HR Botoșani (Resurse Umane Botoșani)

HR Botoșani (Resurse Umane Botoșani)
HR Botoșani (Resurse Umane Botoșani)

HR Botoșani (Resurse Umane Botoșani) din cadrul RSGE Botoșani atenționează managerii companiilor că, pentru a respecta codul de bună practică al resurselor umane, trebuie să respecte anumite proceduri disciplinare și de reclamație.

Va trebui să demonstrați că ați respectat acest cod în cazul în care o cerere de angajare este depusă împotriva companiei dumneavoastră și aceasta este trimisă la Inspectorul Teritorial de Muncă Botoșani.

HR Botoșani (Resurse Umane Botoșani) recomandă politica de disciplină, plângeri și rezilieri

 • De ce vă sfătuim să aveți o politică de disciplină, plângeri și rezilieri?

Pentru a vă asigura că dumneavoastră, în calitate de angajator, pregătiți și păstrați toate documentele disciplinare sau de plângere necesare pentru fiecare angajat afectat, este esențial să revizuiți codul de bune practici în resurse umane.

 • Ce dosare disciplinare și de reclamații în domeniul resurselor umane ar trebui păstrate?

Pe lângă stabilirea unei plângeri și a unei politici disciplinare documentate, înregistrările specifice legate de plângeri și cazuri disciplinare specifice ar trebui să fie păstrate secrete și în conformitate cu Legea privind protecția datelor personale.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Păstrarea înregistrărilor și furnizarea de copii ale proceselor-verbale

Inspectorii HR Botoșani recomandă păstrarea următoarelor înregistrări și furnizarea de copii ale proceselor-verbale ale întâlnirilor tuturor celor implicați:

 • Specificul acțiunii sau plângerii disciplinare.
 • Acțiunile și deciziile luate, precum și motivațiile din spatele acestora.
 • Informații despre contestațiile, dacă există (de exemplu, rezultatul).
 • Orice informație nouă.

Pericolele aruncării înregistrărilor HR

Evidențele de resurse umane vor fi cruciale dacă există o problemă cu angajații. Specialiștii HR VBotoșani ai RSGE Botoșani subliniază care sunt pericolele aruncării sau pierderii înregistrărilor HR.

Documentele vor fi utilizate ca dovezi și pentru informații faptice în cazurile care se află în fața unui tribunal.

Prin urmare, este esențial ca evidențele HR Botoșani să fie păstrate la zi și în conformitate cu legea. Pentru evidențele angajatului, ar trebui să luați notițe pe parcursul evaluărilor de performanță, audierilor de plângere și procedurilor disciplinare.

Alți factori pentru a păstra evidența resurselor umane

Există și alte motive pentru care ar trebui să vă asigurați că vă gestionați corect înregistrările pe lângă dispute, inclusiv următoarele:

 • Cereri de acces la subiect

Cererile angajaților pentru informații de identificare personală pe care organizația le are în dosar trebuie să fie respectate. Prin urmare, este esențial să păstrați înregistrările și documentele organizate și actualizate pentru fiecare angajat.

În timp ce o companie este obligată prin lege să trimită și să mențină înregistrările de resurse umane, este cea mai bună practică să includă și alte documente referitoare la fazele ciclului de viață al angajaților în evidențele resurselor umane.

 • Integrare. Când un nou angajat se alătură echipei, va fi esențial să emiteți și să mențineți o varietate de documente de resurse umane pentru a ajuta procesul de integrare.

Declarația scrisă a detaliilor de angajare, contractul de muncă, fișa postului, CV-ul și notele de interviu, scrisoarea de ofertă și numeroasele formulare noi de angajare sunt câteva exemple de ceea ce ar putea intra în această categorie.

Pentru o ofertă de echipamente de protecție, accesați site-ul nostru!

Politici corporative importante

Politicile corporative importante sunt incluse de obicei într-un manual al angajaților. Trebuie să aveți o politică de securitate și sănătate dacă sunteți angajator (în scris dacă compania dumneavoastră are mai mulți angajați).

De asemenea, serviciul HR Botoșani al RSGE Botoșani vă sfătuiește să aveți o politică scrisă privind disciplina, plângerile și concedierea. Asemenea linii directoare sunt deseori incluse într-un manual al angajaților, care în mod ideal ar trebui să conțină și recomandări privind:

 • Maternitatea/paternitatea/adopția
 • Absența
 • Performanța
 • Surplusul de informații
 • Egalitatea și diversitatea
 • Egalitatea de șanse
 • Protecția și securitatea datelor
 • Intimidarea și hărțuirea.

De aceea, oferim ajutor de urgență sau monitorizare ca parte a serviciilor HR Botoșani pentru a vă menține pe dumneavoastră și compania dumneavoastră în siguranță în orice moment.

Accesați pagina de contact a serviciului HR Botoșani din cadrul companiei noastre!