HR Alba (Resurse Umane Alba) specifică în acest articol că respectarea salariilor este prevăzută în Legea nr.153/2017.
Departamentul HR Alba respectă toate legilor statale și municipale care reglementează compensarea angajaților în urma desfășurării activităților.
Angajatorii care încalcă oricare dintre aceste reglementări pot fi supuși unor penalități care le-ar putea afecta situația financiară sau chiar i-ar putea forța să-și închidă activitatea.
HR Alba (Resurse Umane Alba) recomandă măsura de evitare a problemelor fiscale
Inspectorii HR Alba pot îndruma managerii companiilor să păstreze conformitatea cu salariile, angajatorii putând ajuta la evitarea problemelor fiscale și la menținerea moralului pozitiv al forței de muncă.
La urma urmei, primirea unei plăți sigure, precise și la timp pentru munca lor este crucială atât pentru supraviețuirea zilnică a angajaților, cât și a familiilor acestora.
Întreprinderile pot suferi foarte mult din cauza eșecului de a plăti angajații la timp, a depunerii impozitelor pe salarii în mod necorespunzător sau cu întârziere și a menținerii unor registre de salarizare neglijente și inexacte de către personalul HR.
Sancțiuni privind nerespectarea salarizării
Respectarea salariilor poate fi dificilă atunci când firmele se dezvoltă și operează în mai multe locuri.
Inspectorii HR Alba avertizează angajatorii care încalcă legile și reglementările privind salarizarea că riscă să sufere o varietate de sancțiuni, inclusiv:
- Audituri și sancțiuni impuse de organizațiile statului.
- Plata înapoi a compensărilor lipsă.
- Penalizări și dobânzi.
- Cheltuieli legale.
- Scăderea moralului angajaților.
- Pierderea datelor de neînlocuit.
Oricine poate completa greșit un formular sau îl poate pierde.
Erorile departamentului resurse umane legate de salarizare sunt ușor de înțeles atunci când legile de salarizare și impozitele sunt mereu în schimbare.
Angajatorii trebuie să respecte cota de reținere a impozitului pe venit
Angajatorii trebuie să respecte cota de reținere a impozitului pe venit specificată în lege sau riscă să fie obligați să plătească impozitele înapoi în numele companiei lor.
Pentru că decide cine are impozitele deduse din salariu și cine nu, clasificarea lucrătorilor este crucială.
O persoană este de obicei considerată un antreprenor independent dacă controlează modul în care este efectuată munca, dar angajatorul controlează produsul final.
Departamentul de resurse umane din cadrul RSGE Alba subliniază că angajatorii nu rețin impozitele din salariile unor astfel de angajați pentru că plătesc impozit pentru activități independente.
Pe de altă parte, dacă o persoană are o influență redusă asupra muncii sale, inclusiv a ceea ce se face sau a modului în care se face, ea este în mod normal considerată angajat, iar angajatorul său este obligat să rețină taxele pe salarii necesare.
Linia care separă antreprenorii independenți de angajați este ușor de trecut, iar erorile sunt costisitoare.
Companiile care clasifică greșit angajații riscă taxe și amenzi, precum și posibile datorii fiscale și câștiguri neplătite din orele suplimentare.
Nerespectarea Legii egalității de salarizare
Conform Legii egalității de salarizare, bărbații și femeile care lucrează în același loc de afaceri trebuie să fie plătiți în mod egal pentru muncă echivalentă.
Salariile, bonusurile, plata orelor suplimentare, opțiunile de acțiuni, asigurarea de viață și împărțirea profitului sunt toate formele de compensare acoperite.
Angajații pot depune plângeri la Comisia pentru Egalitatea de Șanse și pot intenta procese civile împotriva companiei dacă ei consideră că angajatorul lor nu respectă legea.
Cu toate acestea, HR Alba vorbește despre măsurile care pot fi luate pentru a preveni discrepanțe salariale de gen, cum ar fi:
-auditarea ratelor salariale anual;
-folosirea venitului mediu din industrie ca punct de referință;
-ținerea evidenței tuturor deciziilor de plată;
-făcând plata transparentă în întreaga organizație;
-interzicerea negocierilor salariale.
Pentru achiziția de echipamente de protecție, click aici!
Erori în compensarea lucrătorilor
Ratele de asigurare pentru compensarea lucrătorilor sunt parțial determinate de clasificările angajaților, salariul total pentru fiecare clasă și, ocazional, totalul orelor lucrate.
În majoritatea statelor, companiile de asigurări sunt obligate să auditeze polițele angajatorilor anual.
Dacă oricare dintre datele lor privind salariile sunt inexacte, li se poate cere să plătească mai mult pentru prima lor.
Angajatorii pot corecta orice probleme legate de salarizare, de cronometrare sau de clasificare a locurilor de muncă care le-ar putea afecta prima, efectuând un audit intern înainte ca furnizorul de asigurări să-și efectueze propriul audit.
Nu ezitați să contactați specialiștii HR Alba pentru orice problemă în domeniul resurselor umane!