SSM Dej

SSM DejSSM Dej vizează asigurarea și promovarea unui mediu de lucru sigur și sănătos, respectând standardele internaționale de muncă și celelalte instrumente privind securitatea și sănătatea în muncă.

Aceste orientări solicită politici coerente pentru a proteja lucrătorii de pericolele și riscurile profesionale, îmbunătățind în același timp productivitatea.

Obiectivele SSM Dej pentru bunăstarea la locul de muncă

Obiectivele SSM Dej prezintă abordări practice și instrumente pentru stabilirea, implementarea și îmbunătățirea sistemelor de management al securității și sănătății în muncă, cu scopul de a reduce accidentele legate de muncă, îmbolnăvirile, bolile, incidentele și decesele.

Scopul acestor orientări este de a-i ajuta pe toți cei care au responsabilități să conceapă, să stabilească, să implementeze și să gestioneze schemele de supraveghere a sănătății lucrătorilor care vor facilita acțiunile preventive pentru asigurarea unui mediu de lucru sănătos și sigur pentru toți.

În ciuda existenței unor legi naționale și internaționale care protejează dreptul lucrătorilor la un mediu de lucru sigur și sănătos, SSM Dej a observat cum condițiile din unele fabrici rămân nesigure în industria confecțiilor.

Manusi Spuma Nitril CT HR

 

SSM Dej efectuează evaluarea riscurilor

Multe dintre aceste pericole pentru securitate și sănătate sunt de lungă durată. SSM Dej a constatat, cu ocazia evaluărilor de risc, că în unele fabrici lipsesc echipamentele de siguranță adecvate pentru lucrători sau cum aceștia sunt expuși la substanțe chimice periculoase.

SSM Dej a observat și nereguli la instalațiile electrice, unele aveau cablaje electrice nesigure, ceea ce crește riscul de incendiu, un pericol adesea agravat de lipsa sistemelor de alarmă și a căilor de evacuare adecvate.

Asigurarea faptului că fabricile au condiții de muncă sănătoase și sigure a făcut întotdeauna parte din procesul de investigație al SSM Dej și continuă să fie o prioritate.

Firma noastră investighează rapoartele angajaților cu privire la încălcări ale sănătății și securității, de la temperaturi excesive în interiorul fabricilor până la lipsa distanței sociale în transportul oferit de angajator, și presează mărcile și proprietarii de fabrici pentru a se asigura că aceste pericole sunt corectate.

Măsuri de precauție recomandate de SSM Dej

SSM Dej recomandă câteva măsuri de prevenire care includ:

 • Curățarea regulată a podelelor cu aspiratoare pentru a reduce răspândirea prafului.
 • Monitorizarea și repararea echipamentelor de control al prafului și sistemelor de ventilație.
 • Programe anuale de instruire pentru angajați pentru a crea conștientizarea pericolelor pentru sănătate.
 • Disponibilitatea echipamentului personal de protecție pentru practici de lucru în siguranță.
 • Infrastructură ergonomică adecvată pentru a evita efortul musculo-scheletic.
 • Mașini bine întreținute pentru reducerea poluării fonice.
 • Asigurarea instalațiilor sanitare pentru lucrători pentru a încuraja igiena personală.

Îmbunătățirea continuă a măsurilor SSM

Atitudinea insensibilă în respectarea măsurilor de siguranță poate provoca pericole pentru sănătatea lucrătorilor. Întrucât industria textilă este o industrie orientată spre muncă, practicile nesigure pot afecta bunăstarea lucrătorilor și a familiilor acestora.

Riscurile pentru sănătate asociate cu diferite unități sunt:

 • Unitatea de producție: leziunile fizice la degete, spate și ochi, braț/umăr, picior și cap includ costuri directe (compensație medicală) și costuri indirecte (timp de oprire și pierderea productivității).
 • Unitatea de fabricare a firelor: unitatea de producție implică utilaje cu viteze de rotație și de deplasare mai mari. Aceste viteze pot provoca poluare fonică, ducând la dureri de cap și amețeli.

De asemenea, lucrătorii și supraveghetorii se angajează în mod regulat în prelucrarea și filarea bumbacului cu aceste mașini. Inhalarea continuă a prafului de bumbac duce la boli pulmonare, iar simptomele acestora implică încordarea pieptului, tuse și dificultăți de respirație.

 • Unitate de producție a fibrelor sintetice: o cantitate mare de vapori de solvenți sunt eliberați atunci când filamentele apar din filare prin filare. Există o probabilitate mare de cancer și boli de inimă în astfel de cazuri, care pot duce în continuare la decese.
 • Vopsirea și imprimarea: vopsirea este o afinitate fizică între colorant și fibra țesăturii. Solvenții inflamabili sunt utilizați în procese, ceea ce duce la pericole de incendiu. Lucrătorii se confruntă cu niveluri periculoase de clor în fiecare zi și pot provoca edem pulmonar.

Costuri suplimentare pentru încălcarea legilor SSM

Imprimarea materialelor cu ajutorul solvenților are ca rezultat formarea de nămol care poate crea probleme de mediu prin contaminarea apelor supraterane și subterane. Fiecare fabrică trebuie să respecte procedurile cu scrupulozitate pentru a preveni potențialele pericole.

Încălcarea prevederilor Legii 104/2011 atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală, după caz. Sunt prevăzute sancțiuni pentru poluarea mediului cu amenzi de la 3.000 lei la 10.000 lei.

SSM Dej vă poate reprezenta în fața organelor de control, prin încheierea unui contract de colaborare pe orice perioadă aveți nevoie.

Contactați echipa noastră și scăpați de povara controalelor!