HR Brănești (Resurse Umane Brănești) evaluează în permanență variațiile în strategiile de management al resurselor umane (HRM) corporative și nonprofit.
Specialiștii noștri vor încerca să arate asemănările și deosebirile dintre strategiile HRM în organizațiile nonprofit și practicile corporative.
HR Brănești (Resurse Umane Brănești) gestionează diferit forța de muncă a companiilor
Organizațiile nonprofit, după cum sugerează și numele lor, sunt afaceri cu o misiune socială mai degrabă decât una cu profit.
În schimb, ele sunt construite și operate în beneficiul societății, cu un sistem contabil cu sume zero care asigură că veniturile sunt echivalente cu cheltuielile și costurile asociate.
Acest lucru indică faptul că organizațiile nonprofit sunt gestionate diferit față de alte tipuri de întreprinderi, spun inspectorii HR Brănești.
Acest lucru are un impact asupra managementului HR sau al strategiilor de management al resurselor umane.
Aceste strategii și politici HR sunt orientate spre creșterea capacității și au o orientare non-finală.
Diferențe între resursele umane din corporații și din organizații nonprofit
- Spre deosebire de corporații, accentul organizațiilor nonprofit se pune pe dezvoltarea oamenilor și pe atingerea elementelor vulnerabile și dezavantajate ale societății.
În plus, organizațiile nonprofit angajează oameni din zonele pe care le deservesc, deoarece aceste grupuri sunt cei mai mari experți în ceea ce are nevoie comunitatea.
Acest lucru este în contrast puternic cu corporațiile care angajează oameni pentru a genera venituri.
- Corporațiile își îndeamnă angajații să obțină cât mai multe venituri și să reducă cât mai multe cheltuieli pentru a crește profiturile, este concluzia specialiștilor HR Brănești.
Acest lucru nu înseamnă că HRM în organizațiile nonprofit este un proiect utopic în care toată lumea se plimbă cu stele în ochi și cu aureole deasupra capului, fără să dea doi bani pe performanță.
Asemănările dintre HRM în corporații și organizații nonprofit
În timp ce managementul resurselor umane în organizațiile nonprofit diferă de cel din organizațiile pentru profit, există unele aspecte comune în domeniile:
-dezvoltarea talentelor;
-managementul performanței;
-respectarea reglementărilor organizaționale;
-alte domenii conexe.
Managerii HR ai HR Brănești au constatat că există o presiune semnificativă asupra personalului de la multe organizații nonprofit, comparabilă cu cea din sectorul corporativ.
Societățile trebuie să găsească donatori și finanțatori într-un joc fără sfârșit de rivalitate cu alte organizații nonprofit.
Aspectele administrative ale MRU care trebuie să se ocupe de conturile de salarizare și cheltuieli le imită pe cele ale corporațiilor.
Majoritatea organizațiilor nonprofit supraveghează îndeaproape cheltuielile pentru a nu rămâne fără bani.
Inspectorii HR Brănești iau în serios acuzațiile de hărțuire și discriminare
Managementul HR Brănești în organizațiile nonprofit subliniază valoarea respectării diversității rasiale și de gen și a încălcărilor politicii în acuzațiile de hărțuire și discriminare.
În plus, organizațiile nonprofit nu funcționează la aceeași scară ca și corporațiile, în ciuda faptului că s-au discutat multe în ultimii ani despre corporatizarea organizațiilor nonprofit.
Cu toate acestea, există disparități notabile atunci când vine vorba de menținerea unei culturi umane și echitabile la locul de muncă, precum și de angajare de noi lucrători și de dezvoltare a talentelor.
De exemplu, multe organizații nonprofit angajează în conformitate cu idealurile de a oferi o șansă celor dezavantajați, ceea ce înseamnă că, în practică, se folosește un fel de acțiune afirmativă.
În același timp, capacitatea este crescută și prin adăugarea de personal cu experiență. Pe scurt, organizațiile nonprofit echilibrează cerințele justiției sociale cu meritul în practicile lor de recrutare.
Alegeți din colecția de mănuși de protecție oferită de magazinul SSMescu pentru siguranța lucrătorilor dumneavoastră!
Modul în care HRM diferă și este similară în corporații și organizații nonprofit
Scopul de bază al unei organizații are un impact semnificativ asupra culturii muncii, iar aceasta este cheia pentru înțelegerea diferențelor și paralelelor dintre corporațiile cu scop de profit și organizațiile nonprofit.
Există o diferență între strategiile corporațiilor și cele nonprofit, deoarece primele lucrează pentru bani, iar cele din urmă există pentru a actualiza răspunsuri la probleme sociale.
În concluzie, ar exista o tendință ca și organizațiile nonprofit să fie influențate, ceea ce poate duce la corporatizare, odată cu accelerarea politicilor orientate spre piață în întreaga lume.
Specialiștii în resurse umane ai HR Brănești vă pot oferi servicii de management HR, fie că reprezentați o corporație, fie o organizație nonprofit!