SSM Tunari

SSM TunariSSM Tunari consideră industria construcțiilor ca fiind una dintre cele mai periculoase din lume, fiind înregistrat un număr destul de mare de cereri de despăgubiri pentru accidente grave. În fiecare an, lucrătorii din construcții suferă răni care le afectează în mod critic capacitatea de a continua să lucreze, cum ar fi pierderea vederii sau chiar orbirea.

Obiectivele SSM Tunari pentru bunăstarea la locul de muncă

Lucrul în aer liber sau în interior poate face diferența atunci când vine vorba de alegerea ochelarilor de protecție adecvați. Mediile de lucru contrastante necesită nuanțe diferite de lentile pentru a bloca lumina soarelui, pentru a îmbunătăți culorile sau pentru a se adapta la diverse aplicații de lucru.

Protecția UV este cu adevărat importantă, iar SSM Tunari vă recomandă să achiziționați ochelari care oferă 99,9% protecție UV și produsul să aibă proprietăți superioare anti-zgâriere și anti-aburire.

Nivelul final de protecție al ochelarilor este ecranul facial, care protejează nu numai ochii, ci și întreaga față. Aceasta este cea mai bună protecție atunci când lucrătorii intră în contact cu pericole precum particule solide care zboară cu viteză mare.

De asemenea, poate fi important să optați pentru o protecție facială care nu numai că a fost testată pentru a rezista la impact puternic, ci și pentru a proteja împotriva arcului electric, a metalului topit, a materialelor solide fierbinți și a picăturilor chimice caustice.

Manusi Spuma Nitril CT HR

SSM Tunari efectuează evaluarea riscurilor

Totul este foarte bine oferind protecția corectă a ochilor, dar dacă lucrătorul nu o folosește, se pun în pericol. Este important să ne amintim că EIP nu este întotdeauna confortabil de purtat, în special ochelarii, dacă lucrătorii nu sunt obișnuiți să poarte ochelari în fiecare zi.

Pentru a rezolva această problemă, SSM Tunari implică angajații în deciziile de cumpărare. Acest lucru oferă utilizatorului posibilitatea de a testa ochelarii și de a oferi feedback înainte de a lua o decizie finală. De asemenea, lucrătorii ar trebui să ofere feedback odată ce ochelarii au fost achiziționați și să sesizeze angajatorii dacă aceștia cauzează probleme.

Două puncte importante care influențează acceptarea utilizatorilor sunt confortul și stilul. Ochelarii trebuie să ofere confort maxim, deoarece acesta este un factor important în determinarea acceptării și a adoptării lucrătorilor. SSM Tunari vă amintește că muncitorii în construcții trebuie să poarte ochelarii pe parcursul unei zile întregi, în medii care pot fi dure și adesea incomode.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Tunari

Pe un șantier, lucrătorii din construcții sunt sfătuiți de SSM Tunari să poarte alte echipamente de protecție individuală, cum ar fi căciuli de protecție sau protecție pentru auz și mănuși. Prin urmare, este esențial să ne asigurăm că EIP este compatibil și că utilizarea unui fel de echipament nu anulează utilizarea sau performanța altuia. Cei mai buni ochelari sunt proiectați având în vedere acest lucru.

Un alt lucru important de luat în considerare este faptul că în industria construcțiilor forța de muncă este îmbătrânită. Cercetările SSM Tunari arată că majoritatea persoanelor cu vârsta peste 40 de ani poartă ochelari cu prescripție medicală tot timpul sau parțial.

Unii lucrători aleg să-și poarte ochelarii obișnuiți în locul ochelarilor de protecție, ceea ce poate fi o eroare costisitoare, deoarece ochelarii de prescripție nu oferă nivelul de protecție necesar. Alții aleg să-și poarte ochelarii de prescripție obișnuiți sub ochelarii de protecție, ceea ce poate fi inconfortabil și, în cel mai rău caz, poate afecta vederea generală și poate compromite siguranța.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

SSM Tunari a depășit această provocare, colaborând cu producătorii de echipamente de protecție pentru introducerea de ochelari de siguranță cu prescripție medicală, care combină o lentilă de corecție cu un cadru de siguranță. Această soluție personalizată pentru ochelari oferă corectarea vederii, menținând totodată lucrătorul în siguranță.

Ochelarii de protecție pot să nu fie la fel de complicați, precum protecția respiratorie sau împotriva căderii, dar este totuși important, iar SSM Tunari oferă informații despre cum funcționează ochelarii, mai ales dacă sunt reglabili.

Ochelarii ajustabili permit lucrătorilor să reducă spațiul dintre față și lentile, reducând astfel riscul ca obiectele sau lichidele să intre în ochii lucrătorului. Angajatorii trebuie să supravegheze lucrătorii din construcții la fața locului și să se asigure că poartă protecție pentru ochi și să le reamintească dacă nu o poartă.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Agățarea afișelor în zonele comune, cum ar fi vestiarele sau ședințele regulate de siguranță pot ajuta la alertarea lucrătorilor cu privire la potențiale riscuri.

În cele din urmă, SSM Tunari impune lucrătorilor să efectueze verificări regulate pentru a se asigura că ochelarii sunt încă utilizabili. Protecția ochilor poate să nu pară o prioritate importantă pe un șantier aglomerat în comparație cu alte riscuri, dar consecința eșecului în acțiune schimbă literalmente vieți.

Dacă doriți să păstrați locurile de muncă în siguranță, soluția este să contactați SSM Tunari, solicitând ajutor!