HACCP Cornetu

HACCP Cornetu
HACCP Cornetu

HACCP Cornetu implementează principiile HACCP în comerțul cu amănuntul și efectuează controlul managerial activ în industria alimentară pentru gestionarea siguranței produselor alimentare.

Autoritățile de reglementare joacă, de asemenea, un rol important în menținerea unui sistem de siguranță alimentară în unitățile alimentare cu amănuntul.

HACCP Cornetu sau Analiza riscurilor și Punctele Critice de Control Cornetu

Echipa HACCP Cornetu și antreprenorii din industria alimentară pot colabora pentru a lua în considerare varietatea de nevoi de pregătire a alimentelor și de servicii care se găsesc în unitățile alimentare cu amănuntul.

Sunt furnizate informații specifice pentru a ajuta autoritățile de reglementare și industria alimentară în satisfacerea nevoilor de furnizare a alimentelor sigure consumatorului.

Pentru a scădea riscul de boli de origine alimentară, sistemul HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) oferă baza monitorizării întregului sistem alimentar, de la producție până la consum.

Sistemul este menit să identifice și să oprească posibilele probleme înainte ca acestea să apară. Metoda HACCP este sugerată deoarece este cea mai eficientă pentru a se asigura că produsele alimentare sunt sigure.

Planul HACCP Cornetu este folosit pentru a asigura siguranța alimentelor, deoarece se bazează pe concepte tehnice și științifice.
Manusi Spuma Nitril CT HR

Principiile HACCP, baza multor inspecții ale autorităților de reglementare a alimentelor

Implementarea planului HACCP Cornetu este susținută de industria alimentară, inclusiv de sectorul serviciilor alimentare, ca fiind cea mai bună abordare disponibilă pentru a minimiza și a preveni bolile transmise prin alimente.

Principiile HACCP stau la baza multor inspecții ale autorităților de reglementare a alimentelor de stat și municipale și, în anumite cazuri, acestea pot chiar solicita planuri HACCP pentru anumite produse alimentare.

În zilele noastre, educatorii pentru siguranța alimentelor își construiesc programele educaționale pe conceptele HACCP.

Analiza și gestionarea riscurilor biologice, chimice și fizice

Fie că este vorba de o fabrică de procesare a alimentelor sau de o afacere de servicii alimentare, există procese în sistemul HACCP care sunt utilizate pentru a monitoriza alimentele pe măsură ce se deplasează prin unitate.

Aceste faze ale sistemului HACCP includ analiza și gestionarea riscurilor biologice, chimice și fizice. Recomandările HACCP Cornetu sunt concepute pentru a facilita crearea și implementarea programelor HACCP.

Un proces sau practică (control) utilizat în manipularea sau prepararea alimentelor care va reduce, elimina sau preveni riscurile este cunoscut sub denumirea de punct critic de control (CCP).

Este o etapă de „ucidere” sau o etapă de control care oprește sau inhibă dezvoltarea microorganismelor.

Contaminarea inacceptabilă, creșterea microbiană, persistența toxinelor sau supraviețuirea microorganismelor care ridică întrebări cu privire la siguranța alimentelor sunt toate considerate pericole.

Principiile HACCP Ilfov în practică

Cel mai important principiu al HACCP Cornetu este monitorizarea punctelor critice de control. Verificarea efectuată garantează că standardele stabilite de punctele critice de control (CCP) au fost îndeplinite.

Riscul este probabilitatea ca unul sau mai mulți factori să aibă ca rezultat un pericol. Severitatea efectelor rezultatelor unui pericol este denumită gravitatea acestuia.

Procese HACCP sunt modificate prin concepte practice HACCP, astfel încât să poată fi utilizate cu ușurință în medii necomerciale.

Procedurile abordează problemele gătirii și răcirii temeinice, cei doi factori principali care contribuie la bolile transmise prin alimente.

Eficacitatea aplicării principiilor HACCP în scăderea riscului de boli de origine alimentară depinde de crearea și respectarea Procedurilor Standard de Operare (POS) pentru igiena personală, salubritatea fundamentală și depozitarea alimentelor.

Instruirea angajaților despre procesele de păstrare a evidențelor

La elaborarea POS-urilor sunt luate în considerare:

-tipurile de alimente care vor fi create în laboratoarele alimentare;

-numărul de angajați care participă la activitatea de preparare a alimentelor;

-tipul de echipament de lucru ce trebuie utilizat.

Procedurile pentru păstrarea evidenței și documentarea trebuie să fie ușor de urmat și trebuie să conțină detalii care să arate că sunt respectate criteriile declarate.

Angajații pot fi instruiți de specialiștii HACCP Cornetu despre procesele de păstrare a evidențelor și importanța acestora pentru locurile lor de muncă.

Jurnalele de timp/temperatură, listele de verificare, formularele, organigramele, înregistrările de instruire a personalului și SOP-urile sunt câteva exemple de înregistrări.

Mai multe detalii despre monitorizarea punctelor critice găsiți accesând pagina de contact a HACCP Cornetu!