Analiza de Risc Caras Severin

Analiza de risc Caras-Severin
Analiza de risc Caras-Severin

Analiza de Risc Caras Severin devine obligatia legislativa a agentilor economici ce detin un spatiu in care isi desfasoara activitatea.

Analiza de Risc Caras Severin devine obligatorie pentru societati sau institutii. Echipa SSM va ofera solutii rapide pentru a trata riscurile la efractie. Informatiile necesare pentru oferta completa de Analiza de Risc sunt: numarul de puncte de lucru, cu suprafetele si schitele aferente, sau releveele aferente. 

In cazul unui control de la politie, riscati sa primiti amenzi contraventionale sau penale, amenzi care va pot pune afacerea in pericol. Analiza de Risc devine obligatia legislativa a agentilor economici ce detin un spatiu in care isi desfasoara activitatea.

Eficientizarea costurilor:

Suntem solutia pentru a evita amenzile, ridicarea licentei sau intocmirea unui dosar penal. Intocmim si actualizam documentatia obligatorie conform legii 333/2003, Cap.I, art.2, alin(1):

 • Raportul de Analiza şi tratare a riscurilor la securitatea fizică;
 • Grila de Analiza, specifică obiectului de activitate;
 • Documentele-suport necesare Analizei de Risc Caras Severin;

Analiza de Risc Caras Severin desfasurata de echipa SSM:

 1. Tipul agentilor economici ce au obligatia sa detina o Analiza de Risc se regăseşte în Legea nr. 333/2003, Cap.I, art.2, alin(1);
 2. Aveţi un Plan de pază care trebuie avizat de structura de poliţie pe a cărei rază vă desfăşuraţi activitatea (secţie, municipiu, sector);
  aveţi un Proiect al sistemului tehnic de securitate care trebuie avizat de structura de poliţie pe a cărei rază vă desfăşuraţi activitatea (judeţ);
 3. Analiza de Risc la Securitatea Fizică determină ameninţările şi vulnerabilităţile afacerii dumneavoastră;
  fiecare eveniment/incident de securitate produs în cadrul afacerii dumneavoastră poate provoca pierderi umane şi/sau materiale cu consecinţe, uneori, grave;
 4. O afacere este permanent expusă concurenţei şi infractorilor; de concurenţă vă ocupaţi dumneavoastră, pentru infractori vă consiliază evaluatorul;
 5. Recomandările unui evaluator de Risc la Securitatea Fizică, deja implementate, reduc semnificativ riscurile identificate;
 6. Măsurile implementate, în urma Analiza de Risc la securitatea fizică, pot descuraja potenţialii infractori chiar şi numai prin prezenţa lor fizică (grilaje, folii antiefracţie, sistem de avertizare sonoră şi optică etc.).

Consecintele unui jaf necesita adesea repararea bunurilor deteriorate, inchiderea temporara a intreprinderilor pentru investigatii si reparatii si inlocuirea bunurilor furate. Cu alte cuvinte, furtul va poate afecta serios afacerea. Si sansele ca firma dvs. sa fie vizata sunt suficient de mari pentru a fi luate in considerare.

Johnson Controls raporteaza ca 448.617 infractiuni de furt corporativ au avut loc in 2015 (cel mai recent studiu) in Statele Unite, rezultand pierderi de proprietati cu amanuntul de 800 de milioane de dolari pentru companiile din SUA.

Potrivit The Hartford, 20% din toate revendicarile intreprinderilor mici se datoreaza furtului si jafului, rezultand o pierdere medie de 8.000 de dolari. In timp ce intreprinderile mici si unitatile de vanzare cu amanuntul tind sa fie mai vulnerabile la furt, toate intreprinderile se confrunta cu riscuri.

Ce ii atrage pe hoti la companii

Atunci cand exploreaza potentiale oportunitati de furt, exista anumiti factori care ii fac pe hoti sa intervina.

Proprietati abandonate: monitoare sparte, semne uzate, becuri arse, intrari murdare si ferestre murdare inseamna un loc neglijat.

Nu exista securitate: majoritatea hotilor sunt incurajati sa vada ca locatia nu este monitorizata de camere de supraveghere, alarme si securitate. De aceea aveti nevoie de o Analiza de Risc Caras Severin

Acces usor: fara usi si bare metalice pe usi, ferestre si luminatoare, hotii stiu ca patrunderea nu va fi prea dificila. De asemenea, afisarea unui element in apropierea acelui punct de intrare este considerata o invitatie.

Vizibilitate limitata: magazinele slab iluminate si linia de vedere obstructionata vor atrage cu siguranta hotii.

Cel mai obisnuit mod in care hotii intra

Jaful este o crima de oportunitate. Vor alege intotdeauna cel mai simplu mod de a intra. Cel mai comun mod de a intra hotii este printr-o fereastra sau usa care este lasata deschisa si nesupravegheata. Intrarea prin usile din spate este foarte frecventa, deoarece traficul este mai mic si adesea nemonitorizat.

Pentru mai multe informatii legate de Analiza de Risc, SSM si PSI nu ezitati sa ne contactati fie cu ajutorul formularului de contact de pe site din pagina de Contact  .