HR Bistrița (Resurse Umane Bistrița)

HR Bistrița se confruntă cu angajați dificili
HR Bistrița se confruntă cu angajați dificili

HR Bistrița (Resurse Umane Bistrița) scoate în evidență una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă specialiștii în resurse umane în fiecare corporație:

  • Modul în care managerii HR gestionează situațiile în care angajații încalcă regulile companiei și sunt pur și simplu furioși din cauza evaluărilor lor sau a creșterilor salariale și a bonusurilor acordate.

HR Bistrița (Resurse Umane Bistrița) tratează problema angajaților dificili

Modul perspicace și îndemânatic în care managerii de resurse umane gestionează astfel de personal afectează competența și maturitatea atât a organizației, cât și a acestora în ansamblu.

Fiecare firmă are un număr suficient de lucrători „dificili”, așa că modul în care profesioniștii HR Bistrița tratează aceste probleme este crucial pentru companii.

În primul rând, majoritatea companiilor nu privesc cu amabilitate membrii personalului care nu se supun regulilor lor. Aceste încălcări pot fi la fel de:

-minore, precum folosirea rețelei companiei în scopuri personale;

-moderate, precum trimiterea de rapoarte false de cheltuieli;

-grave, precum hărțuirea sexuală și nerespectarea flagrantă a politicilor de etică ale organizației.

Manusi Spuma Nitril CT HR
Manusi Spuma Nitril CT HR

Ce reacție ar trebui să aibă managerul de resurse umane?

Există cazurile comune ale angajaților care sunt nemulțumiți de șefii lor și se plâng managerilor HR despre totul, de la rolul lor actual până la bonusurile mici sau creșterile salariale insuficiente.

Ca urmare, fiecare dintre aceste probleme necesită o abordare distinctă și angajamentul altor părți, de la managerul imediat până la conducerea de vârf. De exemplu:

  • Dacă un angajat folosește conexiunea la internet a companiei în scopuri personale, managerul HR Bistrița poate emite un avertisment și poate notifica conducerea imediată a angajatului despre infracțiune.

În aceste circumstanțe, angajatul este de obicei ținut sub observație atentă, iar acțiunile sale de navigare sunt verificate pentru conformitate sau nu.

De cele mai multe ori, acești lucrători se opresc din ceea ce fac și ajung să respecte normele organizaționale.

Atunci când acest lucru nu se întâmplă, managerul de resurse umane trebuie să decidă dacă ia măsuri suplimentare împotriva angajatului.

Disciplina organizațională are prioritate în multe companii

În mediul corporativ, specialiștii HR Bistrița au observat că unii angajați sunt concediați pentru aceste infracțiuni.

Cerința de a respecta disciplina organizațională are prioritate față de alte considerații precum performanța și contribuția angajatului în companie.

Deoarece majoritatea organizațiilor acordă o mare valoare comportamentului etic și integrității angajaților lor, aceasta este tema principală pe care o examinează departamentul HR Bistrița:

  • Cât de departe ar merge organizația pentru a menține conformitatea cu regulile organizaționale.

Există cazuri în care angajații sunt concediați chiar și pentru infracțiuni aparent minore, cum ar fi depunerea de cereri incorecte pentru cheltuieli.

Cu toate acestea, există momente în care managerul de resurse umane a tras linie și a susținut că angajatul trebuie lăsat să plece, chiar și atunci când șeful imediat a fost iertător.

Inspectorii HR Bistrița respectă standardele și politicile companiilor

Majoritatea managerilor de resurse umane sunt angajați cu așteptarea că vor respecta standardele și politicile companiei și se vor asigura că infractorii sunt pedepsiți.

Când vine vorba de cazuri mai grave de hărțuire sexuală și încălcări etice flagrante, majoritatea organizațiilor concediază imediat angajații infractori.

Pentru utilizarea facilităților de muncă în scop personal sau alte infracțiuni, se întocmește un caz solid împotriva lor pentru a împiedica angajatul concediat să dea în judecată compania pentru concediere abuzivă.

Nicio organizație nu este dispusă să tolereze o astfel de hărțuire și discriminare în aceste zile când aceasta a devenit o problemă gravă.

Conform inspectorilor HR Bistrița, acesta este motivul pentru care toate organizațiile majore au comitete specializate înființate cu scopul de a investiga astfel de acuzații.

Alegeți siguranța angajaților oferindu-le mănuși de protecție din colecția de mănuși a magazinului SSMescu!

Disciplină și conformarea cu reglementările companiei, cerințe pentru departamentul HR

De fapt, legislația SSM impune acum ca fiecare organizație să aibă un comitet format atât din reprezentanți interni, cât și reprezentanți externi, cum sunt specialiștii HR Bistrița.

Pe lângă angajații interni și managerii HR, există și reprezentanți externi ai ONG-urilor care lucrează în domeniul drepturilor femeilor și alți experți aleși dintre persoane care lucrează în aceleași domenii.

În concluzie, managerul de resurse umane îndeplinește o funcție cheie și crucială în aplicarea disciplinei și conformarea cu reglementările în toate întreprinderile.

Stabiliți o întâlnire cu unul dintre consilierii HR Bistrița pentru a afla răspunsurile la orice întrebări legate de managementul forței de muncă!