SSM Reghin

SSM ReghinSSM Reghin are ca preocupare principală siguranța la locul de muncă și îmbunătățirea eficienței muncii cu efort minim din partea muncitorilor și managerilor. Dacă regulile de siguranță și regulile de lucru sunt respectate și urmate cu atenție, se pot atinge ambele obiective.

Obiectivele SSM Reghin pentru bunăstarea la locul de muncă

Este întotdeauna important să fii pregătit pentru o urgență medicală sau accidentală, deoarece problemele nu sunt niciodată anunțate și asta fac regulile de siguranță ale atelierului mecanic.

Majoritatea muncitorilor absolvenți din atelierele mecanice includ pregătire în atelier în primul an. Scopul de bază al unor astfel de cursuri este de a familiariza începătorii cu practicile din industrie și de a-i ajuta să înțeleagă elementele de bază ale lucrului într-un atelier.

Când noii angajați încep să lucreze într-un atelier, vor vedea că anumite linii directoare sunt adesea afișate pe pereți.

Este posibil ca aceste linii directoare să nu se potrivească unui muncitor nou, dar sunt foarte importante de urmat, de înțeles și de implementat în programul zilnic de lucru. Eficiența îmbunătățită, amenințările de securitate reduse și procedurile simetrice ale muncii sunt câteva dintre avantajele respectării practicilor atelierului.

Manusi Spuma Nitril CT HR

 

SSM Reghin efectuează evaluarea riscurilor

Atelierele diferite au practici de lucru diferite și mașini diferite; cu toate acestea, există anumite reguli care se aplică oricărui atelier mecanic din lume. Aceste reguli sunt implementate în urma evaluărilor de risc efectuate de SSM Reghin.

Este recomandată purtarea întotdeauna a unui echipament de protecție în timpul lucrului în atelier. Mănușile de mână, încălțămintea de protecție, căștile și ochelarii de vedere sunt obligatorii pentru lucrările de atelier precum instalații sanitare, montaj mașini, sudură sau tâmplărie.

De exemplu, unii oameni nu poartă ochelari de sudură în timp ce se ocupă de lucrări de sudare. Acest lucru poate duce la orbire temporară sau permanentă, deoarece scânteile de sudură pot distruge țesuturile ochiului uman.

SSM Reghin avertizează și asupra mașinilor defectuoase, care pot apărea oricând. Se poate întâmpla în timpul procesului de strângere a șuruburilor sau de înlocuire a motorului mașinii. Indiferent de tipul de defecțiune, nu încercați niciodată să lucrați la ea în timp ce mașina este pornită și funcționează.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Reghin

SSM Reghin vă amintește regulile pentru atunci când aveți de-a face cu vehicule: asigurați-vă întotdeauna că sunt respectate regulile comune de siguranță și trageți frâna de mână, blocați roțile din spate și montați capacele aripilor.

  • Covorașele antiderapante trebuie utilizate în fața mașinilor acolo unde este necesar, iar mașinile trebuie amplasate în mod corespunzător pentru a evita supraaglomerarea și ancorate corespunzător la vibrații.

SSM Reghin păstrează toate evidențele de service ale mașinilor și echipamentelor. Nu numai că veți economisi timp, dar vă va ajuta și să aveți grijă de defecțiuni repetitive.

  • Toate uneltele și accesoriile trebuie păstrate înapoi în locurile lor relevante. Plasarea lor oriunde altundeva va duce la haos și la lucru ineficient.
  • Fumatul și băutura ar trebui interzise în atelier.
  • Pasarela prin atelier trebuie menținută liberă. Orice vărsare de grăsime sau ulei trebuie curățată în mod regulat.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

  • Participați întotdeauna la simulări de exerciții de securitate. Ori de câte ori se efectuează simulări de exerciții de securitate, participați la ele, deoarece acesta este cel mai bun mod de a vă pregăti pentru situații de urgență.
  • Înainte de a începe orice operație de sudare, asigurați-vă că un stingător adecvat este ușor accesibil. Toți lucrătorii trebuie să știe să folosească stingătoarele, deși pe acestea sunt întotdeauna scrise instrucțiuni clare. Materialele inflamabile trebuie să fie întotdeauna însoțite de stingătoare.
  • Confruntarea cu substanțele chimice necesită siguranță suplimentară, deoarece substanțele chimice au efecte contagioase și se pot răspândi de la o persoană la alta. Se recomandă spălarea mâinilor, purtarea mănușilor și măștilor și utilizarea cremelor de protecție.
  • Lucrul cu materiale toxice precum plumbul, manganul și nichelul necesită, de asemenea, o atenție specială, deoarece aceste materiale au efecte adverse pe termen lung asupra sănătății umane. Fluidele pentru prelucrarea metalelor pot provoca, de asemenea, probleme de sănătate, cum ar fi astmul profesional.
  • Asigurați-vă că toate ventilatoarele de evacuare și respiratoarele funcționează corect înainte de a începe să lucrați cu substanțe periculoase din punct de vedere chimic.

Cel mai important, fiecare persoană din atelier trebuie să cunoască numărul de contact al ambulanței și al pompierilor.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Atelierele sunt predispuse la accidente în general, dar incendiul poate fi cel mai mortal. Exercițiile pentru accidentări fac parte integrantă din ateliere și ajută angajații să le evite, iar în cazul în care există unul având un personal pregătit este cea mai bună modalitate de a minimiza daunele provocate.

Cele de mai sus sunt câteva dintre regulile și liniile directoare impuse de SSM Reghin care ajută la monitorizarea rănilor și accidentelor.

Pentru evitarea sancționărilor de orice fel, contactați echipa SSM Reghin completând formularul de contact!