SSM Drăgănești-Olt sprijină angajatorii să elaboreze un plan de prevenire a incendiilor care să acopere punctele principale ale amplasamentului companiilor. Acestea sunt doar zonele minime care trebuie acoperite. Angajatorii pot alege să includă alte informații în planul lor atunci când consideră că este necesar.
Obiectivele SSM Drăgănești-Olt pentru bunăstarea la locul de muncă
Prin stabilirea modului în care o unitate ar trebui să-și eticheteze echipamentele de siguranță la incendiu, inclusiv stingătoarele, SSM Drăgănești-Olt poate standardiza practicile la locul de muncă și poate face mai ușor pentru lucrători și pompieri să rămână în siguranță, chiar dacă își schimbă locul de muncă.
Toți managerii de siguranță care lucrează pentru o unitate trebuie să se asigure că sunt la curent cu cele mai recente știri și informații de la SSM Drăgănești-Olt și alte organisme de reglementare pentru a evita orice tip de penalizare care ar putea cauza probleme semnificative.
SSM Drăgănești-Olt efectuează evaluarea riscurilor
Sisteme de protecție împotriva incendiilor sunt incluse în procedura de evaluarea riscurilor. Este marcată locația altor sisteme de protecție împotriva incendiilor de care dispun locurile de muncă. Sunt incluse alarme de incendiu, precum și un sistem de sprinklere care poate fi etichetat.
Acest lucru îi va ajuta pe lucrătorii de întreținere să găsească unde sunt aceste sisteme de protecție esențiale, astfel încât să poată efectua întreținerea regulată. Oriunde pot fi identificate componentele de siguranță la incendiu înseamnă un mare ajutor pentru angajați.
Acest lucru se datorează faptului că, de multe ori, în timpul unei urgențe, acțiunile de siguranță pot deveni puțin haotice. Specialiștii SSM Drăgănești-Olt sunt convinși că, folosind marcajele de podea și alte oportunități de etichetare, acest risc poate fi redus.
Măsuri de precauție recomandate de SSM Drăgănești-Olt
În funcție de locul în care se lucrează, este posibil să fie necesar să fie afișate indicatoare pentru a controla traficul și parcarea auto. Aceste semne pot desemna locurile în care șoferii pot parca, indică locurile în care pietonii pot merge în siguranță sau reamintește oamenilor despre regulile de circulație (cum ar fi limita de viteză).
Aceste semne sunt indicate de SSM Drăgănești-Olt pentru a ajuta la protejarea tuturor celor care se apropie de locul de muncă, inclusiv angajații și trecătorii. De obicei, semnele de avertizare au un fundal galben cu text negru. De asemenea, pot fi folosite litere galbene înconjurate de un panou negru.
Indiferent de stilul ales, semnul trebuie să scrie „ATENȚIE” în partea de sus. Este posibil să urmeze un mesaj sau un simbol de siguranță. În anumite circumstanțe, SSM Drăgănești-Olt recomandă utilizarea unei etichete de avertizare în loc de un semn de avertizare.
O etichetă de avertizare prezintă nivelul de pericol, mai mult pericol decât un semn de avertizare, dar mai puțin decât un semn de pericol. Aceste etichete ar trebui să aibă înscris cuvântul „AVERTISMENT”, urmat de un mesaj care descrie ce avertizează semnul.
Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM
O altă parte importantă a planului de siguranță la incendiu elaborat de SSM Drăgănești-Olt este comunicarea cu departamentele locale de pompieri. Unitățile care folosesc materiale periculoase vor dori să anunțe pompierii din timp că aceste pericole sunt prezente.
Acest lucru va ajuta să se asigure că sunt capabili să răspundă și să fie pregătiți pentru situația în care intervenția este necesară. SSM Drăgănești-Olt a concluzionat în urma analizei riscurilor în diferite companii că și dacă numărul deceselor cauzate de incendii a scăzut semnificativ în comparație cu anii trecuți, statisticile sunt încă destul de înspăimântătoare.
Siguranța la incendiu la locul de muncă este un subiect extrem de important care trebuie discutat în orice unitate, deoarece prevenirea începe întotdeauna cu pregătirea și cunoștințele potrivite.
Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM
SSM Drăgănești-Olt vine în ajutorul muncitorilor cu informații de întreținere și salvgardare. Toate procedurile privind întreținerea și măsurile de protecție utilizate la orice aprindere care produce căldură trebuie identificate clar în planul de prevenire a incendiilor.
Legislația în domeniul securității și sănătății cere ca majoritatea unităților să aibă instalate sisteme de stingere a incendiilor. Există multe opțiuni aprobate în funcție de tipul de instalație. Sistemele de stingere a incendiilor trebuie incluse în planul de prevenire a incendiilor.
Solicitați elaborarea planului de siguranță întocmit de inginerii specialiști ai SSM Drăgănești-Olt!