HR Chiajna (Resurse Umane Chiajna)

HR Chiajna nu permite încălcarea legii
HR Chiajna nu permite încălcarea legii

HR Chiajna (Resurse Umane Chiajna) și profesioniștii lor în HR sunt familiarizați cu legile, regulile și reglementările pertinente în domeniul securitate și sănătate în muncă în activitatea lor zilnică.

Chiar dacă legile se aplică corporațiilor în ansamblu, managerii în resurse umane sunt obligați să respecte legislația SSM, deoarece ar putea pune atât organizațiile lor cât și pe ei înșiși în pericol.

HR Chiajna (Resurse Umane Chiajna) respectă și aplică legislația locală

Specialiștii HR Chiajna vin cu precizări pentru a explica de ce profesioniștii în resurse umane trebuie să fie familiarizați cu legislația locală în domeniul SSM aplicabilă companiilor din Chiajna.

Corporațiile sunt obligate să acționeze în conformitate cu legea, precum și cu orice reguli și reglementări suplimentare care ar putea fi în vigoare în anumite locații în care își desfășoară activitatea.

Multe corporații s-au trezit recent în criză pentru încălcarea legii, iar guvernele din întreaga lume adoptă acum o atitudine de toleranță zero față de corporațiile care încalcă legea.

Mai mult ca oricând, se pune accent pe scandaluri de etică în afaceri și pe cazurile de fraudă întâlnite în multe organizații.

Manusi Spuma Nitril CT HR
Manusi Spuma Nitril CT HR

Reglementări severe împotriva rezilierii și reducerii angajaților

Într-adevăr, este esențial ca profesioniștii în resurse umane să fie conștienți de aspectele de reglementare ale muncii lor acum mai mult ca niciodată.

Inspectorii HR Chiajna au în vedere diferite procese precum:

-angajarea, concedierea, reducerea personalului;

-salariile și avantajele;

-evaluările și legile legate de hărțuire și discriminare la locul de muncă.

Mai multe organizații au reglementări severe împotriva rezilierii și reducerii angajaților și solicită managerilor de resurse umane să ofere justificări convingătoare pentru astfel de acțiuni.

Încă se fac eforturi corporative de a acoperi incidentele de hărțuire sexuală, de gen, rasială și alte tipuri de hărțuire la locul de muncă cu o perspectivă vagă.

Ce se întâmplă când experții în resurse umane încalcă legea?

Pentru profesioniștii în resurse umane ai HR Chiajna, cunoștințele juridice nu sunt un lux, ci o nevoie, deoarece există legi care se referă la hărțuirea și discriminarea angajaților.

Legislația în domeniul SSM precizează exact cum ar trebui tratate astfel de plângeri de hărțuire.

Dacă întreprinderile nu respectă regulile, managerii de resurse umane vor fi supuși unor măsuri disciplinare, care pot include arestarea și încarcerarea.

Acestea fiind spuse, sunt mai multe ocazii și incidente în care managerii HR încalcă frecvent legea, cu bună știință sau fără să știe, în funcție de necunoașterea anumitor reglementări legale.

Echipa HR Chiajna se asigură de respectarea legilor

Corporațiile au început să se relaxeze puțin în ceea ce privește asigurarea faptului că toți angajații, și în special, managerii de resurse umane, cunosc cele mai recente legi, reguli și reglementări.

Însă, managerii HR sunt acum obligați să-și țină membrii personalului sub supraveghere și reglementare continuă pentru a nu încălca legea, intenționat sau neintenționat.

Conform experienței profesionale a HR Chiajna, managerii de resurse umane au aflat că reglementările sunt deosebit de riguroase când vine vorba de încălcarea legislației.

Cu alte cuvinte, cel mai bun curs de acțiune pentru managerii HR în fața unei potențiale încălcări a legii ar fi să raporteze situația superiorilor și să le trimită avocaților lor pentru acțiuni ulterioare.

Respectarea legislației SSM înseamnă dotarea spațiilor de lucru cu echipamente PSI. Alegeți echipamentul potrivit din magazinul SSMescu!

Încălcarea legii prin necunoaștere nu este o apărare acceptabilă

Nu servește intereselor nimănui ca profesioniștii HR să fie neinformați cu privire la legile, regulile și reglementările într-un moment în care autoritățile de reglementare reprimă dur corporațiile.

Prin urmare, este mai important ca niciodată pentru profesioniștii din HR Chiajna să se asigure că nici ei, nici personalul lor nu încalcă legea.

Amintiți-vă că încălcarea legii pentru că nu erați conștient de aceasta nu este o apărare acceptabilă, iar instanțele au o viziune foarte vagă asupra oricui aduce acest argument.

Dacă există cazuri de astfel de infracțiuni, cel mai bun curs de acțiune ar trebui să fie informarea tuturor părților implicate cât mai curând posibil, mai degrabă decât ascunderea sau păstrarea tăcerii.

Primiți ajutor calificat din partea specialiștilor HR Chiajna prin externalizarea serviciilor în domeniul managementului forței de muncă!