HACCP Dolj

HACCP DoljHACCP Dolj se bazează pe câteva principii pentru a reduce probabilitatea problemelor de siguranță în bunurile de larg consum. Aceste reguli ar trebui să fie înțelese de conducerea restaurantelor pentru a profita la maximum de sistem. Iată o scurtă prezentare a fiecărui principiu director al HACCP Dolj.

Principiile HACCP Dolj sau Analiza riscurilor și Punctele Critice de Control Dolj

HACCP Dolj recomandă evaluarea procedurilor utilizate în restaurante. Trebuie găsite orice posibile puncte de intrare pentru pericole. Aceste pericole pot fi chimice, cum ar fi atunci când agenții de curățare contaminează alimentele, sau fizice, cum ar fi contaminarea cu metale.

Celelalte tipuri de contaminare pot fi, de asemenea, biologice, cum ar fi atunci când bacteriile sau virușii contaminează alimentele. Este important să colaborați cu experții HACCP Dolj pentru a vă oferi o evaluare detaliată a acestor riscuri.

Ca urmare, dacă restaurantul dumneavoastră nu are experiența necesară, va trebui să angajați asistență externă pentru a vă ajuta cu analiza pericolelor.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Procesul de identificare a pericolului

Procesul de identificare a pericolului efectuat de HACCP Dolj presupune două părți:

  • Mai întâi este determinat pericolul, după care este evaluat. Este evaluat nivelul de risc pe care pericolul detectat îl prezintă utilizatorului cu ajutorul evaluării pericolelor.
  • Echipa HACCP Dolj trebuie să determine apoi punctele de control importante după identificarea și evaluarea pericolului. Utilizatorii finali vor fi expuși unui anumit risc dacă nu este limitat pericolul în aceste etape.

Ce faze de proces vă permit să implementați controale pentru a scăpa sau a preveni pericolele identificate?

Acestea sunt cele mai importante puncte de control ale restaurantului dumneavoastră. Fiecare punct de control important trebuie să aibă o acțiune preventivă identificată.

Echipa HACCP Dolj setează limite importante pentru controale

Un parametru fizic, chimic sau biologic trebuie controlat la o valoare minimă și maximă pentru a minimiza, elimina sau evita apariția unui potențial pericol de siguranță la un nivel acceptabil.

Limita crucială este de obicei o măsurătoare, cum ar fi greutatea, temperatura sau timpul de gătire. Pot fi incluse și alte măsuri care se bazează pe cerințe legale sau pe cercetarea academică.

HACPP Dolj vă ajută în procesul de creare de protocoale de monitorizare. Metodele de monitorizare utilizate pentru măsurarea limitei critice pentru fiecare punct critic de control sunt descrise de echipa noastră.

Protocoalele de monitorizare includ modul în care sunt efectuate măsurătorile. Odată efectuată măsurarea, trebuie să decideți cine va fi responsabil de aceasta și cât de des se va face în timpul procesului de pregătire a mesei.

Trebuie ales ce va fi măsurat și cum va fi măsurat. Trebuie păstrată o notă a granițelor importante atinse și monitorizat procesul în fiecare moment crucial. La fiecare punct de control, se efectuează monitorizarea continuă.

Stabilirea acțiunilor corective

Acțiunile corective trebuie notate în prealabil. HACPP Dolj, prin evaluarea riscurilor, se asigură că nu sunt eliberate substanțe alimentare periculoase prin afacerea restaurantului.

Pentru a identifica originea problemelor și a scăpa de cauze, trebuie evaluată procedura. Acțiunea desfășurată de HACPP Dolj are două scopuri:

  • Confruntarea cu bunurile neconforme care decurg din pierderea controlului este primul pas.
  • Al doilea este localizarea cauzei rădăcină a problemei, eliminarea acesteia și prevenirea repetării problemei.

Înainte ca lucrurile să scape de sub control, sunt identificate măsurile corective necesare, astfel încât să fiți pregătit să acționați rapid odată ce apare o problemă. Când există o abatere de la limita critică, veți continua cu acțiuni corective.

Echipa HACCP Dolj va determina cel mai bun curs de acțiune pentru a opri alimentele potențial periculoase să intre în lanțul de preparare a alimentelor din restaurantul dumneavoastră. Efortul nostru vă asigură că problema nu va mai apărea.

Crearea procedurilor de verificare  

Procedurile de verificare sunt cele care, pe lângă monitorizare, stabilesc dacă planul HACCP Dolj este legitim și dacă sistemul funcționează în conformitate cu planul.

Activitățile care includ testarea produselor, calibrarea instrumentelor, revizuirea expedierilor anterioare și revizuirea înregistrărilor pot fi găsite de echipa HACCP. Procedura de verificare include toate aceste acțiuni.

Planul HACCP Iași pentru restaurantul dumneavoastră este verificat de specialiștii noștri. Alimentele finite sunt testate pentru a vă asigura de funcționalitatea corectă a comenzilor, iar sistemul HACCP este supus unei verificări continue.

Pentru verificarea dispozitivelor de monitorizare și măsurare a siguranței alimentelor, solicitați oferta inspectorilor HACCP Dolj!