SSM Roșiorii de Vede

SSM Roșiorii de VedeSSM Roșiorii de Vede acordă o atenție deosebită siguranței muncitorilor. Instinctul primordial al oamenilor este acela de a alerga în salvarea celor aflați în situații critice. Indiferent de gravitatea accidentelor, important este ca salvatorii să își păstreze „sângele rece” pentru a putea acorda primul ajutor răniților. După luarea primelor măsuri de ajutor, este obligatoriu ca victimele să fie transportate de urgență la unitățile medicale cele mai apropiate de locul accidentului.

Sisteme de siguranță integrate cu ajutorul SSM Roșiorii de Vede

Respectarea reglementărilor Legii nr.319/2006 (nerespectarea măsurilor necesare primului ajutor) și a HG nr.857/2011 (nerespectarea prevederilor legate de medicina muncii) este prioritară pentru specialiștii SSM Roșiorii de Vede. Sprijinul acordat managerilor firmelor pentru ca programele de siguranță să fie eficiente este condiționat și de implicarea în program a angajaților. Integrarea unui sistem de identificare și control al pericolelor și instruirea privind practicile de lucru sigure asigură comunicarea deschisă și respectul reciproc celor implicați.

Măsuri de îmbunătățire continuă

Pentru a îmbunătăți condițiile de securitate și sănătate este necesară evaluarea sistemului de siguranță. Unele măsuri pot fi sigure, iar altele trebuie consolidate.

SSM Roșiorii de Vede vă descrie factorii cheie și oferă idei despre cum să vă folosiți de beneficiile lor. În unele întreprinderi, ajutorul acordat este în mare parte informal.

Afișarea semnelor de siguranță în locuri vizibile, purtarea echipamentelor de lucru specifice activității sau acordarea primului ajutor în caz de urgențe sunt parte din factorii cheie.

Despre semnele de siguranță

În categoria semnelor de siguranță (SSM Roșiorii de Vede vă pune la dispoziție prin magazinele de profil o varietate de semne de siguranță) intră foarte multe tipuri și stiluri: de la semnele mari pe podea, până la etichetele mici aplicate pe produse sau utilaje. Există și semne de perete durabile sau semne virtuale indestructibile sau diferite etichete de siguranță. Pentru întreprinderile mari, o soluție economică ar fi tipărirea lor internă cu ajutorul imprimantelor industriale. Este cea mai practică soluție pentru confecționarea semnelor folosite pe pereți, uși, rafturi, mașini sau utilaje. Evaluați cerințele proiectelor de etichetare și puteți realiza chiar și bannere mai mari.

Informațiile cuprinse în semnele de siguranță trebuie comunicate angajaților. Semnificația și cerințele fiecărui semn trebuie să fie înțelese indiferent de limba vorbită în cadrul unității. În ajutor pot veni panourile suplimentare care utilizează scrisul ca formă de informare.

Despre echipamentul de protecție

Echipamentul de protecție personală (SSM Roșiorii de Vede vă asigură diverse echipamente la prețuri conforme cu nevoile dumneavoastră) funcționează ca o barieră între muncitori și pericole. Pentru a știi ce echipament să folosiți, mai întâi trebuie să evaluați pericolele. Instruirea angajaților despre modul corect de utilizare îi ajută la alegerea tipului de mănuși sau încălțăminte de siguranță pe care trebuie să le poarte. SSM Roșiorii de Vede vă poate înștiința despre toate modificările ce intervin după efectuarea evaluărilor periodice. Actualizarea măsurilor SSM vă asigură un mediu de lucru sigur și practici bune de lucru.

Despre primul ajutor

Prin prim ajutor înțelegem îngrijirea de urgență acordată unei persoane bolnavă sau rănită. În cazurile simple, măsurile de prim ajutor sunt suficiente pentru rănit. În cazurile complicate, primul ajutor este de folos până la sosirea paramedicilor sau până sunt duși la spital. Cel mai bun mod de a putea ajuta răniții este să optați pentru o formare oficială de prim ajutor. SSM Roșiorii de Vede organizează astfel de cursuri fie la sediul nostru, fie la sediul companiei care solicită sprijin, în orice perioadă a anului. Echipamentele și produsele cu care lucrăm sunt fabricate doar în România.

Reglementări SSM la locurile de muncă

Angajatorii trebuie să identifice reglementările legale care se aplică în unitatea lor și trebuie să le respecte. Consultațiile și cursurile de instruire pot ajuta în acest sens.

Cursurile de prim ajutor vă familiarizează cu compresiile toracice, respirația de salvare sau cu oprirea hemoragiei în cazul accidentelor.

Nerespectarea măsurilor de prim ajutor se sancționează cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei, iar cele legate de Medicina Muncii, între 5.000 și 10.000 de lei.

Contactați echipa SSM Roșiorii de Vede și obțineți contractul de colaborare!