HR Afumați (Resurse Umane Afumați)

HR Afumați planifică forța de muncă
HR Afumați planifică forța de muncă

HR Afumați (Resurse Umane Afumați) efectuează primii pași în procesul de planificare a forței de muncă prin construirea conceptelor fundamentale de ghidare și apoi trecerea printr-un set de procese utile.

Acest lucru vă menține organizat și oferă echipei dumneavoastră o foaie de parcurs de urmat și, de asemenea, s-a demonstrat că stimulează succesul acestui efort.

HR Afumați (Resurse Umane Afumați) explică elementele fundamentale ale planificării forței de muncă

Planificarea strategică a forței de muncă se concentrează pe cele mai importante funcții ale unei companii.

Rolurile cele mai cruciale ale companiei ar trebui să fie prioritatea principală, deoarece un mic procent din muncă are un impact disproporționat asupra succesului sau eșecului general al unei organizații.

Apoi, atenția s-ar putea îndrepta către administrare și management.

Pentru planificarea strategică a forței de muncă, specialiștii HR Afumați iau în considerare câteva concepte directoare:

  • Aliniați planul cu obiectivele sau strategia organizației. Această recomandare vă ajută să alegeți calea pe care ar trebui să o parcurgă compania dumneavoastră în următorii cinci până la zece ani.
  • Stabiliți un obiectiv pe termen lung. Planificarea forței de muncă garantează că o companie ia în considerare atât alegeri tactice, cât și strategice.
Manusi Spuma Nitril CT HR
Manusi Spuma Nitril CT HR

Strategii utilizate pentru recrutarea și managementul personalului

  • Pentru a reduce decalajele forței de muncă și pentru a vă asigura că afacerea dumneavoastră își atinge obiectivele, trebuie puse în aplicare acțiuni și intervenții atunci când se face o analiză a soluțiilor.
  • Pentru a determina acțiunile și cele mai stringente cerințe de planificare a forței de muncă gândiți-vă:

-la valorile adecvate pentru a monitoriza riscurile;

-cum să construiți capabilități de planificare;

-cum să utilizați datele.

În plus, luați în considerare opțiuni de angajare alternative, inclusiv angajarea de angajați temporari sau cu fracțiune de normă, externalizarea, personalul contingent, formarea (sau recalificarea) și recrutarea.

Experții HR Afumați spun că aceasta implică faptul că managerii trebuie să identifice obiectivele companiei lor, să planifice diverse scenarii viitoare și să-și înțeleagă personalul actual.

Toate aspectele pertinente care vă pot afecta recrutarea și managementul personalului ar trebui incluse într-o strategie care este legată de obiectivele finale ale companiei dumneavoastră.

Întrebări frecvente despre planificarea forței de muncă

  • Ce urmărește să realizeze planificarea forței de muncă?

Aflăm de la personalul HR Afumați că asigurarea că numărul corect de persoane se află la locul potrivit la momentul potrivit este scopul planificării forței de muncă.

Acest lucru face posibil ca o companie să funcționeze mai productiv și mai eficient, ceea ce este util în special pentru afacerile mai mari.

  • Ce proceduri sunt implicate în planificarea forței de muncă?

Găsirea decalajelor între forța de muncă actuală și cerințele viitoare ale organizației este o componentă a planificării forței de muncă.

Pașii rămași ai procesului sunt concentrați pe identificarea și punerea în aplicare a acestor strategii de către specialiștii în management forță de muncă ai HR Afumați.

  • Cum poate planificarea forței de muncă să crească productivitatea?

Companiile se pot adapta mai strategic și mai rapid pe măsură ce solicitările apar ca urmare a modificărilor aduse industriei, companiei sau populației active în general datorită planificării forței de muncă.

În plus, garantează că angajații posedă expertiza și cunoștințele necesare pentru a reuși în rolurile lor.

Exemplu de planificare a forței de muncă în domeniul vânzărilor

Liderii pot decide asupra unui obiectiv de venit pentru anul viitor folosind informații precum venitul actual, creșterea anuală estimată și numărul de angajați în vânzări și asistență.

Aceasta este o metodă simplificată utilizată de inspectorii HR Afumați pentru a determina modul în care personalul ar trebui să se dezvolte în lumina acestor obiective și a celor mai recente date.

Pentru a reduce cheltuielile, managerii ar putea pregăti și recalifica personalul. Compania poate folosi apoi rata de creștere pentru a determina câți angajați mai sunt necesari pentru a face față creșterii.

Cumpără chiar acum stingătorul P6 cu pulbere ABC, produs în România, și ai garanție extinsă la 5 ani dacă efectuezi verificarea anuală la SSMescu!

Sfaturile specialiștilor HR Afumați pentru planificarea forței de muncă

Planificarea succesiunii poate oferi o perspectivă asupra planificării forței de muncă. Oferă rapoarte care evidențiază potențialul de conducere, nivelurile de calificare a personalului și orice lacune în domenii critice.

Cu informațiile corecte, liderii existenți pot lua măsuri pentru a elimina golurile.

Dacă descoperiți că s-ar putea să nu aveți nevoie să dobândiți talent proaspăt pentru a înlocui oamenii în locurile de muncă actuale, acest lucru vă poate ajuta și să reduceți cheltuielile.

Pentru a identifica cursul strategic pe care o companie trebuie să-l urmeze pentru recrutarea și managementul personalului, consultați specialiștii HR Afumați!