HR Arad (Resurse Umane Arad)

HR Arad (Resurse Umane Arad)
HR Arad (Resurse Umane Arad)

HR Arad (Resurse Umane Arad) este departamentul format dintr-o echipă responsabilă de gestionarea ciclului de viață al angajaților (adică: recrutarea, angajarea, integrarea, formarea și concedierea angajaților) și gestionarea administrării beneficiilor.

Ce face Departamentul HR Arad (Resurse Umane Arad)?

Deși toată lumea îi recunoaște importanța, relativ puțini angajați sunt conștienți de ce departamentul de resurse umane poate fi cel mai neclar compartiment din întreaga companie.

Există o diferență semnificativă între un departament de resurse umane înfloritor, care sprijină extinderea afacerii și un HR dezafectat, care se află în arhivele din subsolul organizației și care apare doar în timpul petrecerii anuale de vacanță.

Specialiștii HR Arad vă explică ce face (sau ar trebui să facă) departamentul de resurse umane pentru a răspunde nevoilor angajaților.
Manusi Spuma Nitril CT HR

De ce sunt necesare resurse umane?

Orice angajat care este întrebat ce face un departament de resurse umane vă va oferi probabil un răspuns care se concentrează pe cele mai supărătoare aspecte ale jobului: încălcări ale resurselor umane și concedieri.

Cu toate acestea, realitatea este că HR Arad există pentru a ajuta angajații. Servește ca o resursă pentru oameni, la propriu. Iată câteva dintre sarcinile la care departamentul de resurse umane al RSGE Arad lucrează în fiecare zi:

  • Recrutează candidați

Recrutarea este o sarcină importantă și costisitoare. Atunci când ocupă roluri deschise, personalul HR Arad este conștient de nevoile organizației și se asigură că acele nevoi sunt satisfăcute.

După anunțarea postului, trebuie efectuate cercetări suplimentare pentru a garanta că cei mai buni candidați sunt atrași și prezentați. Solicitantul perfect poate întineri o întreagă organizație, dar candidatul incorect ar putea să deraieze operațiunile.

  • Selectează personalul potrivit

Organizarea interviurilor, gestionarea procesului de angajare și integrarea noilor angajați sunt toate responsabilitățile resurselor umane.

În plus, personalul HR Arad este responsabil să se asigure că toate documentele legate de angajare sunt finalizate și că prima zi și fiecare zi consecutivă sunt gestionate cu succes.

  • Se ocupă de salarizare

Salarizarea este o proces unic. Impozitele și salariile pe oră trebuie calculate la fiecare salariu. Pe lângă adăugarea de majorări și stimulente, cheltuielile trebuie acoperite.

Dacă ați crezut că plata impozitelor o dată pe an este plictisitoare, încercați să lucrați în resurse umane, unde trebuie să vă asigurați că acestea sunt reținute corect în fiecare perioadă de plată.

  • Execută măsuri disciplinare

Poate din cauza acestei îndatoriri, HR-ul primește adesea o reputație proastă. Procedurile de disciplină care sunt gestionate necorespunzător pot duce la concedierea unui angajat important, precum și la litigii sau la o reputație proastă.

De exemplu, HR Arad ar putea interveni și să cerceteze cauza întârzierii persistente a unui angajat dacă angajatorul detectează că persoana respectivă întârzie adesea și face acest lucru, în ciuda faptului că primește mai multe avertismente.

Atunci când sunt efectuate în mod corespunzător, măsurile disciplinare pot ajuta o persoană să reușească. Ar putea fi o oportunitate de a oferi angajatului avantaje precum consiliere sau alte resurse pentru a-l învăța cum să fie punctual.

Ar putea fi o oportunitate de învățare care promovează cariera angajatului, mai degrabă, decât să suporte cheltuielile de încetare a activității și apoi angajarea unui înlocuitor pentru acea persoană.

Pe de altă parte, există situații în care măsurile disciplinare nu sunt cea mai bună opțiune și un lucrător trebuie să fie concediat.

Cele mai mari departamente de resurse umane sunt capabile să identifice când un lucrător nu este potrivit pentru o companie și ar fi mai fericit să lucreze pentru o alta.

  • Actualizează politicile companiei

În fiecare an, pe măsură ce compania se schimbă, politicile trebuie revizuite. Este responsabilitatea departamentului să actualizeze în mod oficial politicile și să propună modificări atunci când acestea nu mai sunt benefice pentru afacere sau pentru angajați.

O politică ar trebui să fie revizuită ocazional ca răspuns la un eveniment. În fiecare caz, departamentul HR Arad ar trebui consultat înainte de a face aceste alegeri.

  • Păstrează evidențele angajaților la zi

Păstrarea evidențelor este impusă de Legea nr.53/2003 privind resursele umane. Angajatorii pot folosi aceste informații pentru a evalua datele demografice, pentru a acoperi lipsurile de competențe în procesul de angajare și pentru a respecta legile.

Sunt incluse și informațiile personale ale fiecărui angajat și contactele de urgență.

Pentru achiziții de echipamente de protecție, accesați pagina de contact!

  • Efectuează o analiză a beneficiilor

Când încercați să atrageți candidați talentați, menținerea concurenței este crucială. Un angajat talentat poate selecta o altă organizație cu o compensație mai mică dacă beneficiile sunt mai atrăgătoare.

Pentru a determina dacă avantajele companiilor similare sunt competitive, HR Arad le examinează în mod regulat.

Contactați departamentul HR Arad pentru a stabili un raport suficient de solid cu managerii și membrii personalului, pentru a evalua coeziunea și sănătatea generală a echipei!