SSM Moara Vlăsiei

SSM Moara VlăsieiSSM Moara Vlăsiei ia în considerare prevenirea riscului de incendiu, măsură esențială pentru a evita închiderea temporară sau definitivă a organizațiilor de muncă în urma unui dezastru.

În fiecare zi izbucnesc incendii mai mult sau mai puțin grave în mediul profesional. Dacă numărul victimelor directe este relativ scăzut, riscul economic este foarte mare.

Obiectivele SSM Moara Vlăsiei pentru bunăstarea la locul de muncă

SSM Moara Vlăsiei avertizează despre incendiile dintr-o unitate industrială sau comercială, care are impacturi directe și indirecte asupra oamenilor, întreprinderilor și mediului.

Costul uman este semnificativ pentru victimă și rudele sale, intoxicații legate de fum și gaze, asfixiere, arsuri, răni legate de prăbușirea structurilor, anxietate sau stres.

În plus, un incendiu are consecințe financiare, pentru angajatul care își poate pierde locul de muncă și pentru managerul companiei: acesta din urmă își asumă aproape toate consecințele financiare (despăgubirea victimelor, înlocuirea echipamentului, reconstrucția spațiilor, oprirea producției).

SSM Moara Vlăsiei ia în calcul pagubele majore (închiderea mai mult sau mai puțin îndelungată a companiei) la care se adaugă o pierdere de exploatare mai mult sau mai puțin gravă: pierderea datelor informatice care nu au fost copiate, distrugerea stocurilor și a producției, apelarea subcontractanților către alți clienți, deteriorare a imaginii de marcă.

Consecințele unui incendiu pentru companie sunt adesea iremediabile din punct de vedere economic, există posibilitatea ca întreprinderea să dispară, iar personalul să intre în șomaj.

Din toate aceste motive, reglementările de stingere a incendiilor, recomandate de SSM Moara Vlăsiei, se concentrează pe evacuarea oamenilor și pe extragerea fumului.

Manusi Spuma Nitril CT HR

 

SSM Moara Vlăsiei efectuează evaluarea riscurilor

Prevenirea riscului de incendiu si evacuarea personalului în caz de necesitate fac obiectul unor proceduri precise si organizate în cadrul SSM Moara Vlăsiei. Sunt pregătite exerciții de evacuare, împreună cu conducerea unităților, și sunt afișate instrucțiuni de siguranță în companie. Toți angajații trebuie să se familiarizeze cu acestea pentru a ști cum să acționeze în caz de incendiu.

Cauzele apariției incendiilor sunt de cele mai multe ori multiple și adesea imprevizibile. SSM Moara Vlăsiei enumeră câteva surse de aprindere:

  • Energetică: (termice, electrice, electrostatice, substanțe chimice).
  • Umane: (țigări, neglijență, reavoință).
  • Naturale: (bacteriologic, condițiile climatice).

SSM Moara Vlăsiei vorbește despre incendiu ca fiind o ardere care se dezvoltă fără control în timp și în spațiu. Arderea este o reacție chimică de oxidare a unui combustibil de către un oxidant, care necesită inițierea unei surse de energie.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Moara Vlăsiei

Evacuarea este adăpostirea în cazul unui pericol iminent a personalului și a publicului, direcționată spre o zonă de siguranță, adesea în afara localului. Câteva reguli impuse de SSM Moara Vlăsiei vă permit să evacuați locația în siguranță:

-opriți imediat munca;

-opriți aparatele electrice;

-închideți geamurile.

Următoarele instrucțiuni de siguranță sunt afișate în companie de către SSM Moara Vlăsiei și toți angajații trebuie să le citească pentru a ști cum să acționeze în caz de incendiu.

  • Evacuați locația trăgând ușile în spate și îndreptați-vă spre cea mai apropiată ieșire de urgență fără fum, urmând calea cea mai scurtă.
  • Nu utilizați niciodată ascensoare și lifturi de marfă, nici chiar pentru persoanele cu dizabilități.
  • Nu vă întoarceți niciodată, din niciun motiv.
  • Păstrați-vă calmul și respectați instrucțiunile conducerii, echipei de evacuare și/sau serviciilor de urgență.
  • Alăturați-vă punctului de adunare.
  • Ajutați persoanele cu dizabilități să iasă rapid.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Stingătoarele sunt dispozitive care conțin un produs de stingere care poate fi proiectat și direcționat la declanșarea unui incendiu prin acțiunea presiunii. SSM Moara Vlăsiei vă recomandă stingătoarele achiziționate din magazinul nostru de echipamente de protecție.

Agentul de stingere conținut în stingător poate fi apa combinată cel mai adesea cu o altă substanță sau un emulgator, spumă, pulbere, care conține diverși agenți chimici în funcție de natura incendiului pentru care este destinat sau dioxid de carbon.

Ca orice risc profesional, SSM Moara Vlăsiei evaluează și transcrie riscul de incendiu în documentul unic care permite apoi angajatorului să întocmească un plan de acțiune care să definească măsurile de prevenire și evacuare.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Exercițiile de evacuare sunt pregătite, și nu improvizate, de către SSM Moara Vlăsiei pentru a sensibiliza personalul și a reduce timpul total de evacuare. Conducerea societății nu este obligată să informeze personalul în prealabil la organizarea exercițiilor.

Alarma este un avertisment recomandat de SSM Moara Vlăsiei și transmis de companie personalului (și publicului în anumite cazuri), printr-un semnal sonor și/sau vizual în interiorul unității și de informare a unui pericol general invizibil și inodor al locului în care poate apărea.

Toate persoanele prezente trebuie să evacueze unitatea rapid și calm. Echipa SSM Moara Vlăsiei este acreditată în aplicarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, respectând legislația în vigoare.

La încheierea unui contract de colaborare, vă asigurăm asistență în prevenirea și stingerea incendiilor. Vă punem la dispoziție și o varietate de echipamente de protecție prin magazinul nostru.

Alegeți oferta SSM Moara Vlăsiei pentru o siguranță crescută în cadrul companiei dumneavoastră!