SSM Salaj

SSM Sălaj
SSM Sălaj

SSM Sălaj

Securitatea și Sănătatea în Muncă din Jutețul Sălaj ( SSM Sălaj) resprezintă  acele tipuri de activități cu scopul de a preveni lucrătorii in orice domeniu de activitate la pericolele la care se expun în timpul sarcinii de muncă.

Simptomele tradive, amorțirea, durerile și albirea degetelor devin permanente. Pielea palmelor se îngroașă și devine aspră, unghiile se deformează, palmele și degetele se umfla. La un grad mai accentuat al bolii se dereglează mișcările mâinilor, este afectat sistemul nervos.

Din punctul de vedere al lucrătorilor, SSM Sălaj presupune o sarcină obligatorie. Iar din punctul de vedere al angajatorului, o obligativitate legislativă. Cu scopul de a asigurarea cele mai bune condiții pentru o muncă înalt productivă. SSM Sălaj duce la ferirea lucrătorilor de incidente neplăcute, atât fizice cât si psihice in timpul sarcinii de muncă.

Noțiunile de bază și caracteristicile zgomotului și vibrației

Zgomotul – amsablul de  sunete de diferită frecvență și intensitate, neplăcute pentru auz, care încurcă comunicării cu acțiune nefavorabilă asupra sănătății omului.

După caracterul spectrului zgomotele pot fi:

  • De bandă largă – zgomotul cu energia sonoră mai mare de o octavă de frecvențe
  • Tonal – zgomotul caracterizat de sunete de o anumită frecvență.

Conform caracteristicilor temporare zgomotele se împart în:

  • Zgomote constante – nivelul sunetului pe durata întregului schimb de lucru ( 8 ore ) variază mai puțin decât cu 5 dB.
  • Zgomotele variabile – nivelul sunetului pe durata schimbului de muncă se schimbă mai mult decât cu 5 dB.

Sarcina fundamentală a activităților de Securitate și Sănătate în Muncă, Județul Sălaj ( SSM Sălaj) este de a reduce la minimum probabilitatea accidentării sau îmbolnăvirii lucrătorilor și concomitent crearea confortului în activitatea de muncă.  

Zgomotele variabile la rândul lor pot fi:

  • Oscilatoare în timp – nivelul sunetului se schimbă permanent în timp
  • Întrerupte – nivelul sunetului scade până la valoare de fond, iar durata zgomotelor ce depășesc valoarea de fond este mai mare de 1 secundă.

În orice mediu de lucru, condițiile reale de muncă conduc la accidentare sau  îmbolnăvire a lucrătorilor, de acea prin SSM Sălaj putem diminua efectul. Instruirea lucrătorilor în domeniul Securității și Sănătății în Muncă  (SSM Sălaj), se efectuează la cerere la punctul de lucru al angajatorului, în timpul programului de lucru, cu sau fara aplicatii practice.