SSM Grădiștea

SSM GrădișteaSSM Grădiștea a consultat statisticile accidentelor survenite în urma incendiilor și a constatat că marea majoritate a  deceselor raportate din ultimii ani au avut loc în incendii structurale.

Puteți număra riscurile dintr-o fabrică de producție? Sunt multe, iar unele pot declanșa, aprinde și alimenta un incendiu potențial devastator într-o clipită.

Obiectivele SSM Grădiștea pentru bunăstarea la locul de muncă

Cel mai bun sfat al SSM Grădiștea pentru lucrările din fabrici este să fie creată o zonă de protecție în jurul lucrărilor la cald. În această zonă, angajații știu să:

– îndepărteze lichidele inflamabile, praful și depozitele de ulei;

-curețe podelele și să îndepărteze gunoiul;

-folosească suporturi de sudură, pături, perdele și prelate rezistente la foc pentru a acoperi materiale combustibile sau orice deschidere în perete sau podea.

Un cadru industrial sau de fabrică, cu o varietate de riscuri potențiale de incendiu și o forță de muncă considerabilă la fața locului, un plan de prevenire a incendiilor învechit (sau inexistent) pot avea consecințe uriașe.

Merită să vă faceți timp pentru a vă îmbunătăți siguranța împotriva incendiilor la locul de muncă și pentru a stabili câteva strategii inteligente de prevenire la locul de muncă.

Manusi Spuma Nitril CT HR

 

SSM Grădiștea efectuează evaluarea riscurilor

Siguranța la incendiu în producție este importantă pentru că sunt multe în joc și un singur incendiu poate amenința viitorul afacerii dumneavoastră. Vătămările semnificative ale lucrătorilor și daunele costisitoare sunt două consecințe majore pe care planul de siguranță la incendiu, întocmit de SSM Grădiștea, poate ajuta la evitarea riscurilor.

În urma evaluării riscurilor, una dintre măsurile luate este curățarea regulată a suprafețelor de lucru, care va elimina substanțele înainte ca acestea să alimenteze flăcările unei fulgerări. Dezordinea merită și ea atenție.

Recomandările SSM Grădiștea se referă la păstrarea culoarelor, a casei scărilor și a ușilor departe de pericolele de împiedicare, astfel încât acestea să continue să ofere o cale de evacuare sigură dacă sună o alarmă de incendiu.

Lucrurile pot merge prost brusc, ar trebui să puteți răspunde la fel de repede. O listă de contacte de urgență completă și actualizată poate fi un activ extrem de valoros.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Grădiștea

Deci, cum putem preveni incendiile industriale? Există câteva modalități excelente de a ajuta la menținerea pericolelor la distanță și, cu un angajament colectiv de a îmbunătăți siguranța la incendiu la locul de muncă, vă puteți reduce drastic riscul de incendii industriale în viitor.

Iată patru sfaturi pentru a începe.

  • Angajați-vă pentru o întreținere bună.
  • Creați o zonă de protecție în jurul lucrărilor la cald.
  • Întrețineți aspersoarele.
  • Monitorizați cabinele de vopsire.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

SSM Grădiștea vă îndeamnă să luați în considerare semnele de avertizare de pe podele, care arată unde ar trebui parcate lucruri precum containerele de deșeuri, cărucioarele și uneltele atunci când nu sunt utilizate.

Cu căldură mare și flăcări deschise, lucrările fierbinți precum sudarea, lipirea și tăierea prezintă un pericol clar de incendiu. Acesta este motivul pentru care producătorii stabilesc zone dedicate sarcinilor, creând o zonă de protecție în fiecare direcție în jurul lucrărilor la cald.

Pentru riscurile de fabricație, zonele de lucru la cald legate de producție sunt de obicei stabilite cu perdele și scuturi care permit reducerea „spațiului liber”. Sunt momente când tăieturile și sudurile trebuie finalizate în alte zone, dar siguranța la incendiu se aplică și în aceste setări temporare.

Sudorii trebuie să confirme că aspersoarele sunt în stare de funcționare și că furtunurile și stingătoarele de incendiu sunt în apropiere, așa cum ar face-o într-o zonă dedicată de lucru la cald.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Una dintre cele mai bune linii de apărare împotriva incendiului este un sistem de stingere a incendiilor bine întreținut.

Inspecția anuală poate fi făcută prin intermediul SSM Grădiștea, care poate explora problemele potențiale mai profund prin testarea sprinklerelor deschise, testarea sistemelor de pre-acțiune și a potopului și testarea supapelor de conducte uscate.

Acordați-vă timp pentru a construi o strategie de atenuare a riscului de incendiu împreună cu SSM Grădiștea și pentru a pune în aplicare un plan în cazul în care izbucnește un incendiu!

Contactați echipa noastră pentru consiliere în probleme de securitate și sănătate în muncă și prevenirea și stingerea incendiilor!