HR Brașov (Resurse Umane Brașov)

HR Brașov gestionează stresul la locul de muncă
HR Brașov gestionează stresul la locul de muncă

HR Brașov (Resurse Umane Brașov) dezvăluie modul în care managerii de resurse umane pot sprijini personalul companiilor în gestionarea stresului și prevenirea epuizării fizice și psihice.

Stresul și burnout-ul sunt rezultate inevitabile pentru angajații din firme care trebuie să se adapteze și să răspundă provocărilor externe în mediul de afaceri din ce în ce mai rapid și extrem de competitiv.

HR Brașov (Resurse Umane Brașov) gestionează stresul și epuizarea lucrătorilor

Gestionarea stresului și prevenirea epuizării fizice și psihice apar ca rezultat al unui loc de muncă cu presiune ridicată, unde angajații se confruntă frecvent cu epuizare și stres.

Peste jumătate dintre angajații majorității companiilor menționează stresul și epuizarea drept cauze ale productivității scăzute, lipsei de concentrare și incapacității de a-și prioritiza locul de muncă.

În plus, stresul și epuizarea sunt observate la toate nivelurile organizaționale, crescând în intensitate și frecvență pe măsură ce cresc responsabilitățile personalului în cadrul firmei.

Profesioniștii în resurse umane din cadrul HR Brașov spun că acest lucru poate cauza probleme firmelor în ceea ce privește:

-orele de lucru pierdute din partea personalului stresat care își ia frecvent zile libere pentru boală;

-luarea deciziilor necorespunzătoare;

-capacitatea redusă de a exercita o rațiune bună.

Manusi Spuma Nitril CT HR
Manusi Spuma Nitril CT HR

Epuizarea și stresul, cauze ale comportamentului lipsit de etică

De fapt, acest lucru a fost demonstrat în multe cazuri care au implicat companii mari, și unde aproape întregul consiliu de conducere, inclusiv fondatorul, a fost înlocuit.

Angajații nemulțumiți au citat epuizarea și stresul drept cauze ale comportamentului lor presupus lipsit de etică în timpul cazurilor de hărțuire sexuală și alte tipuri de hărțuire.

Astfel de cazuri de comportament neadecvat vor continua până la epuizarea și prăbușirea cu încetinitorul a angajaților, punând în pericol viitorul organizațiilor, spun specialiștii HR Brașov.

De aceea, organizațiile trebuie să dezvolte strategii de combatere a stresului și de evitare a epuizării, deoarece epuizarea totală poate:

-distruge cariere;

-pune în pericol însăși existența unei organizații dacă nu este controlată și tratată.

Legislația SSM abordează problema stresului la locul de muncă

Toată lumea suferă într-o oarecare măsură de stres și acest lucru ar trebui să servească drept un semnal de alarmă pentru toate părțile interesate să ia această boală în serios.

Poate că aceasta este forța motrice din spatele deciziei echipei HR Brașov care și-a propus să abordeze cazurile de tulburări de sănătate mintală și alte semne de stres și epuizare la locul de muncă.

Legislația de securitate și sănătate în muncă abordează aceste probleme solicitând întreprinderilor și managerilor de resurse umane:

-să asiste în mod activ angajații care dezvăluie astfel de tulburări;

-să le ofere asistența și resursele de care au nevoie pentru a se ocupa de tulburările lor.

Managerii HR Brașov pun în aplicare strategii de management

Angajații pot solicita angajatorilor concediu plătit, fiind ajutați prin înființarea de rețele de asistență care includ alți manageri care au responsabilitatea de a gestiona oamenii și colaborarea cu aceștia pentru:

-a identifica semnele de stres excesiv;

-a lua măsurile adecvate pentru a preveni epuizarea completă.

Deși această legislație este un pas pozitiv al guvernului, managerii HR Brașov pun în aplicare strategii de management pentru a ajuta membrii personalului să facă față stresului și epuizării.

În ciuda cerințelor statutare și de reglementare, sondajele au arătat că majoritatea companiilor lasă la latitudinea personalului lor să vină cu strategii de a face față stresului și epuizării fără sprijin deschis.

Aveți nevoie de pichete PSI pentru siguranța la incendii? Cumpărați acum pichetele PSI obligatorii, echipate în funcție de nevoile companiei!

Stresul și burnout-ul au un impact financiar negativ asupra organizațiilor

S-a produs o schimbare fundamentală în atitudinea managerilor HR Brașov și a altor părți interesate, astfel încât aceștia manifestă empatie față de angajați, mai degrabă decât să trateze stresul și epuizarea.

Stresul și burnout-ul au un impact financiar și non-financiar egal negativ asupra organizațiilor și personalului, ceea ar fi avantajos pentru ambele părți dacă aceste probleme sunt luate în serios.

De aceea, aveți nevoie de o firmă specializată în servicii de management resurse umane. Accesați pagina de contact a HR Brașov pentru mai multe detalii și ajutor!