupa posturile oferite de companii, informându-le despre acestea. În general, datele sunt împărțite în două categorii: date interne și date externe.

 • Conform inspectorilor HR Dâmbovița, sursele interne de recrutare se referă la înrolarea angajaților în cadrul unei organizații prin promovări, transferuri, recomandări de angajați, anunțuri interne de angajare și candidați anteriori.
 • Angajarea externă se referă la recrutarea de angajați din afara organizației prin metode precum angajare directă, muncă forțată, agenții de ocupare a forței de muncă, recomandări, asociații profesionale, angajare în campus.

Angajările de personal în funcție de pregătirea profesională

După încheierea procesului de aprobare a candidaților, va începe examinarea cererilor de angajare. Procesul de selecție este utilizat pentru a elimina o parte dintre cererile de la candidații care nu au pregătirea necesară postului vacant.

Selectarea este o etapă a procesului de angajare care ajută la eliminarea candidaților care au nevoie de calificare suplimentară sau care sunt indezirabili după ce au fost selectați în masă.

Etapa finală a procesului de angajare constă în evaluare și control. Eficacitatea și validitatea procedurii și a metodelor sunt evaluate în timpul acestui proces.

Având în vedere că angajarea este un proces costisitor, contactați specialiștii HR Dâmbovița din cadrul RSGE pentru ca performanța procesului de angajare să fie evaluată în mod obiectiv!