SSM Oltenița

SSM OltenițaSSM Oltenița oferă angajatorilor și muncitorilor posibilitatea de a identifica pericolele la locul de muncă și deficiențele apărute în programele de siguranță și sănătate. Prin investigarea incidentelor, pot fi identificate și implementate acțiunile corective necesare evitării altor incidente. Cercetările specialiștilor SSM Oltenița se bazează pe corectarea cauzelor fundamentale, nu pe găsirea de vinovați. În acest fel, crește productivitatea muncii, iar nivelul moralului angajaților este unul ridicat.

Echipa SSM Oltenița efectuează investigații ale incidentelor

Este considerat accident de muncă, orice eveniment care provoacă daune. Pentru investigare sunt luate în calcul timpul accidentului, cauza accidentării, vârsta muncitorului, tipul de angajare, experiența de muncă.

Accidentele pot fi provocate de supraefort, căderi, alunecări, căderea obiectelor, mișcările repetitive. Leziunile cauzate de efortul excesiv sau căderea necontrolată a obiectelor, reprezintă principalele accidente la locul de muncă. SSM Oltenița investighează toate incidentele, dar și circumstanțele producerii lor.

Echipa care cercetează incidentele trebuie să includă manageri și angajați care lucrează împreună. Este esențial să fie identificați factorii care contribuie la producerea evenimentului. Vor fi verificate echipamentele, procedurile de lucru și alte deficiențe ale programului de siguranță și sănătate în muncă.

Expunerea angajaților la pericole

Legea privind securitatea și sănătatea în muncă (Legea nr. 319/2006) prevede că angajatorii trebuie să asigure angajaților un loc de muncă fără pericole pentru securitate și sănătate.

Cu toate acestea, angajații pot fi expuși agenților chimici sau fizici potențial periculoși, din cauza operațiunilor speciale de lucru. Se impun controale la locul de muncă, pentru a proteja muncitorii de expunerea la substanțe periculoase.

Unele soluții oferite de SSM Oltenița includ măsuri de protecție datorate controalelor administrative:

-modificarea procedurilor de lucru;

-reducerea timpului de expunere;

-personal suplimentar;

-furnizarea de echipamente de protecție personală (mănuși, ochelari de protecție, îmbrăcăminte de unică folosință și aparate respiratorii).

Instruirea, control administrativ eficient

O măsură importantă de control administrativ este considerată instruirea. Angajatorii pot să dezvolte și să implementeze programe de formare eficiente în domeniul SSM. Aceste programe includ informații privind identificarea pericolelor, acoperirea riscurilor profesionale, expunerea la pericolele identificate. De aceea, angajatorii trebuie să încurajeze implicarea angajaților în formarea la locul de muncă. SSM Oltenița vă poate oferi acest ajutor, apelând la firma noastră de securitate și sănătate în muncă.

Control suplimentar prin supraveghere medicală

Un element esențial al programului de securitate și sănătate la locul de muncă este dezvoltarea și implementarea unui program de supraveghere medicală. În acest program sunt incluse examinările fizice de bază și controalele periodice pentru toți angajații. Rezultatele acestor examinări oferă informații care permit detectarea efectelor nocive asupra lucrătorilor.

Întreținerea echipamentelor de muncă

Angajatorii au obligația de a se asigura că muncitorii respectă programele de întreținere adecvate. Prin întreținerea defectuoasă și funcționarea inadecvată a utilajelor, crește numărul accidentelor și al îmbolnăvirilor la locul de muncă. Indicat este să fie făcute opriri periodice ale tuturor echipamentelor de către muncitorii special instruiți echipați corespunzător, conform regulilor SSM.

Proceduri de menaj și igienă personală

Procedurile de menaj adecvate, precum și igiena personală, sunt alte măsuri ale programelor de securitate și sănătate în muncă. Curățenia la locul de muncă și eliminarea deșeurilor sunt practici de lucru în vigoare pentru eliminarea substanțelor toxice sau a altor substanțe periculoase.

Existența instalațiilor de apă asigură spălatul pe mâini sau pe față în cazul expunerii accidentale la substanțe toxice. Trebuie interzis consumul de alimente sau de lichide în zonele unde se lucrează cu substanțe toxice.

În cazul în care nu este posibilă eliminarea riscului de contaminare cu aceste substanțe, angajatorul trebuie să asigure muncitorilor echipament individual de protecție.

Ofertă personalizată oferită de SSM Oltenița

SSM Oltenița vă pune la dispoziție oferte personalizate de echipamente SSM și SU la prețuri competitive.

Pentru identificarea nevoilor organizației dumneavoastră, primiți consultanță de la specialiștii noștri, conform legilor SSM în vigoare.

Nu ezitați să ne contactați, pentru a evita amenzile drastice, care pot ajunge la peste 50.000 lei, pentru nerespectarea legislației în domeniile securității și sănătății în muncă, a situațiilor de urgență sau în domeniul protecției muncii!