SSM Târgoviște

SSM TârgovișteSSM Târgoviște își propune să vă vină în ajutor cu programe de informare și instruire a angajaților pentru asigurarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă. Managerii activităților au obligația de a asigura cadrul organizatoric și mijloacele necesare siguranței muncitorilor. Legea securității și sănătății în muncă (Legea nr.319/2006) stipulează acest aspect la art.7. Prevenirea riscurilor profesionale este una dintre cerințele acestei legi (SSM Târgoviște vă ajută să respectați legea).

Analiza riscurilor la locul de muncă, poate fi sarcina SSM Târgoviște

Analiza riscurilor înseamnă împărțirea unei sarcini sau a unui proces în etape, urmate de evaluarea lor pentru evitarea oricărui pericol. După identificarea posibilelor incidente, se aplică măsuri de corecție și se stabilesc metodele de protecție a lucrătorilor. SSM Târgoviște îndeplinește și cerințe suplimentare, cum ar fi: pregătirea personalului, certificarea, autorizarea sau supravegherea suplimentară. Unele sarcini presupun revizuiri amănunțite ale operațiilor sau ale planurilor de lucru. Concluziile evaluării sunt înregistrate într-un dosar, în care este subliniată funcționarea în siguranță a proceselor de muncă.

Care sunt beneficiile procesului de analiză a riscurilor?

Beneficiile potențiale ale evaluării riscurilor la locul de muncă includ:

-protecția angajaților;

-reducerea cazurilor de leziuni;

-creșterea standardelor de performanță;

-menținerea standardelor operațiunilor pe baza practicilor de siguranță;

-asigurarea instruirii lucrătorilor în funcție de cerințele postului;

-respectarea cerințelor de reglementare.

Documentația de instruire și analiza riscurilor

SSM Târgoviște vă poate întocmi documentația de instruire a muncitorilor în funcție de cerințele postului.

Sunt respectate ultimele reglementări ale legilor în domeniul SSM.

Ca parte a formării și instruirii, evaluarea riscurilor presupune a afla:

-ce accidente se pot întâmpla;

-care sunt consecințele;

-ce factori contribuie la apariția incidentelor;

-cât de probabil este să reapară aceleași probleme.

Cauze ale accidentelor:

Rareori un pericol apare doar sub forme simple. Mai mulți factori contribuie pentru crearea situației neplăcute. SSM Târgoviște vă ajută să vă organizați informațiile pentru a accesa mai ușor detaliile. Pentru a fi utile, răspunsurile apărute în urma analizei riscului trebuie documentate în mod consecvent. Prin descrierea unui pericol vă asigurați că eforturile făcute pot elimina pericolele. Prin introducerea măsurilor de control, identificați factorii care cauzează pericolul. Scenariile care descriu producerea incidentelor pot fi mediul unde se întâmplă, gradul de expunere al muncitorilor sau declanșatorul pericolului.

Factori care contribuie la apariția pericolului

Foarte repede poate apărea un pericol cauzat de viteza de reacție a muncitorilor. Acesta este un factor important pentru că lipsa reacției nu oferă șanse prea multe de evitare a incidentului. De aceea, de folos sunt controalele adecvate și simulările de accident care vă ajută să determinați gravitatea și probabilitatea lor. Dacă erorile nu sunt identificate la timp, probabilitatea reapariției este foarte mare.

Eficiența controalelor periodice

Unele măsuri de control sunt mai eficiente în reducerea riscului. Ordinea lor este:

  • Controale tehnice. Acestea includ eliminarea și minimizarea pericolului.
  • Controale administrative. Exemplu: procedurile de operare scrise, permisele de muncă și practicile sigure, alarmele, semnele și avertismentele sau chiar instruirea personalului.
  • Echipamentul individual de protecție. Protecția individuală poate fi făcută cu aparate respiratorii, protecții auditive, îmbrăcăminte de protecție, ochelari și căști de protecție.

Cele mai eficiente controale sunt cele de inginerie, care permit modificarea utilajelor sau mașinilor de lucru pentru a preveni expunerea angajaților la pericol.

Cum obțineți o bună instruire?

Ca să obțineți o instruire conformă cu normele în domeniul siguranței, puteți discuta recomandările SSM Târgoviște cu toți angajații pentru a găsi soluțiile cele mai bune. La introducerea de noi proceduri de muncă, muncitorii sunt instruiți ce trebuie să facă și care sunt motivele modificărilor apărute.

Specialiștii în SSM vă pot oferi consultanță conform Legii nr.319/2006, actualizată, și HG nr.1425/2006, în care sunt prevăzute normele metodologice de aplicare a legii.

Ne puteți contacta în vederea obținerii unei oferte personalizate de servicii sau putem stabili o întâlnire de consultare pentru a vă ajuta să înțelegeți cum să schimbați modul în care vă îndepliniți sarcinile SSM.

Sunați acum pentru ca în organizația dumneavoastră să fie eliminate pericolele și să obțineți un mediu de lucru sigur și sănătos!